Olupovanie maľby na ostenii (spalete) :)

Možno je to iba náhoda ale ostenie my neplesnivie, ale v rohoch nad parapetami my stena vlhne a z ostenie sa my olupuje primalex:) prikladám foto na lepšie zhodnotenie. Neviete čo z tým? Okná sa my síce rosia asi tak na výšku 5cm .
Odpovedať
Profilova fotka
Nechcem tarat ale moze to byt sposobene roznymi dovodmi....mozno netesnosti - zla izolacia(pena). Neorezali ju pri robeni spaliet? Neuviedol si ci to je zo stareho domu, alebo noveho. Uz mas zateplene? Ak nie mozno ti to zamaka po dazdoch. Ak je to novy dom tak mozno nadmerna vlhkost, zle osadene okna (rosny bod). Tazko takto povedat. Mas to len na tom jednom okne, alebo to je vsade?
Odpovedať
este neplesnivie, ale moze zacat. Toto je jednoznacne vlhkost, ktora sa zraza na tepelnom moste. Tazko sudit z fotky pricinu ako bolo napisane vyssie ale odhadujem z toho ako vyzera ten roh pri okne, toto nebude nova stavba, takze asi by som hladala pricinu v osadeni okien. cm rosenie na oknach znamena, ze asi okna su OK, a pravdepodobne aj vlhkost v interieri. Ked nezozenies tern´mokameru aspon laserovym teplomerom zmerat teploty na tych spaletach. Este taky amatersky test na zistenie ci stena vlhne z interieru (tepelny most + vyssia relativna vlhkost) alebo vlhkost je niekde v murive. Nalepit kus igelitu na problemeticke miesto, dokladne dookola olepit izolepou a nechat nejaky tyzden, dva, mozno aj dlhsie. Ak to pod igelitom preschne, tak je to tepelny most, ak to bude este horsie, tak sa vlhkost dostava zvnutra muru. Je to len taky orientacny test, ale da sa celkom dobre odhadnut co dalej.
Odpovedať
@tom1491 ako stará je tá špaleta?
Odpovedať
Okná sa menili tak 6 rokov spátky. Najskôr všetko ok ale iba krátko. Potom to začalo trochu plesniviet. Ale iba v zime. Keď som to vystriekal proti plesní a vymaloval tak už neplesnivie ale spravili to toto.dom je asi dva roky zateplený a príde my že to robí odvtedy ešte viac.dovtedy by som prisahal že to ide z vonku ale teraz po zateplení neviem.jedine že by to išlo cez parapety ťa sa nemenila. Merač vlhkosti máme a neukazuje nejakú vysokú vlhkosť. Ešte to môže ísť tým mostom tepelným lebo my príde že občas je zariadený aj rám okien nie len sklo okna...aké sú vaše typy odstránenia príčiny u možných príčinách??
Odpovedať
Zaroseny tam malo byť nie zariadeny :-)
Odpovedať
@tom1491 Najlepší je ten smajlík od teba. Asi si z roho nerobis ťažkú hlavu :-D Môžeš to dať cez poistku, však to tam máš vlhké a v lete to bude treba prerobiť ak sa ti to oplatí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?