Plastové okná a znepokojivá reportáž na Tv Joj

Co si o tomto myslite ? Pytal som sa hned znameho a hovori ze je to tak. Ze ten profil vobec nie je pevny. Bez problemov to otvori sikovny zlodej tym skrutkovacom. Ja som bol vzdy skorej zastanca dreva. Ale tak toto teraz ma to normlane odradilo od plastovych okien nadobro... Predsa asi pevny profil plny je uplne ina kava. Videl som obrazky na nete kde to radsej zlodej vzdal na dreve alebo hliniku a tuto to otvara ako konzervu :/ ???? http://www.youtube.com/watch?v=O3dKv3... toto je ta reportaz
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
finta je v tom zamku. Existuje bezpecnostny kde ten valcek ma cap ktory sa zasunie do kovania a vypacit to nejde.
Odpovedať
Keď chce zlodej kradnúť, tak kovanie mu v tom nezabráni. Kludne môže okno rozbiť a je dnu. Jedine všetko zamrežovať alebo kúpiť poriadneho vlčiaka :-)
Odpovedať
super návod pre zlodejov v hlavnom vysielacom čase, ešteže mám drevené :)
Odpovedať
presne ,aj ja som si pomyslela že je to super návod ...už to vedia všetci :-(
Odpovedať
Manžel má firmu na plastove okna a vždy ked sa náhodou stalo že zákazníkovi vykradli stavbu išli cez sklo lebo ak sa dá bezpečnostné kovanie tak tade sa nedostane jasnacka že skôr zničí rám alebo krídlo poškodí takze tak ako sa dostane dnu cez plastove okna dostane sa dnu aj cez drevene takze zase jedna blbá info našich uzasnych reportérov
Odpovedať
Aj tu je dost nelichotivych zaberov ako lahko sa zlodej dostane tam kam potrebuje http://www.youtube.com/watch?v=lYj47T...
Odpovedať
Aj cez drevene aj cez hlinikove sa dostane velmi podobne. Netrab si robit falosne iluzie, ze ked mam drevene tak som v pohode. Bohuzial zlodeji si cim dalej tym lepsie vybaveny aj technicky aj vedomostne takze sa doslova dostanu kam si zaumienia. Mimochodom, cez sklo (jeho rozbitim) sa vlame len minimum pripadov. Na co sa zlodejovi namahat ked staci len aby chodil s otvorenymi ocami a verte, ze zlodejov si "volame" doslova sami svojou hlupostou.
Odpovedať
Profilova fotka
@adrianal dá sa to kovanie vymeniť za bezpečnostné na už osadených oknách?
Odpovedať
@roman77 urcite sa to dá ale to by znamenalo vymeniť cele kovanie
Odpovedať
Profilova fotka
To je reportaz pre ciganov.Uz aby sme spali na stavbach.
Odpovedať
Treba takto obohacovat vedomosti zlodejov... Nie je nic lepsie, ako urobit reklamu v hlavnom vysielacom case, ako sa daju otvorit plastove okna... Je to tip pre zlodejov-amaterov (profika nezastavi nic) a zaroven reklama na bezpecnostne kovania.... Moj nazor: ak sa chce volakto vlamat do domu, tak ho nezastavi nijake okno ani dvere. Jedine postavit dom bez okien a namiesto standardnych dveri dat dver urcene na trezor. Potom zlodej vnikne cez strechu a sadrokartonový strop...:) Takze na elimináciu zlodejov treba postavit obytný trezor, nie dom :)
Odpovedať
Profilova fotka
Este to tam aj ukazali niekolkokrat za sebou, ako to treba, nakoniec som mal pocit, ze to uviedli len kvôli vyrobcovi tych dodatocnych zamkov, ktore tam boli spomenute na konci... ak sa zlodej chce dostat, dostane sa...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
joj-ka má čím ďalej, tým viac príspevkov, ktoré radia ako robiť druhým "radosť" - doslova návody. Toto nebola prvá ukážka v priamom vysielacom čase. Ich reportáže sú slabé a nevedia čím zaujať. Ak zlodej chce cestičku si nájde. A potom sa čudujme prečo nám vyrastajú 2m mury okolo domov.
Odpovedať
mna to pekne vytocilo lebo davaju pekny priklad kazdemu ako sa nenarobit a ako vykradnut. a este to museli ukazat tri krat ak by niekto nevidela ako sa to da urobit
Odpovedať
Profilova fotka
smutne ze to takto prezentuju .. ostava jedine mat doma zleho psa, alarm, SBS a za dverami policiu.. aj ked vo vacsine bytov kt. su na prizemi.. nie je mozna ani jedna moznost z financnych dovodov... :( este... dajme este nejaky navod prosim... napriklad ako vymontovat vstavane spotrebice ked uz budu dnu :D to sa oplati nie?
Odpovedať
Presne tak, suhlas so vsetkymi... Teraz to uz bude vediet kazdy fušer a fetak, ze ako sa da lahko vlamat do domu... Jojka ma cim dalej tym viac presviedca o tom, ze je uplna medialna spodina, hnojisko sveta medií.
Odpovedať
@andyfoto skus im napisat, určite hladajú nové témy :-D :-p
Odpovedať
Pochybujem, ze sa touto reportazou zvysit pocet zlodejov. Kto chce kradnut ten uz davno vie ako na to. Toto je len reportaz pre zenusky domace na materskej sediace, aby si zacali viac uvedomovat technicke suvislosti a nezili vo svojej naivite.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 Bespečnostné kovania sú cca o 20% drahšie.Na Slovensku nepredajné.Inak je to video veľmi zavádzajúce . maco má vždy hríbikovitú poistku na vrchu aj spodu krídla štandardne.Poisťovňa neposudzuje ako vnikol zlodej do domu spôsob a zabespečenie nieje dôležité.Jedinou podmienkou je násílnýé vniknutie.Ak vás budúchcieť vykradnúť tak tomu nezabránite .. @roman77 Ako ktoré.
Odpovedať
a take kovania sa este vobec montuju? kupil som byt uz s plastovymi oknami - 2 roky stare. vyzeraju velmi lacno, netusim ani co je to za znacku, cez balkonove dvere mi fuci ale pozrel som sa na kovanie a vrchny a spodny "tuplik" je na oknci rozsireny a sa mi zasunie pod ten kusok kovu v rame. cize tym srobovakom by sa to vypacit nedalo. navyse kolega si teraz daval nove okna a ponukali mu aj /mozno nie zrovna bezpecnostne/ ale bezpecnejsie kovanie a ten cenovy rozdiel nebol nejak velky.
Odpovedať
no to bolo zaujimava reportaz.... pred rokom kazdeho tlacili do toho a teraz ze nedobre, tak asi niekto zas vysiel s niecim a chce zarobit :))))
Odpovedať
Ludia neblaznite.To okno čo tam otvaral ten pan je možno stare niekolko rokov.Pozeral som to asi tri krat a myslim si že je to nejaky troj komorovy profil ktorý sa už ani nevyraba takže aj to kovanie už prešlo nejakym vylepšenim za tych par rokov.Dnes sa štandardne montuju na plastove okna aspon na dvoch miestach uzavery ktore su v tvare t a zachadzaju do protikusa ktory je kovovy a na plastovom okne je uchyteny šroubamy do železnej vystuhy,takže chcel by som vydieť ako to otvorý ten majster čo to tam predvadzal.Vlani som vymienal okno asi 3 roky namontovane na rd po vlamani a poviem vam že nie že sa nedalo zatvoriť ale vobec použiť.Ale ako reklamny šot tej haspry je to super.Treba si dať pozor na vchodove dvere ohladne kovania.Mne sa najviac páči háková prevodka.Nemam nič proti drevenym oknam ale tam by som sa toho bal viac, lebo trošku viac sili a šrouby ktorymy je uchytene kovanie su v dreve takže to sa da skôr vypačiť ako zo železnej vystuhy na plastovom okne hrubej 1,5 až 2mm.
Odpovedať
Profilova fotka
no bola to evidentne skryta reklama pre predajcu toho doplnkoveho kovania. Lepsie to ani nemohli natocit . Redaktor bol zrejme kamarat predajcu alebo dostal nieco do vrecka. :)
Odpovedať
Donedávna firma AxxO predávala len NAJbezpečnejšie NEPREKONATEĽNÉ dvere :-D . Jedny z najdrahších na trhu. Predajnosť asi nezvýšili ani prezentácie na výstave nábytku - rozbíjanie obyčajných panelákových dverí a preto prišli s NAJbezpečnejšími oknami :-)
Odpovedať
Vec s plastovymi okname je vraj taka. Ze koli nizkej cene pouzivaju priemerne az lacnejsie kovania. Cez dvojsklo alebo trojsklo je problematickejsie vojst vraj lebo to uz je hluk . Takze je mi jasne ze vyrobcovia plastovych okien sa musai branit. Ale podla mna faktom zostava ze ten profil je ohybny a bez toho bezpecnostneho kovania lahko prekonatelny :-S A co sa tyka izolacnych vlastnosti na prvom mieste je drevo... len chapem ze nie kazdy si ho moze dovolit ale pri dnesnom poklese cien je urcite dobre ziskat nejake vedomosti o cene aj toho dreva...
Odpovedať
@sikovnikovci Ahoj, nemyslim si, ze drevo ma najlepsiu izolaciu.... Ale zas je urcite na dotyk najteplejsie. A ked clovek zohladni pri vybere cenu a hlavne starostlivost, ktoru si drevene okna vyzaduju, zrejme ho prejde chut.
Odpovedať
No prave jedna firma co som nasiel ponuka 10 rocnu garanciu na ten nater teda povrchovu upravu a vraj bez osetrovania...
Odpovedať
No pozrel som si video a mam z toho zvlastne pocity ... Jednak je to navod pre zlodejov... a jednak sa ludia asi zacnu viac pytat na bezpecnost. Teda aspon dufam ... mame tiez drevo. Ta udrzba neni nic strasne klasicka povrchova uprava .. ktoru mame my natierame 2 krat do roka takym setom. Ale tiez som pocul o tej novej bezudrzbovej...
Odpovedať
Profilova fotka
Ano pravda to je-len celu reportaz zamerali na plastove okna starsieho vydania kde na druhej strane nepodotkli fakt, ze dnesne okna a ich kovania uz su na inej urovni. Treba si to pozriet u virobcov (reklamu tu nikomu robit nebudem). Dolezite je pri vybere okien pozerat okrem ceny aj na daleko podstatnejsie veci a parametre. Kupa okien je pre kazdeho z nas investicia dlhodoba a preto je dobre sa poradit nie len u predavajuceho (pretoze pre neho je priorita predat) ale i u tych ktory uz maju plastove okna ci starsie alebo novsie-porovnat a najst rozdiel v tych kovaniach, ci hrubkach ramov........su tam aj ine faktory-ako tepelna priestupnost ramov ci skiel. Vela ludi sa dnes necha oblbnut poctom komor (hovadina) dolezita je hrubka ramu a v konecnom dosledku Priestpnost (tzv. U). Tiez treba davat pozor na velkost kridiel a okien-velke okna v plaste vam budu casom robit problem (pokial nejde o fix) Je lepsie pri velkych oknach zvazit hlinik i ked financne narocnejsia investicia no do buducna urcite prinos. Netreba sa obavat nejakeho pokrutenia ci obmedzenia vo funkcnosti. Taktiez aj farba ramov ma vpliv na okno ako take-teplotne vykyvi v lete ale i v zime.........je toho vela. Ale ak sa niekto citi natolko bohaty aby si kupoval lacne okna a potom sa pozeral s obavou na takuto reportaz............ Nesudim tu nikoho-ale ide hlavne o vase peniaze, takze skor ako kupite-preverujte preverujte a este raz preverujte. Tolko moj nazor.
Odpovedať
Este pred touto reportazou som videl na jednom veltrhu ukazku ako prekonat plastove okno a nejednalo sa o nejake podpriemerne okno. Trvalo to par sekund. Tak som to uz vtedy vyriesil dokupenim bezpecnostnych zamkov. Dal som od firmy Abus, je to nemecka znacka, do nejakych polskych sa mi nechcelo ist. Inak je pravda ze je to navod pre zlodejov resp. buducich. A este ked to pozerali nasi opaleny spoluobcania tak s panom bohom.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?