Otvor garažovych dveri

Zdravim,do garaže ktora bude v dome uvažujem dať segmentove vrata . Neviem ako realizovat zateplenie ostenia otvoru. Murivo je ytong hr.300,nad ovorom bude bet.preklad. Vonkajšia izolacia domu bude 200. Chcem zaizolovat spodok prekladu 200 a boky 100,bude to dostacujuce a nebude problem z montazov vrat? Ďakujem Peter
Odpovedať
Profilova fotka
načo taká zložitá izolácia, keď potom vložíte do otvoru výplň hr. max 50mm s kľbmi, ktoré majú nulovú izolačnú schopnosť?
Odpovedať
Zdravim,konštrukcia vrat sa upevnuje na vnutornu stenu,otvor je volny. Musim odizolovat bet.preklad a ostenie kvôli tepelnym mostom. Konkretne sa jedna o tieto http://www.vrata-servis.cz/wisniowski... Ako to mam teda poriesit aby to bolo na tepelne straty do NED čo najlepšie.Ďakujem
Odpovedať
Izolovat garazovy preklad 200hr je naprosto zbytocne. Chyba bola uz v projekte, kde vas mal projektant odhovorit od garaze v dome. Museli by ste garaz konstrukcne odizolovat od zvysnej casti domu.
Odpovedať
Garaž je sucastou domu ,viem že to bola chyba ale už je neskoro teraz to treba čo najlepšie vyriešiť. Preklad musim odizolovať,preklad je súčastou obvodoveho muru.
Odpovedať
@alanec kludne to urob ako si to navrhol, tiež to budem takto riešiť. Avšak garáž mám prístupnú len cez bránu. steny garáže sú dovnútra z 250tky ytongu. A z vnútra ich odizolujem ešte spoločné steny 50tkou multiporom a nato protipožiarny sdk nakoľko to vyžaduje norma pri vstavaných garážach. Tak sa zachová Ned. A dám do garáže aj infra kúrenie so samostatným regulátorom. Tak v najväčích zimách sa bude temperovať aj pre prídad nejakého toho majstrovania v garáži ;-)
Odpovedať
@alanec Spodok prekladu zaizolujte menej (200ka je zo spodu naozaj prehnana) a budete mat vacsiu svetlost. Co znamena "boky prekladu"? Nebude preklad sucastou venca? A dajte si zalezat na dverach z garaze do domu, pripadne urobit prechod cez dalsiu chladnu miestnost.
Odpovedať
@cvoky8 ano ja mam tiež pristup len cez branu,steny mam tak isto 250,izolovat zatial nebudem,vzhladom na priestor. Ja tam chcem urobit nejaky radiator,odbocku z podlahovky na temperovanie.
Odpovedať
@stowasser čo sa tyka svetlosti ta by bola dodržana o 20cm by som zdvihol preklad. Len s tou izolaciou je potom problem pri uchyteni konštrukcie vrat,musia sa robiť väčšie vrata o izolaciu. Boky som myslel ako bočne ostenie otvoru.
Odpovedať
@alanec Neprehanaj to, branu tesnia po boku aj tak tenke gumy, ako su prelisy na paneloch tak tie nikdy neutesnis, Ak das aj hore 200 polystyren co znizi znacne svetlu vysku tak brana bude tesnit az hore na mure a chladny vzduch ti aj tak pride k prekladu cize je to to v podstate k nicomu. Mozno keby si ukotvil vtchnu tesniacu listu do polystyrenu alebo cez nejaku konzolu a pod. ale toje uz zlozitejsie konstrukcne riesenie. Ja by som sa tej garaze v dome az tak nebal, neni to taka katastrofa.
Odpovedať
Ja svetlu vysku neznizim zelezobetonovy preklad dam o 20cm vyššie a az nato dam izolaciu takže vyška bude dodržana. Brana hore bude tesnit na izolacii prekladu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@alanec No ako si to nakoniec spravil? tiez nad tym upenlivo rozmyslam, ze ako to najlepsie spravit, aby som kupil standardnu velkost brany a zaroven eliminoval tepelne mosty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?