Okna-trojsklo: prestup svetla

Dobry den. Potrebujeme poradit, nakolko sme nadstavili dom a ideme davat eurookna a firma nas nahovara, aby sme dali trojskla, profil 92, ze dvojskla pomaly uz ani nedavaju, ale trojsklo prepusti menej svetla. Vieme, ze z energetickeho hladiska su samozrejmostou trojskla, to nepotrebujeme uistovat, len by som sa chcela spytat, kto mate trojskla, nie je to citelne, ze prepustia menej svetla? Mam rada poriadne presvetlene miestnosti a neviem si predstavit, ake by to bolo s trojsklom, ako to posobi... Dakujeme za odpovede.
Odpovedať
@andyfr vobec to nie je citelne, ani si nevsimneš
Odpovedať
@andyfr ako pises, dvojskla si uz dnes hadam nikto nedava... urcite poznas niekoho, kto ma trojsklo. Tak sa chod k nej/nemu/nim pozriet :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nikdy voľným okom nezistíš koľko skiel je v okne.
Odpovedať
@eri2 @jankazb Super. Tak to som rada... Dik. @gashtaan Asi to bude najlepsie, ked to u niekoho pozriem este teda...
Odpovedať
A este otazka. Je lepsie osadit okna na stred mura alebo viac von? Poradite?
Odpovedať
@andyfr aj ked je väčšia hrúbka zateplenia robia sa predsadené okná čo najviac von, vtedy ide dovnútra najviac svetla
Odpovedať
@andyfr osadiť čo najviac von, čisté trojsklá prepustia dosť svetla - absolútne bezpredmetný argument. Platí ale len do vtedy kým nezačnete uvažovať o fóliach (zrkadlová, teploodrazivá, neviemaká ) a výsledok bude ten, že pri okne 4x3m bude vnútri tma - už som videl aj také úlety. Dvojskla by si dnes už fakt nikto nemal dávať na obytnú budovu.
Odpovedať
ahoj, prestup svetla pri trojskle je dostatočný, dvojsklo prepustí cca 83% svetelného žiarenia, štandardné trojslo cca 74%. Samozrejme izolačná schopnosť trojsla je rádovo vyššia. Daj si trojsklo určite budeš spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
@imro3 Anoo? Tak to je ale dost rozdiel...Inak naozaj je to pravda s izol. vlastnostami...Rodicia maju dvojsklo a ked prisli k nam na jar tak sa stazovali ze vobec sa nam nenahreju izby a mame chladno, kedze skla vobec neboli horuce ale teraz v lete je to trojsklo velka vyhoda...V zime vraj tiez nemusia tolko kurit, vraj im to slnko lahsie vyhreje, aj ked si s manzelom myslime, ze skor maju vacsiu teplelnu stratu ako vyhrev zo slnka...
Odpovedať
Tuto informaciu pocujem prvy krat,dufam,ze to nie je pravda a teda nevsimneme si to. Kamarat robil u nemenovaneho vyrobcu okien a vysvetloval nam,ze nie je to az taky rozdiel medzi 2-3 sklami ako to vyrobcovia prezentuju. Napriektomu sme dali terasove 3 sklo a ostatne sme nechali 2skla. U nas sa ale jedna o rekonstrukciu. Neviem ako by som sa rozhodla pri novostavbe. Vo fenestre bol rozdiel 15% ,takze cenovo to nie je az taky rozdiel.
Odpovedať
@andyfr mám Euro 68 dvojsklá aj Euro 78 trojsklá od toho istého výrobcu. Na oboch typoch mám zvnútra žalúzie. Dvojsklá sa cez zimu rosia a pod žalúziami plesnejú a ten začernutý silikón sa už vôbec nedá vyčistiť. Trojsklá sa nerosia a okná sú aj po piatich rokoch ako nové. Okná s trojsklami boli len o 15% drahšie ako s dvojsklami. Tepelnoizolačné vlastnosti už boli popísané, takže ja by som už dal minimálne trojsklá (aj štvorsklá sa už vyrábajú)
Odpovedať
Dakujem. Dobre, tak dame ich teda co najviac von. Co sa tyka prestupu svetla, mne islo len o ten pocit, ako to vnimaju ludia v praxi, ked uz take okna maju, lebo ako som pisala, ja mam rada vela svetla a neviem si predstavit ako to posobi...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andyfr Okna nekupujes na jednu sezonu tak sa pozeraj na to kolko tepla cez nich ti unikne.Ja som daval 3 skla a 92 profil a nelutulem, a daval som este aj vonkajsie hlinikove rolety plnene s pur penou. Som spokojny a nelutujem že stali viac. uz existuju aj 4 skla ale ze vraj to uz je zbytocne a okna su uz velmi tazke kvôli sklu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?