Okna z bielou mriezkou

Profilova fotka
Ahojte. Ja viem , ze to je vsade cenovo ine, ale ti co take okna maju v akej cene a su o dost drahsie ako okna bez mriezky? Ďakujem za info
Odpovedať
Okná s mriežkou... niééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé ;-)
Odpovedať
ja som si ich dala aj ked si vsetci tukali na celo. a nelutujem, lebo su krasne. mam cca 2 cm hrube mriezky z vonkajsej aj z vnutornej strany, a okno je delene aj v priestore medzi sklami. kvoli mriezkam bola cena vyssia o 1500 E, ale su to eurookna a z toho 3 su terasove dvere a zvysok okna. Pokial si to budes davat na plastove okna a na ne mriezku, to navysenie nebude az take ako u mna.
Odpovedať
@morandia ked sa menili kedysi okná staré za plastové bola som veľmi rada pretože staré boli hrubšie rámy,viac delené a nové plastové paráda,tým pádom väčšia svetlosť v miestnosti,neviem si predstaviť?!záleží síce či sú mriežky vnútorné,či vonkajšie ich umývanie,moja dcéra kedysi predávala okná a spomínala,že najviac reklamácií mali s mriežkami vo vnútri,možno doba pokročila,ale za mňa nie!!!
Odpovedať
Ak uz chces okna s mriezkou, tak si daj urobit mriezku na vyberanie / celu ju iby jednoducho odlozis/. Je to prakticke, ocenis to pri umyvani okien.
Odpovedať
Profilova fotka
@ddavidd preco nie
Odpovedať
@morandia Je to gyčove, niečo čo má umelo navodzovať, že som bohatý ako často bývali mriežky vo vilkách ludí čo zbohatli v 90tych rokoch a stavali si akože na tú dobu prepychové domy, ale čas ukázal, že takáto architektúra z 90 tych rokoch: fialove, ružove fasády, pri bráne na stĺpikoch sadrové levy, okná s mriežkami a ešte nebodaj oblúkové, poprípade nejaké vežičky na streche... takéto domy podla mňa niesu pekné, určite ťažko predajné a ťažko z nich spraviť niečo hodnotné (architektonicky). Myslím, že dnes ovela ľahšie predá človek socialistickú kocku zo 70tych rokov, ako takýto typ domu z 90tych rokov. A hlavným znakom takýchto domov pre mna sú mriežky :D .... je to môj osobný názor, možno sa mýlim, iný prípad je, ked sa reštauruje nejaka hystoricka budova, kde boli mriežky, tak ich tam treba vrátiť:)
Odpovedať
@ddavidd Ale, ked sa ti to páči a spravi ti to radosť, tak to je hlavné. Treba si ich dať :)
Odpovedať
Profilova fotka
nakoniec sme sa rozhodli ,ze si ich nedame ...
Odpovedať
@morandia dobre ste urobili :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@majki555 Neviem prosím ťa poradiť firmu, ktorá to vie vyrobiť na vyberanie ? Zatiaľ mi všetci ponúkajú iba nalepovacie...
Odpovedať
@lordxor - pozri Slavona cz. Maju v ponuke odklapacie vonkajsie mriezky na drevenych eurooknach.
Odpovedať
@ddavidd sice stara tema,ale preco nie? Moja suseda ma a ma k tomu zladeny dom aj okolie a je to krasne. Jasne,ze na svoj dom by som si nedala,lebo ho nemam v takom style,ale netreba zatratit vsetko,co sa nam nepaci alebo co by sme si nedali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@salinda789 Na drevenych eurooknach som to videl... ale je taka moznost aj na plastovych ? Zatial som na to nenarazil....
Odpovedať
@lordxor pokial ide o drevene okna, skus firmu Renczes z Ciernej Vody pri Galante
Odpovedať
Profilova fotka
@martina339 Nejde o drevene, ale o plastove....
Odpovedať
@lordxor na plastovych oknach som to videla iba medzi sklami; rôznej hrubky (sirsie, tensie), ale neviem ako je to konstrukcne riesene, či to nema vplyv na ramik.
Odpovedať
@lordxorNa plastové to robí Fenestra,nalepené mriežky na skle z vonkajšej aj vnútornej strany s medzisklenným duplexom.Na budúci týždeň mi prídu osádzať.
Odpovedať
Profilova fotka
@salinda789 @yakuza A nebude ten duplex robit tepelny most? Nemate info od vyrobcu ?
Odpovedať
@lordxor Taký tepelný most,aby ti to rosilo z vnútornej strany to isto nebude,akurát v tom mieste budú troška horšie vlastnosti.V jednom dome kde som býval boli drevohliníkové okná,kde z vonkajšej strany boli tie mriežky hliníkové nalepené na skle s duplexami a tiež to nerobilo nejaké problémy.Také kovové mriežky medzi sklami urobia väčšie problémy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@yakuza Nemáš prosím ťa Foto osadených okien ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa ta mozem spytat, preco prave s mriezkou a nie bez?
Odpovedať
Profilova fotka
@riado8787 Ak je to otazka na mna, tak proste sa mi to tak paci.... Pride mi to viac utulne.
Odpovedať
@marisha1982 Dobrý deň. Prosím Vás, mohli by ste mi poslať nejakú fotku okien s mriežkou? Riešim túto dilemu. Ste s nimi spokojná? Ďakujem krásne.
Odpovedať
@chalupkastara
Odpovedať
@chalupkastara
Odpovedať

Odpovedať
@chalupkastara co sa tyka vizualnej stranky, spokojna som, ani cistenie nie je ovela horsie, kedze karcher cistic sa mi vojde presne na sirku medzi mriezkami. Ale, dnes uz by som asi volila plastove okna a kedze na plaste tie mriezky neposobia (z mojho pohladu) pekne, bola by som ochotna vzdat sa mriezok.
Odpovedať
@marisha1982 Ďakujem preveľmi. Okná sú nádherné! Ja by som si mriežky chcela dať práveže na plastové okná, ale nie do kríža - len vodorovne. Snažím sa zrekonštruovať starý dom, na ktorom boli okná s podobnými mriežkami. Tiež som najprv premýšľala nad eurooknami, nakoniec však vyhrali plastové. Prečo by ste si 2x vybrali už plastové?
Odpovedať
@chalupkastara ja mam okna zo smreku a ten je taky makky, ze staci mensi tlak a v rame je hned dierka. A z tvrdych drevin ako dub, buk, neviem ci vobec vyrabaju a ak hej, asi ta cena bude zavratna. Teraz uz nemam prehlad vobec, ale mozno niektory vyrobca platovych vie urobit okenne mriezky, ktore su namontovane zvonka a z vnutra, nie medzi sklami. Vtedy by to mohlo vyzerat fajn.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?