Oleje kontra laková lazúra na drevo

Profilova fotka
dobrá deň,potrebovala by som poradiť.... nechali sme si urobiť nové drevené okná na chalupu. rozmýšlame čím ich natrieť aby sa zachovala štruktúra dreva , aby to bol kvalitný náter, a samozrejme aby aj výsledný estetický efekt stál za to :-) poradili nám olejovú lazúru na drevo.... len si nie som istá,či sa potom nebude dať vidieť na dreve každý škrabanec.... aké máte skúsenosti vy? ďakujem.
Odpovedať
@vendi77 jednoznacne tvrdy voskovy olej. My sme terz vymienali okna na chalupe a firma co ich robila ich uz vo vyrobe natiera tvrdym voskovym olejom. A my sme ho pouzivali aj v celom dome na podlahy.
Odpovedať
@vendi77 V prvom rade ste spravili chybu že stesi dali spraviť drevené okná. Plastové nehnijú. @akvi V čom je lepší vosk oproti laku?
Odpovedať
@polystyren lak vytvori len ochrannu vrstvu na povrchu a casom sa zacne olupovat. Voskovy olej sa jednak vpije do dreva jednak urobi aj tu ochrannu vrstvu a neolupuje sa a lahsie sa opravia aj pripadne skrabance.
Odpovedať
@akvi Drevo na okná považujem za blbosť, ale zaujímalo by ma drevo vo vnútri domu. Ochráni voskový olej drevo pred hnilobou pri vysokej vlhkosti vzduchu, nad 80%? Ako dlho vydrží olejový lak na nábytku, a koľko vosk? Koľko stojí m2 voskovania a koľko lakovanie?
Odpovedať
ja som na zahradny stol pouzil Bondex Satin a vidno krasne strukturu dreva http://www.modrastrecha.sk/blog/engin...
Odpovedať
@engineerr Tmavne drevo pod voskom?
Odpovedať
Neviem povedat, to co som pouzil ja nie je vosk, ale lazura.
Odpovedať
@polystyren vsetky odpovede si pohladaj na strankach vyrobcov voskovych olejov. Ja mam skusenost s olejmi od Osmo, maximalna spokojnost, mame vsetky podlahy natrete v dome, byvame 4 roky a su stale krasne, ako nove.. Vosk sa ti olupovat nebude, to si mozes byt isty, takze otazka, ako dlho to vydrzi, no ak sa budes dobre starat o to, tak naveky :-D Teraz sme skusili od PNtech (su o dost lacnejsi), zatial neviem povedat, ako to dopadne, podlahu sme natreli, ale este sa tam nebyva.. Vydatnost zodpoveda tomu, co pisu, dokonca mozem povedat, ze dekoracny vosk od Osmo ma este lepsiu vydatnost, ako uvadzaju, zalezi ale velmi od toho, ako hladke mas drevo a ako ho aplikujes.. PNtech mi vydalo presne tolko, ako pisali na baleni.. S vlhkosotu a hnilobou - to ti neviem povedat, ale viem, ze do exterieru sa impregnuje pripravkom proti hnilobe a hmyzu. ale v interieri sme nic take nepouzili, neocakavm tam hnilobu :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?