Oplatí sa vôbec stavebné púzdro pre interiérové posuvné dvere?

Ahojte. Niesú to zbytočne vyhodené peniaze? Dávame priečku zo sadrokartónu medzi chodbu a kúpeľňu, kde chceme dať posuvné dvere do konštrukcie. Pár mojich známych to riešilo iba zosilnením konštrukcie na sadrokartón, do nej pripevnili koľajnicu pre dvere, na zem do podlahy upevnili kolík aby sa dvere nekývali do strany a ušetrili týmto krokom cca. 300 Eur, ktoré by museli dať len za samotné púzdro a rovnako to funguje ako s puzdrom.
Odpovedať
@strejdo001 pokial to vies vyriesit takto elegantne tak sa s nami podel a mozeme ho spolocne doladit k dokonalosti a navzajom si usetrit peniaze ;-)
Odpovedať
Ja to neviem preto sa pýtam, ináč by som sem nepísal. Keď sa nad tým logicky zamyslím, že to púzdro je tiež z profilovaných plechov podobných ako sa dávajú na SDK konštrukciu.
Odpovedať
jasne ze to vies tak urobit, len je stym viac prace, puzrdro proste osadis a hotovo :D
Odpovedať
Ale aj tak ho osadzujes medzi konstrukciu na SDK, takže pár profilov na viac a mám z toho púzdro pre dvere a určite tých pár profilov naviaj a koľajnica s posuvom nebude stáť 300 eur. Ale to sú iba moje domnienky.
Odpovedať
Profilova fotka
Musis zvladnut hrany kde sa dvere zasuvaju tam to pekne olemovat inak nic zlozite ale casovo narocnejsie .. preto bolo puzdro vymyslene a usetreny cas sa premietol do cenovky
Odpovedať
@strejdo001 Ten, čo bude osádzať dvere a zárubňu sa poteší, keď uvidí tvoj pavýtvor. Ale dá sa to určite. AK vieš, aké rozmery má mať ten priestor pre dvere, vieš urobiť presne zarážky, hrany. A púzdra nestoja 300 €, sú aj za 220 a tichý dojazd máš k tomu za 10 €: https://www.unitrex.eu/p/1666/stavebn... Ušetríš možno 100 - 150 € (lebo aj koľajnica a plechové profily niečo stoja), ale narobíš sa viac a možno ti to rozmerovo nebude sedieť. Budeš musieť dať miesto štandardných posuvných dverí neštandardné a tam zaplatíš za ne viac.
Odpovedať
Tiez idem dat kolajnicu na strop a puzro bude zo sadrokartonovej konstrukcie, kedze som puzdro takych rozmerov nezohnal.no lacne to veru nebude, kedze len kolajnica s posuvom a brzdou stoji 1300€.
Odpovedať
@originalx daj link, tiez ma caka puzdro na dvere 250x120cm. Najlepsie by bolo spravit to bez zarobnove, nech to i dako vyzera.
Odpovedať
@originalx len kolajnica s posuvom a brzdou stoji 1300€.???????
Odpovedať
@rkorba puzdro 250x120cm este vyrabaju, cena je tusim cez 2000€. Ja potrebujem 260x160cm na 150kg a to nehrozi. Kupim kolajnicu v ba u krausa. https://www.kraussro.sk
Odpovedať
@ruren ano 4m kolajnica portavan 150 s kovanim a brzdou stoji 1300€.
Odpovedať
@strejdo001 ano nad vodiacou kolajnicou musi byt zosilneny Uprofil a funguje to spolahlivo treba vsak nastavit dorazy pred uzavretim priecky
Odpovedať
Článok sa načítava...
To pouzivate tiez moje pavytvory? :D Hanba vam. Chrobakovi7 sa musí na stoličke zaludok obracat ked cita tie prispevky :D
Odpovedať
@originalx no nech sa na mna nehnevaju, ale dat za puzdro 2000E je smiesne, to si do otvoru radsej necham zabudovat a obmurujem HS portal za tie peniaze a bude to plnit este lepsiu funkciu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@strejdo001 puzdro je samozrejme vyriešené ale je určené hlavne do murovaných priečok, prekrýva sa sdk a omietkou. Urobižť sa dá teoreticky aj z drevených profilov, nosník nad by mal byť súčasťou statiky , takže pri troche zručnosti to určite možné je. No a ušetrenie? pre niekoho je 150 € peniaz. Ale robím s ľuďmi, čo majú doslova milióny a pre takých tiež.
Odpovedať
Nakoniec som objednal puzdro Eclisse, dali mi zlavu na 230 eur. Dalo by sa to samozrejme aj bez neho, ale s pudrom to je jednoduchsie a hlavne rychlejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?