Oprava okna

Od kosacky mi odletel maly ostry kamienok a bohuzial zrovna ostrym hrotom trafil okno. Vysledok je na fotke - podobna situacia ako sa stava autam. Da sa to nejako opravit, alebo zafixovat? Zvazoval som len, ci neexistuje nejaka folia, ktora by sa nalepila na celu plochu okna. Poskodena je len vonkajsia tabula trojskla. Pytal som sa u dodavatela okien, oni ale ziadne opravy takehoto druhu neriesia, len rovno vymenu vyplne, cize pri trojskle orientacne 300-400 euro vratane prace.. (prelepil som to lepiacou paskou, drzi to takto uz ~1 a pol mesiaca)
Odpovedať
@cache Spytaj sa v autoservise.
Odpovedať
@17juraj17 To samozrejme napadlo aj mna, ale pokial viem, tak pri oprave autoskla potrebuju pristup z oboch stran tabule, co samozrejme pri trojskle nieje mozne :) Navyse autosklo nieje bezne sklo, kto vie ci by vobec ta technologia fungovala..
Odpovedať
@cache Mne sa zda ze maju transparentnu zmes ktorou to ide vyplnit. Ale fundovanu odpoved ti daju len tam
Odpovedať
@cache nenapisal si aka je to velkost, predavaju sa take okruhle specialne nalepky na sklo (v autosklo) ale max do velkosti 2e, cele to musi byt pod tym schovane, dalej len sledovat ci sa to rozsiruje a puka. Ked ano tak uz len vymenit sklo.
Odpovedať
@cache Je tá puklina až na druhú stranu skla? Ak áno, tak s tým veľa nenarobíš. Pokiaľ to je len povrchové poškodenie a nie je veľké (max. 2 cm), tak sa dajú kúpiť také sady na opravu autoskla. Bude to držať aj na tomto skle, je to lepidlo na sklo všeobecne. Potrebuje to ale podtlak, keď sa vypumpuje vzduch z tej praskliny, preto to nesmie byť prasknuté až na druhú stranu. Tá tekutina potom vyplní tú prasklinu. Ale vidieť to bude vždy. Časom aj tak vymeníš tú tabuľu.
Odpovedať
@17juraj17 No to prave vyplnit nepojde, zvonku je tam len dierka o velkosti mozno stvrt milimetra, zvnutra je "vyrazena" ta diera a vnutri medzi sklami je to rozbite sklo. Aby to vedeli nejako vyplnit, museli by rozobrat to trojsklo a to si myslim, ze uz by sme sa zacali blizit k sume za cele nove sklo.. @salkovic Ta diera? zvislo povedzme 1cm, pozdlzne povedzme 2cm, takze taka nalepka by asi mohla byt. Nejaky link?
Odpovedať
@chrobak7 Ako som stihol napisat, vyrazene je to dovnutra, zvonka je tam len mikroskopicka dierka kde presne narazil ten suter ostrym rohom. To ze to bude vidno je mi jasne, ani som nepocital s tym, ze by sa to nejako uplne zamaskovalo, ide mi primarne o fixaciu stavu. Tie okna maju asi 2 a pol roka od montaze a mam male deti, takze sa mi nechce teraz davat 300 euro..
Odpovedať
@cache Ahaa no z vnutra to iste nepojde. Z obrazka to nebolo vidno. Ja by som zobral zene priehladny lak , nacapal na dierku nech sa tam nedostava vlhkost a v 3ch vrstvách nalepil priehladnu pasku s tym ze kazda dalsia vrstva by bola o malinko vacsia. No a potom uz len vydrzi/nevydrzi .
Odpovedať
@17juraj17 No lak sa najde :D Ale aku pasku? Teraz je tam priehladna paska na papier, taku asi nemyslis :) Skusim sa opytat aj v dakom tom autoskle na taku nalepku.
Odpovedať
@cache Ale ano. Ta obyc bude drzat dobre ak je sklo ciste. Ja to mam na svetle na aute uz dva roky tak zalepene. Tiez od kamienka :-) No ale samo ze origos folia asi bude lepsia
Odpovedať
@cache No keď máš deti, tak by som neriskoval. To sa môže rozpadnúť pri každom sebemenšom otrase alebo náraze. Mne keď montovali sklo do HS portálu, tak na spodku malo sklo taký malý ťukanec. Akonáhle to nadvihli, tak to celé prasklo, ako vidíš na obrázku. Uznali to v rámci reklamácie a vymenili, ale ja som chcel bezpečnostné sklo z vnútornej strany, tak som doplácal 150 €.
Odpovedať
@17juraj17 Dik za rady :) @chrobak7 Nemame HS portal, financie nevydali, mame to rozdelene na 3 segmenty, 2 su otvarave dvojkridlo, jeden je fix. Najviac sa otvara prve kridlo, ten tukanec mame na tom fixe. Ako som pisal, je to tak cca 1 a pol mesiaca, pocas ktoreho sa otvaraju a zatvaraju terasove dvere asi najintenzivnejsie a nepohlo sa to ani o milimeter, preto hladam riesenie na lepsiu fixaciu. Ak sa to vysype o rok, tak vymenim o rok, ak o 2, vymenim o dva.. O detoch som pisal skor z toho dovodu, ze mam obavu ze vymenim sklo a vzapati ho rozbiju.. Otec ma klasicke stare drevene okna, ktore sa daju rozsrobovat a prievanom rozbil vnutornu tabulu, podobne ako mas na tom HS portale. Rozsroboval a otvoril to okno, zlepil sklo silikonom, ked vytvrdol tak dal novy git. Je to asi 10 rokov a doteraz tu tabulu nevymenil a drzi..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cache Tak na tvojom mieste by som aspoň kúpil bezpečnostnú fóliu a tú nalepil na celú plochu skla. Keby sa náhodou aj rozbilo, nech sa to nerozpadne. http://www.ravafol.sk/okenne-folie/be... https://www.youtube.com/watch?v=YPrK5...
Odpovedať
Profilova fotka
@cache Ak mas male deti, urcite to daj vymenit, ved decka sa zvyknu jasit. Btw, tvojej polovicke nevadi, ze mate prasknute okno? Mna by to iritovalo, aj keby sa zalepilo akokolvek peknou paskou.
Odpovedať
@chrobak7 Ano, presne to je tiez v moznostiach, tiez som vygooglil ravafol, len hladam aj ine moznosti @katika_ba Moja polovicka reagovala na tu cenu vymeny "no urcite, dame tam nalepku mimona".. :D .. chce totiz susicku ;)
Odpovedať
Profilova fotka
A to ze je tymto sklo nefunkcne ti nevadi ze nesplna svoje tepelnoizolacne vlastnosti??? Ved pockaj v zime ked zacnes kurit a zkondenzuje ti vnutri voda a ta ked prituhne zmrzne a ked ti potom pri minus 15 potrha sklo ako budes preklinat susicku ked ti to v mrazoch nikto nebude chciet vymenit.
Odpovedať
@wolodymyr Hmm.. Je to trojsklo, ako som pisal, poskodene je len jedno sklo, je tam mikrometrova dierka. Silno pochybujem, ze tam po 2 a pol roku este ostalo nieco z toho plynu. Keby aj, kedze je to sklo prakticky cele a dierku prelepim, cize zmena tepelnoizolacnych vlastnosti je v rade promile. Aj kebyze sa cela ta jedna tabula vysype, stale ostavaju dve tabule, cize izolacne dvojsklo a nie diera. Ak by sa to stalo aj v mrazoch, tak to par dni vydrzi (rozdiel na kureni bude v celorocnom sucte minimalny). Osobne ale neverim, ze sa vysype a uz vobec nie vsetky tri tabule. Ten kamen sa stal pocas tych najhorucejsich a najsuchsich dni a hned som to prelepil, takze ziadna vlhkost, ktora by realne mohla sposobit problem sa tam nedostala. Ked to prelepenie budem nahradzovat ci uz tym lakom, alebo bezpecnostnou foliou, neverim, ze sa tam dostane tolko vlhkosti, aby to mohlo sposobit problem. Ved sa o pol roka ozvem, ze ci sa to vobec zarosilo medzi sklami.
Odpovedať
@cache Daj tam tú fóliu, myslím, že to bude dostatočné. Daj nejakú silnejšiu pre pokoj duše, nie tú najtenšiu. Bude to stáť možno nejakých 30-50 EUR. Akurát bude vidno tú dierku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?