Parapety z brezovej preglejky?

Ahojte, chceli by sme dať na dome vnútorné parapety z brezovej preglejky... budeme z nej robiť aj niektoré podhľady a obklady stien, pracovná kuchynská doska bude breza a knižnice asi tiež. Majster nás však odhovára, že to podľa neho nič nevydrží a že treba dubové drevo kvôli tvrdosti. Máte niekto skúsenosť, radu? Na fotkách som už videla aj schody obložené brezovou preglejkou, čo je teda zvlášť namáhané miesto domu, ale možno to bol len nepraktický dizajnérsky úlet? Čo myslíte?
Odpovedať
Robím vela z brezovej preglejky kuchyne ,skrinky , obklady , schody aj skrinky do kupelne . Nemám snou problém preglejka ako taka je veľmi odolná . Jasne ze buková je tvrdšia ako breza ,ale breza je krajšia .Kvalita brezy v poslednej dobe je hrozna a cena stále stúpa aj bude podla dílera ktorý mi informovať tento týždeň. Inak dizajnovo super a dá sa dopasovat k hocicomu
Odpovedať
@miro107 Ďakujem veľmi pekne za vaše skúsensti!
Odpovedať
Profilova fotka
namáhané plochy sa dajú povrchovo upraviť pre zvýšenie životnosti
Odpovedať
Ja sa len zamýšľam nad tým, čo také ideš robiť a ako budeš zaťažovať parapety, že ti radi niečo tvrdšie? 🤔
Odpovedať
Mame parapety zo smrekoveho masivu (zo zvyskov z konstrukcie domu), su len naolejovane a uplne v pohode. Priznavate rezane hrany, alebo ich budete listovat? Ak priznavate, kvalita preglejky bude klucova aby tam neboli diery.
Odpovedať
@s_laskou_kleofas Chcela by som priznat hrany. Co som pozerala, su rozne kvalitativne triedy preglejky, asi by sme potrebovali tu stolarsku pohladovu. Uvazujem aj tym smerom, ci to nechat urobit majstrom, co nam robia celu rekonstrukciu (oni su taki univerzali), alebo to nechat radsej na stolara, ked budeme zariadovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?