Okná - zvislé otváranie

Profilova fotka
Stretli ste sa s oknami, ktoré sa otvárajú zvisle - vertikálne? Uvažujem nad takým, ktoré by sa hodilo do kuchyne, kde by mohli byť na parapete bylinky.
Odpovedať
@topvideo mame v pivnici take a je to ok. len ked otvorim ho komplet tak cely parapet musim upratat a to bude aj v kuchyni. radsej daj klasicke ved tam otvoris na vetracku a mas pokoj. ked ho chces otvorit a bude delene tak iba cast parapetu musi dat prec teda tie bylinky z neho
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 zakého dôvodu musíš upratať celý parapet? Nie je tam madlo, ktorým sa to dvíha?
Odpovedať
@topvideo jaaaj len dvihacie a nie otvarave. ak to niekto robi tu na svk a v okolitych krajinach tak mozno ano. otazna je cena voci klasickemu.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 ja som mal presne na mysli také ako výdajové okienko v školskej družine :-)
Odpovedať
@topvideo horizontalne viem ze su. to ma kolega na dome aj okna aj dvere na terasu ale veritkalne netusim. ak su tak daj link kto to robi
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 veď práve takého hľadám...
Odpovedať
@topvideo Takéto? http://www.m-mont.sk/zamocnictvo/10.html ale títo robia asi len interiérové. Táto česká firma robí aj normálne http://dako.diarek.cz/okna/specialni-...
Odpovedať
@topvideo a to okno, ktore ma kovanie na horizontalne otvaranie v strede okna? Spodna cast sa otvara do vonka, takze na vnutornej parapete je mozne ukladat veci.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 aj zvonka chceme kvety, takže nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@iva71 to vystihla.
Odpovedať
@topvideo ja si myslim, ze nie je potrebne spekulovat...na vetranie postaci aj sklopenie a nebude to natolko sklopene, aby to az prilis zasahovalo do byliniek :-)
Odpovedať
čo tak vyriešiť to vodorovným delením kde by spodná časť napr 40cm bola pevná-fix a nad tým bežné otváracie. Brat realizoval v kuchyni iné riešenie ale z dôvodu drez.batérie-má vymurovanú spodnú časť z tenšieho porfixu a okno je osadené vyššie,takže má výklenok asi 15cm pod oknom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?