Okna Slovaktual profily

Ahojte, viac menej som rozhodnutý pre okná zo slovaktualu, len neviem ktorý profil, je to len o dizajne a tepelných prestupoch, alebo aj o pevnosti alebo niečom inom? lebo nie je medzi nimi až taký veľký cenový rozdiel. Ďakujem
Odpovedať
@saimo A medzi ktorými sa rozhoduješ. Lebo napr. medzi basic a pasiv HL je rozdiel. Aj cenový.
Odpovedať
@chrobak7 my ideme akurat v pondelok do Slovaktualu. Tiez sa nevieme rozhodnut. Je taka siroka ponuka vsade, ze fakt netusime ktore. Prerabame rod.dom starsieho data,cize nam by stacili okna s 3 sklom..ale aky typ zvolit?Do okien sa nerozumiem a nechcem aby sme urobili nejaku chybu.
Odpovedať
@chrobak7 chcela som tym povedat,ze ak vies v skratke poradit, budem velmi rada :-)
Odpovedať
@saimo ja mam bungalow max. zatepleny a preto som dal okna od Slovaktual pasiv HL... urcite odporucam zatial mam rok...ziadny problem...
Odpovedať
@bambina78 "nam by stacili okna s 3 sklom" - a čo lepšie by si chcela? Síce existujú 4 sklá, ale to už je extrémny výstrelok. A majú ho možno 1 alebo 2 výrobcovia. Takže 3 sklo je v súčasnosti najvyšší štandard. A k nemu si treba vybrať nejaký profil s čo najlepšími izolačnými vlastnosťami (čo najnižší koeficient priepustnosti). Nikto ti nepovie, ktorý profil je najlepší. Dobré sú v podstate všetky. Ide o to, ktorý sa ti páči. A navyše všetky porovnateľné štandardy sú v podstate cenovo veľmi podobné. Rozdiely budú možno 10-15 %. Daj si urobiť cenovú ponuku na 3-4 profily a z nich si vyber. Buď podľa ceny, alebo podľa sympatií k profilu. Niektoré sú hranaté, niektoré oblé, niektoré zapustené, niektoré predsadené atď.Pozri si dole obrázky, to sú také najznámejšie profily okien (schválne nepíšem značky, aby som nerobil reklamu). Ja tiež teraz len zháňam cenové ponuky, zatiaľ ich mám asi na 3 profily. Celkovo chcem porovnať asi 6-7 profilov. Takže teraz ti neviem povedať, kde to vyjde najlacnejšie. Ale cena u mňa nebude prvoradé kritérium, bude to vlastnosť okna a dizajn. Ale aj cenu budem musieť zohľadniť. Veľká časť z ceny je aj montáž či doplnky (parapety, kľučky).
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za vycerpavajucu odpoved 😉, ano co sa mna tyka, musi sa mi pacit hlavne profil, za mna osobne je na 1mieste prvy hranaty co si pridal, dame nacenit aj ine, aj v inych firmach a vyberieme nejaky zlaty stred aj cenovo.
Odpovedať
Basic je 5komorovy,Pasiv HL je 8komorovy...ak chces trojsklo tak urcite uvazuj nad 8komorovym profilom...8komorove profily od Slovaktualu su vsetky rovnako kvalitne,takisto aj cena je na vsetky rovnaka,teda aspon ked som tam este robil tak to tak bolo :-) niekedy byvaju sezonne akcie na niektory typ profilu ale je to len maly cenovy rozdiel...najcastejsie si ludia davaju Pasiv HL-8komorovy....vyzera ako ten treti odspodu z prispevku od chrobak7, ale ten je 6komorovy....8komorovy je tento:
Odpovedať
tomek ale treba povedat ze hrubka ramu je nezmenena a len narastol pocet komor na ukor stien
Odpovedať
ja mozno trosku mimo, ale mame aj my slovaktual a maximalna spokojnost, Mal som kopu inych ponuk, aj po znamosti, ktore boli aj lacnejsie, ale vyhral slovaktual. a nelutujem. Viem, co ma jeden znamy "po znamosti" okna, neviem aky vyrobca, ale rosia sa mu, zle osadene a podobne. Ja zatial na okna nemam spatne slovo a vsetko perfektne funguje ;-) Este dodam, pasiv HL 6 kom.
Odpovedať
Este berie slovaktual profily z polska?
Odpovedať
ale isteze :-D dokonca obcas aj cele zvarence :-o
Odpovedať
@kvalitneokna takze na slovensku dotoho daju len sklo a zoberu prachy? Kedze vsetko je z polska aj by som to tam dal vyrobit, ale neviem komu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
S tym polskom si to nemyslel vazne?
Odpovedať
@chrobak7 @bambina78 @danifedor @charliematei n @ohen10 Takže po dlhom rozmyslani a veľa precitaneho sme sa rozhodli pre 6komorovy pasív hl od slovaktualu, už aby ich prišli namontovať :-)
Odpovedať
@saimo nase uz tiez vo vyrobe..cakaaame☺
Odpovedať
Neda mi, ale ako to, ze pri jednom z profilov nie je vobec ocelova vystuz? Toho by som sa osobne bal, celu vahu skla drzat xy komorovym profilom. A ked vystuz, nie je najlepsie, ak je uzavreta a nie je lepsie O ako L?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?