Ovládanie pohonu vonkajších žalúzií - ktoré kúpiť?

Ahojte. Objednávam prístroje, vypínače zásuvky a chcem rovno objednať aj ovládače vonkajších motorických žalúzií. Ale neviem ktoré mám kúpiť: http://vypinacezasuvky.sk/spinac-zalu... alebo http://vypinacezasuvky.sk/ovladac-zal... Ide o to že jedno je tlačítko a druhé je spínač(vypínač) predpokladám niečo na štýl vypínača na svetlo. Pohon by bol Somfy. Ktoré teda? Poradte. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 myslím si, že tlačítko musíš držať, aby sa žalúzie pohybovali. Spínač stlačíš a nemusíš držať. Mal by mať fkciu aretácie, že ti v hornej polohe vypne sám. Ja som dával Legrand. http://vypinacezasuvky.sk/tlacidlo-ov...
Odpovedať
@topvideo Takže tiež si dával tlačítko 7 744 14. A držíš to kým sa neotvorí nezatvorí však? Lebo 7 744 04 je spínač čo si opisoval. Síce pohon som čítal má elektronicky nastavitelné koncové polohy ale neviem čo by to robilo keby to zostalo stále zopnuté. A niekde som čítal že nie sú vhodné tie vypínače s aretáciou.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 stlačím raz a nemusím držať...iba ak chcem prerušiť alebo sklopiť, tak vypnem. Možno som ti dal link na nesprávny typ, ale vyzerá tak isto. Našiel som faktúru, mám 770114 Valena-Hliník. ovládač žalúzií, niečo sa mi marí, že elektrikár to upravil, aby sa to vypínalo samo.
Odpovedať
@topvideo No dík za radu. Ja som si predstavoval že tie pohony s elektronikou sú ako napr garážová brána. Stlačíš a ide sám až po koncovú polohu. A napríklad že stlačíš dva krát po sebe a motor sa pohne len o kúsok, napr naklápanie. Som si myslel že sa to dá programovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 ved tak mi to funguje, ako opisuješ...
Odpovedať
@topvideo Aha, tak potom fajn, to čo si poslal to je tlačítko, a stačí to len naprogramovať potom. Tlačítko len stlačíš a ide. A keď chceš vypnúť tak stlačíš ešte raz. že? A aký máš vlastne pohon a žalúzie?
Odpovedať
@kajo873 zaluziove vypinace maju funkciu taku, ze ak stlacis napr. to na pravej strane, tak to na lavej ti autimaticky preklopi nadol /do polohy OFF/. Je tam taka mechanicka sranda, ktora to preklapa. To prave vies potom prepnut naspat, ak chces napriklad zastavit pohyb. Lave je v polohe OFF, tak to uz nepreklapa... Ak stlacis to lave, prave sa znova automaticky preklopi do polohy OFF a ovladas rovnako lavym, ale v opacnom smere. ;-) http://vypinacezasuvky.sk/zaluziovy-p... Motor na zaluziach musi mat oba koncaky, resp. je to ochranene prudovym limitom na motori.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 funguje ako píšeš, stlačím, naklopím, pozastavím alebo nechám celkom do plného otvorenia/zatvorenia... Pohon je Somfy, žalúzie Climax Z90. O diaľkových ovládačoch neuvažuješ? Naraz ovládaš 4 žalúzie, ale je tam funkcia aj na samostatné ovládanie. Vtedy nepotrebuješ tie na stenu. http://www.modrastrecha.sk/forum/ine-... obrázok je v diskusii, tie tri farby
Odpovedať
@topvideo Práve že som to nechcel ovládať takto ovládačom. Už to mám nachystané na tieto tlačidlá. Aj keď špekulujem už teraz že aspon v obývačke som to tak mohol spraviť
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 tiež sme to mali v spálni nachystané, krabice sme zahádzali omietkou a dal som diaľkový, je to lepšie, nemusím vstať z postele...v obývke a kuchyni tak mám na tri žalúzie diaľkový ovládač
Odpovedať
Rozmýšľam že vypínače dám, ale v krabici to prepojím napriamo a dám to na dialkové. Koľko stálo na jedno okno dialkové? Potreboval by som 4 okná v kuchyni a obývačke ovládať. Ako sa to inštalovalo? Len sa na kábel pridal prijímač?
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 diaľkové stojí ak sa dobre pamätám 100€, 1ks na max. 4 okná, neviem, či sa to dá nastaviť na dve miestnosti, asi hej. Ved je tam len prijímač nad každou žaluziou..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kajo873Dizajn je rovnaký, ale po praktickej stránke majú oba varianty svoje nevýhody. Rozdiel medzi nimi je taký, že spínač funguje na princípe zvončeka. Keď ho zatlačíte, žalúzie idú, keď ho pustíte, žalúzie nejdú. Na vytiahnutie resp. spustenie do koncovej polohy ho musíte držať celý čas. Vypínač, keď držíte, žalúzie idú hneď do koncovej polohy a ak chcete chod žalúzie zastaviť, treba stlačiť druhé tlačidlo. Z nášho pohľadu sú výhodnejšie originálne ovládače spoločnosti Somfy, aby ste nemusel ako ďateľ štukať do vypínača alebo spínača, keď si budete potrebovať nastaviť lamelu do Vami požadovanej polohy.
Odpovedať
@kvalitnetienenie nemyslim si, ze je to nejaky velky problem ked clovek musi cakat kym mu zaluzie zidu :)
Odpovedať
@p3trick ale je co ja poznam ludi vsetci stade vymontuju pruzinku aby nemuseli drzat vypinac jak hluchy dvere. Kolko by ta bavilo stat a drzat vypinac kym postahujes ci povytahujes vsetky zaluzie?
Odpovedať
@p3trick U nás to máme nastavené tak, že stlačím tlačidlo a kludne odídem, same žalúzie zídu a potom zastanú a naklopia sa do prednastavenej polohy. Nikdy pri vypínači nestojím.
Odpovedať
@atlaska U nás to máme nastavené tak, že stlačím tlačidlo a kludne odídem, same žalúzie zídu a potom zastanú a naklopia sa do prednastavenej polohy. Nikdy pri vypínači nestojím.
Odpovedať
@atlaska prvy tyzden by som sa z toho vytesoval cize by som ho drzal kolko by bolo potreba. Ale potom? neviem :-D
Odpovedať
Dobry den, vie mi niekto poradit? Stlacila som tlacidlo na stiahnutie vonkajsich zaluzii a nevsimla som si, ze vonku bolo zahradne sedenie prilis blizko okna. Zaluzie sa mi zastavili (trochu na sikmo), ale mechanizmus este isiel asi minutu, lebo som nestala pri vypinaci. V zapati som sedenie odstranila, ale zaluzie uz nezisli az k zemi. A hoci som ich niekolkokrat spustila zapinacom uplne hore a potom dole, vzdy sa zastavia asi pol metra nad zemou a dalej uz nejdu. Mate s tym niekto skusenost? Co by som mala urobit, aby to opat islo ako ma? Alebo musim si na to zavolat odbornika? Dakujem.
Odpovedať
@dianika Pri náraze na prekážku vznikol problém s navíjačom. Navíjač sa stále krútil, ale páska sa odvíjala. Jediné čo Vám môžem poradiť je, aby ste požiadala svojho dodávateľa o opravu. Sami si s tým neporadíte. Dobrá správa je, že firma ELERO na budúci rok ponúkne na trh motory, ktoré detekujú náraz na prekážku a poskytnú spätnú väzbu, čím zabránia poškodeniu žalúzie. K-system je jediným výrobcom exteriérových žalúzií s motorom ELERO na Slovensku. Pôvodne nám prislúbili, že tento rok už budú na trhu, ale po testovacej fáze musia ešte niečo doladiť. Situácia, ktorá u Vás nastala sa bohužiaľ môže opakovať. Treba skutočne dbať na to, aby boli odstránené všetky prekážky z chodu žalúzie. R
Odpovedať
@kvalitnetienenie Dakujem velmi pekne za odpoved. Nevedela som, ze prekazka moze byt az taky problem. Zbytocne som si tak vyrobila starosti 😐.
Odpovedať
@dianika Dobrý deň, ak Vás na to Váš dodávateľ neupozornil v návodě na používanie a údržbu môžete skúsiť výrobok reklamovať. K-system je jediný výrobca, ktorý na svojej web stránke pri každom výrobku uvádza presné kvalitatívne parametre každého výrobku, návody na používanie a údržbu a reklamačné podienky.
Odpovedať
@kvalitnetienenie Ja by som sa tym "jedinym vyrobcom" moc neohanala. @kajo873 My mame take so sipkami, staci raz kliknut a zaluzie sa spustaju alebo vytahuju same a potom sa automaticky zastavia.
Odpovedať
@kvalitnetienenie kupili sme 2,5 rocny dom a povodny majitelia ma na to neupozornili 😐. Navod na pouzivanie nenechali, ale to by sa dalo najst aj na nete, len ma to popravde nenapadlo. Ovladanie mi prislo jednoduche. Aspon uz viem. Dakujem.
Odpovedať
@fuska Nepísala som, že sme "jediným výrobcom" je to vytrhnuté z kontextu. Presne bolo napísané: K-system je jediný výrobca, ktorý na svojej web stránke pri každom výrobku uvádza presné kvalitatívne parametre každého výrobku, návody na používanie a údržbu a reklamačné podienky. Keďže mám na starosti web stránku a marketing viem že druhý slovenský výrobca tieto informácie na stránke nemá. Na Slovensku sú iba dvaja výrobcovia. Pokiaľ máte viacej informácií ako ja, rada sa poučím.
Odpovedať
@kvalitnetienenie Ja sa hadat nebudem, nemam chut ani cas na take. Ale moze to byt nepravdiva reklama, ked niekto tvrdi, ze je jediny, ze ma najlepsie, atd. Pises, ze kazdy druhy vyrobca info nema. A co ti zvysni? To, ze som zvyraznila iba "jedinym vyrobcom" neznamena, ze som to myslela tak, ze ziadny iny vyrobca neexistuje.
Odpovedať
@fuska Iba som uviedla veci na pravú mieru. Vôbec som nepísala že sme jediný výrobca. Viem presne kolko ich je na Slovensku, ale že sme jediní, ktorí deklarujeme štandard materiálu a máme tam návody na používanie a údržbu a reklamačné podmienky. Tot vsjo.
Odpovedať
@kvalitnetienenie Ved to, ze ste jedini, ktori blablabla. AKo si mozes byt taka ista? Presne o tomto hovorim, ze to moze byt iba vasa domnienka a tym padom je tvoje tvrdenie nepravdive. A druhy vyrobca je kto? Ostatni su len predajci?
Odpovedať
@fuska Na Slovensku sú iba dvaja výrobcovia vonkajších žalúzií K-system a Plastex. Ostatní sú len priekupníci. Bola by som špatný marketér, keby som to nevedela.
Odpovedať
@kvalitnetienenie A plastex nema na stranke tie info, o ktorych pises?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?