Páska na vchodových dverách - áno či nie?

Zdravim, potrebujem poradiť či má alebo nemá byť nalepená páska z vnútornej a aj vonkajsej strany vchodovych a terasovych dverí v spodnej časti ??? Ďakujem
Odpovedať
Ahoj ja by so ju tam urcite dal.
Odpovedať
.
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 ma tam byt samozrejme, asi ju tam nedali lebo je to tam nejake spinave ci co
Odpovedať
@4wowa4 ja ju tam mam okrem vchodovych dveri (na terasovych oknach ju mam), ale druhy krat by som to nedal robit vobec, nakolko kym som sa dostal k zatepleniu tak ta paska sa mi zacala odlepovat, takze z mojho pohladu zbytocne vyhodenych x-sto eur a ako pozeram tebe sa to odlepuje tiez :-D . Dolezitejsie je spravne fasadne zateplit, ram okien a dveri a hlavne spodnu cast ramu, ci okien, alebo dveri, co rozhodne nie je tvoj pripad. Taktiez osadenie prahu na vchodovych dverach, je dost nestastne: 1) z pohladu izolacie 2) z pohladu naslapovej funkcnosti... Casom sa ti ten prah v strede prehne, mne to tiez spravili takto ... na hovno, takze som opravoval.
Odpovedať
@4wowa4 min. si nechaj tam dolozit, 3x tie vymedzovacie podlozky pod prah vchodovych dveri, alebo si ich tam osad sam a im to nepovedz a ked sa do toho das sam tak aby si ich tam nenatlkol, ale nech maju pod prahom cca 0.5~1mm volu, lebo fesaci ti potom zrusia zaruku...
Odpovedať
@quakdafak ahoj, paska sa neodlepuje, len este nebola nalepena kvoli PUR pene, nebola este vytvrdnuta celkom.. Mas ten isty typ profilu dveri ako ja ? Kedze hovoris ze sa profil ohne naslapovanim.. Mam 5 rokov zaruku na okna a dvere, cize nebudem do toho vrtat, ak sa to prehne, budem riesit reklamaciu..
Odpovedať
@jblaze podla mna tam tiez mali nalepit pasku a ta spina nie je vyhovorka a ak by to bol aj nejaky problem, mali to spomenut, alebo ocistit..
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 ake su to pasky? aky vyrobca? lebo vecsinou vidim vonkajsie nejake biele smejdy, samozrejme exterierova je cierna kvalitnejsia, ja mam pasky siga, su drahe ale perfektne, ziadne odlepovanie a ziadna degradacia UV,
Odpovedať
@4wowa4 ja mam GEALAN S9000 a rovnaky prah mam aj ja ;-)
Odpovedať
@jblaze neviem ti povedat co su to za pasky, no mozem pozriet ked budem na stavbe.. Zda sa ze su celkom kvalitne, no cas ukaze..
Odpovedať
@quakdafak a po akej dobe sa ti prejavilo ohnutie profilu ? Reklamoval si to nejako ? Skusim sa opytat firmy co ich montovala, ci by tam vedeli dolozit tie podlozky aby sa zabranilo prehnutiu.. A to prehnutie sa ti prejavilo podfukovanim pod dvere, ci ?
Odpovedať
@4wowa4 nemalo sancu sa to prejavit, lebo som to podlozil, hned ked som to zistil, ale ked to nebolo podlozene a som stupil som na ten prah tak sa podomnou ten prah prehol a to vazim len dakych 93kg, casom by sa urcite ten prah zdeformoval a to by malo za nasledok roztiahnutie spodno bocnych casti (deformoval by sa ram) = rozhasenie nastavenia dvery = zle zatvaranie, zle zamykanie, podfukovanie, etc. Keby to bolo vypodlozene aspon na 5tich vymedzovacich kolikoch, tak sa to nemoze stat ani omylom. Fakt nechapem, ci je toto je taka strasna polozka pre tych montaznikov :-D rozhodne lepsie to spravit poriadne, ako potom rozbijat spalety (fasadu a interier) pri vymene dveri na tvoj ucet, toto je polozka nech prezeniem do 5e aj to som prestrelil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@quakdafak velmi pekne ti dakujem za skvelu radu, aplikujrm do praxe tiez.. Este otazka, a co terasove dvere, riesil si tiez podlozky ? Lebo su podlozene na 3 miestach.. A blba otazka, kde si kupoval podlozky ?
Odpovedať
@quakdafak velmi pekne ti dakujem za skvelu radu, aplikujem do praxe tiez.. Este otazka, a co terasove dvere, riesil si tiez podlozky ? Lebo su podlozene na 3 miestach.. A blba otazka, kde si kupoval podlozky ?
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 spravne tam mal ist izolacny profil, dostatocne tuhy nato aby sa ti prah nedeformoval, inac to ja mam taku chorobu ze stale slapem na prahy :) ale urcite ako vravi @quakdafak to vypodloz, a terasove asi tiez, neviem ja mam HS portal tiez len na klinoch nie na profile ale tam je to dostatocne tuhe a samonosne
Odpovedať
@4wowa4 mozes vypodlozit aj tie terasove, ale obdobne ako som pisal pred tym, ze tam nechas drobnu volu. Ak nemas HS portal, ale len sklopno vysuvne dvere, ci otvarave, tak som si isty, ze na prah takychto dveri stupis raz max dva krat, nie preto, ze by si zrejme poskodil tesnenie, ale preto, ze by si si mohol vyklbit clenok :-D Tie podlozky sa daju kupit v Hornbachu, Obi, Bauhause a inych beznych hoby stavebninach. @jblaze to co si napisal ohladom izolacneho profilu (kludne XPS), je pravda a osobne mam za to, ze by to mali robit montaznici, hold nerobia, lebo je to babracka a namiesto dobre spravenej prace, vyhraju rychle prachy. Aj preto si osobne myslim, ze tie pasky su len marketingovy tah, ak by sa okolo ramu osadilo XPS z vyssou tuhostou a cez neho sa kotvilo okno + 6cm presah z vonkajsej strany fasadnym zateplenim, pripadne vnutorne XPS na spaletu, tak to XPS + FS-zateplenie je lacnejsie, lepsie a funkcne, ano treba sa s tym trochu viac vyhrat pri zamerani a potom pri osadzani ramu okna, ale ziadna tragedia. Clovek sa uci na vlastnych chybach...
Odpovedať
@jblaze dakujem za radu, HS portal nemam, je tam klasika - otvarave okno, cize teoreticky sa nanho stupat nebude ako hovori @quakdafak . Ako vidim, okenari su lenivci a riesia len to ako co najrychlejsie osadit okna.. Cize osadim tam podlozky.. Pre istotu.. Dakujem Vam..
Odpovedať
Skusal niekto tie pasky "pretriet" maltou alebo lepidlom aby vydrzali neporusene do case kym sa bude zateplovat ? Zabranit tak odlepovaniu a poseobeniu UV ziarenia.
Odpovedať
@4wowa4 Ako vidim, okenari su lenivci a riesia len to ako co najrychlejsie osadit okna.Nie oni sú lenivci, ale ty si lakomec, lebo ten izolačný profil si musiš priplatiť už pri objednávke a nieje najlacnejši. Oni robia len to začo si zaplatil.
Odpovedať
@ruren netrep. Dom je na kluc a v projekte a v rozpocte je ten profil zapocitany ! Zdrz sa kecov.. A ten profil pri polozke okien nie je vobec velky.. A STN hovori presne ako sa maju okna osadzat !
Odpovedať
@panak to by aj mna zaujimalo ako sa to da "zakonzervovat" do doby zateplenia..
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 ako som ti pisal, cierne pasky su kvalitne, je na nich textilia, uv nanich nema vplyv, akurat, sa ti trochu nafuknut, pri priamom slnku, ale to sa nafuknu aj ked ich osetris, ,,takze radsej ich nechaj tak, a ked sa bude zateplovat tak ich len popritlacaj
Odpovedať
@4wowa4 Tak to som bohovský zvedavý prečo tam máš tepelný most z iporiek a nie purenit?
Odpovedať
@jblaze čierne pásky? Ja tam idem lepiť DeltaVent poistnú hydroizolaciu. :-) Tá je tiež čierna, splní rovnaký účel, nastrihas aký rozmer chceš a hlavne, je neporovnateľne lacnejšia. Len ju treba nalepiť správnou stranou na tmel. ;-)
Odpovedať
@megdesign použiješ tmel na parozabrany?
Odpovedať
@catscan nevybral som ešte, ale asi taký, ktorý udrží tu parozabranu a nepoškodí rám okna.
Odpovedať
Mne dali illbruck ME351 external a ME350 internal tak neviem ako ich zatial osetrim.
Odpovedať
Pásky sa po nalepení dajú pretret flexibilným lepidlom do doby nez zateplíš.Zarobíš redšie lepidlo a štetcom ponatieraš pásky.Vyskúšané
Odpovedať
stale sa rozpravate o paropriepustnuch vonkajsich paskach? Lebo vy ich chcete pretierat bohvie cim a zabudate, ze ich tym znefunkcnite!
Odpovedať
@rkorba prečo sa znefunkčnia pretretím? Nezničia sa skôr na slnku, keď ostanú odokryté? Ako by sa to malo teda spraviť? Len zakryť fasádnym EPS?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?