Plastove dvere s madlom

Ahojte Potrebujem názory od ľudí, čo majú plastové dvere s madlom prípadne od profesionálov. Odhováral Vás dodávateľ od plastových dverí s madlom a namiesto nich Vám chcel predať hliníkové? Lebo my máme takú skúsenosť. Vraj to neodporúčajú lebo sa madlo môže vytrhnúť, a keď sa aj napriek tomu rozhodneme pre plastové, tak dajú do poznámky, že v prípade vytrhnutia alebo iného poškodenia sa nevzťahuje záruka? Vďaka za odpovede a Vaše názory
Odpovedať
1
2
Ide o rodinný dom alebo bytovku? Ak o bytovku, tak jednoznačne NIE plastové dvere. Ak o rodinný dom, tak plast môže byť. Treba ale vybrať vhodné madlo. Ono to madlo sa neuchytáva do plastu, ale do výstuže dverí. Na rodinnom dome, kde používanie dverí bude tak max. 10x za deň, by to malo vydržať.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy my sme mali madlo uchytene vo vyplni dveri, nie vo vystuzi...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d ziadne obavy s madlom... uplne bezna vec, taktiez sme to tak mali uvidis na foto v albume
Odpovedať
@thodosy ide o rodinny dom. tie dvere sa budu vyuzivat minimalne kedze garaz je sucastou domu, ked sa pojde autom tak dvere ani nevyuzijeme, mame aj vychod cez technicku miestnost a taktiez uzamykatelny HS portal. Jednoducho sa nam to viac paci s madlom,len nas to zarazilo ked nam podali takuto informaciu. Zistovala som si to na technickom oddeleni firmy ktora dodava dverne vyplne a povedali, ze s madlom nie je ziadny problem, ze problem nastane ked je neodborne spravena montaz. Povedal ze bezne sa davaju madla na plastove dvere, ci uz do plastoveho ramu alebo priamo do vystuze. Ak to ide do vystuze, tak sa to robi priamo vo vyrobe, davaju tam este nejake spevnenie. No predajcovia tvrdia, ze do plastovych nie..
Odpovedať
@andyfoto pozerala som foto. tie dvere vyzeraju velmi dobre. Su plastove? skor mi pripadaju ako hlinikove alebo ocelove :-)
Odpovedať
@thodosy zle som napisala, nie do vystuze ale do vyplne som myslela :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d su to plastove, teda boli... vymenili sme ich za sklo uz
Odpovedať
S týmto problémom som sa v mojej praxi ešte nikdy nestretla, madlo je určené tak ako na hliník, aj na plast. Ide skôr o samotného výrobcu a konštrukciu dverí.
Odpovedať
@17antigona nevyrabam dvere ani sa do toho nerozumiem, ale tiez si myslim ze v tom nieje zadny problem.. no hold, ked budeme chciet madlo, tak si musime dat bud hlinikove dvere, alebo teraz najnovsie nam to dovolili dat do vyplne dveri.. povodne sme to chceli na ram dveri a dat tam to vyosene madlo.
Odpovedať
@andyfoto a aky bol s nimi problem? teraz som si vsimla poslednu foto.. takze teraz mas madlo na plastovom rame dveri? ak ano, dodavatel s tym nemal problem?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d nemal ziaden problem s uchytom madla do ramu, len musi byt madlo vyosene do strany kvoli otvaraniu klucom
Odpovedať
@andyfoto presne tak sme to chceli dat spravit.. ale.. jednoducho z ich stany nie..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lucka_d nerozumiem preco... je to bezny postup, len sa mozno boja ze krivo prevrtaju a uz je to nezvratne 8-)
Odpovedať
@andyfoto presne toto mi povedal technik, co ma nastarosti vyrobu vyplni a montaz madiel. ze to jednoducho nevedia montovat, tak preto to neodporucaju.. len si myslim ze taky slovensky vyrobca okien akym oni su by to mohol mat v malicku
Odpovedať
@lucka_d My tiež máme plastové dvere s madlom a žiadny problém nemáme a ani ich dodávateľ nemal s tým žiadny problém
Odpovedať
Profilova fotka
madlo sa montuje do ramu dveri ale az do vyztuze. vam asi neodporuca upevnit madlo nakolko dvere nemaju vystuz a v plaste by to nedrzalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikovci my sme mali madlo najskor vo vyplni potom vo vystuzi... ziadne problem... @lucka_d cela robota im trvala max 5min, zameral, vyvrtal dierky a bolo nahodene... poinformujte sa este raz. ved aj tu na MS mas stovky dveri s madlami
Odpovedať
@mucikovci plastove dvere maju vystuz..
Odpovedať
@andyfoto prave preto to overujem kade-tade. dokonca pani co nam robi ponuku tak mi este volala ze u koho som si to overovala. tak zrejme volala aj ona tomu istemu a ten jej potvrdil co som jej hovorila ja. madlo na dverach sa nam paci, ale nebudeme si davat hlinikove dvere (aj ked maju svoje vyhody) len kvoli madlu.. nakoniec nam to dovolili dat do vyplne, budu to montovat uz vo vyrobe, lebo tam musia dat vystuz.. ja len nechapem ako mozu davat taketo informacie.
Odpovedať
@neli26 ved prave, videli sme to u dost ludi ze maju plastove dvere s madlom, len nechapem preco prave (uz to musim napisat) slovaktual ma s tym problem..
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna to bola nejaka nova pani predavajuca ktora nema sajnu co hovori. uz osm namontoval viacej madiel do dveri a ziaden problem.
Odpovedať
@mucikovci hmm co sa tyka okien a pod. vedela poradit, len toto sa nam zdala byt taka zavadzajuca informacia, ktora im bola podana na skoleni. prave preto sme si to overili inde a zistujeme aj tu, ako sa to vlastne montuje.. uvidime ako to dopadne
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.bntv.cz/wp-content/uploads...
Odpovedať
@mucikovci dakujem, asi si to vytlacim a zoberiem so sebou :-)
Odpovedať
ja som sa este nestretla stym ze by ma niekto odhovaral od madla:)alebo niekoho z mojich znýmych
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d o tom som este nepocul, my ho mame prisrobovane naskrz ku vnutornej klucke http://www.modrastrecha.sk/blog/johny...
Odpovedať
@johny14 to je skor madlo, ktore je sucastou tej klucky.. ja som myslela taketo http://www.gavaplast.sk/produkty/gava... kde je madlo privrtane na inom mieste ako je klucka.
Odpovedať
@renatamaros @mucikovci @andyfoto @neli26 @17antigona tak nakoniec to dopadlo takto: slovaktual v senci nechcel ustupit, dali sme si namontovat madlo na ram kridla dveri (nie do vyplne dveri) no do objednavky dali poznamku, ze sme boli puceni o moznych rizikach a aj napriek tomu suhlasime s montazou madla do ramu kridla dveri a pripadne komplikacie, ktore budu s uchytenim madla si nebudeme u nich uplatnovat. Museli sme to aj podpisat. Asi fakt pritahujeme len same problemy, aj ked osobne neverim, ze by sa madlo vytrhlo..
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d presne som si myslela ze to bol slovaktual v Senci :) Aj my sme tam mali ten isty problem, ale len v tejto jednej pobocke... Tak sme to nakoniec okna vzali inde, nikde inde s tym problem nemali
Odpovedať
@katka8855 oslovili ste aj inu pobocku slovaktualu? lebo my sme boli aj v TT a tam nam tvrdila pani to iste
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?