Okná-Slovaktual alebo Rehau ?

Kto poradí- ? Okná-Slovaktual alebo Rehau ?
Odpovedať
Vyber tie, ktoré sa ti viac páčia a majú lepšiu cenu. Všetko ostatné je marketing.
Odpovedať
Zalezi od toho, co od okien ocakavas. Tiez riesim okna, najprv som chcel Salamander BE 92, mam 16 okien, z toho 2krat zdvizno posuvne dvere 2900x2300 a jedny 2000x2300, este nemam cenovu ponuku na Salamander, ale uz mam 3 ponuky na okna Rehau a ceny su od 13.000 do 16.000eur. Z toho tie troje zdvizno posuvne dvere robia polovicu ceny. Porovnavat Slovaktual a Rehau, to je ako porovnavat Fabiu a BMW 5. Ak chces lacne okna, kup si SlovAktual, ale ak ti zalezi aj na kvalite, radsej si kup Rehau, resp. Salamander. Hlavny rozdiel v cene je v pouziti plastu, vo vystuzi a v skle. Ak ta budu presviedcat, ze ti staci 3mm sklo, tak trvaj na 4mm, aspon na oknach vacsich rozmerov (3 a viac m2), dokonca mne Rehau nacenil na tie vacsie zdvizno posuvne dvere trojsklo 2x4mm a 1x 6mm, teda 6-14-4-16-4.
Odpovedať
najlepšie sú okná značky VETREX
Odpovedať
filip520 preco si myslis ze slovaktual je oproti rehau uplny smejd?mne pridu slovaktual fajn ale odradila ma od nich neochota a cenou boli dokonca o nieco drahsi....inak mam rehau:-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme Rehau
Odpovedať
Profilova fotka
Rehau
Odpovedať
Profilova fotka
Zle polozena otazka..... Rehau je "len" vyrobca profilov ramov okien, nema nic spolocne so sklom. Okno vam vyrobi ina spolocnost, ktora pouzije profil svajciarskeho vyrobcu Rehau. Slovaktual je zas firma, ktora vyraba okna, a na plastove okna pouziva profily nemeckej firmy Aluplast. Hlinikove okna vyrabaju tiez, ale na tie sa asi nepytas. Otazne je, co chces? Teplotny prestup? Ak Ti daju okna s 5 komorovym Rehau profilom, budes mat sice Rehau profil, ale teplotne vlastnosti horsie ako ked pouzijes 8 komorovy Aluplast. Nenechaj sa oblbnut marketingom, pytaj sa na parametre - teplotny koeficient celeho okna Uw (musi byt co najnizsi), hlukove parametre na izolaciu pred hlukom (dobre sa dosahuju kombinaciou viacerych hrubok skiel), farebnu priepustnost (ak budes mat okna, co prepustaju viac modrej farby, nemusi sa Ti to vnutri potom pacit), kovanie (suvisi s bezpecnostou a pohodlnostou ovladania) hrubku vonkajsieho a vnutorneho skla (4 mm vydrzi menej ako 6 mm, ak mas deti, mozno to ocenis) farebnu stalost ramov, KVALITU MONTAZE U TEBA (ano, su aj taki, co Ti okno namontuju krivo, pasky im nic nehovoria, pripadne viac okien na fasadu daju do rozlicnej vysky atd.) a samozrejme cenu. Ak Ti okna s profilom Rehau doda slendrianska firma a namontuju mizerni remeselnici, cela znacka Ti bude nanic....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@miloskoem netaraj somariny ked to nevies dokazat
Odpovedať
My sme kupili Rehau Geneo, spokojnost, termovizna kamera potvrdila, rodicia kupili sice pred 10 rokmi Slovaktual a maju velke problemy hlavne s velkymi oknami na balkon..my mame aj velke francuzske okna, dokonca aj trojskla s bezpecnostnym tvrdenym sklom a problem nie je..MC plast z MT, prisli nam aj ku Bratislave domontovat paky na male okna, okien mame vela, nemame s nimi problem, ..3 roky namontovane, este nam druhi robosi poskodili tesnenie a MC plast nam to opravili zadarmo pri dodatocnom montovani pak ovladacich.
Odpovedať
neviete, ktore okna maju take tesniace gumy na sklach, za ktore nezachadza spina? myslim to tak, ze velmi dobre priliehaju na sklo - ako tenko potrety silikon do stratena. mame v byte teraz take okna, ze za tesnenim je vzdy kopec prachu, spiny a musim to spradalom pracne cistit, takze mi trva umyvanie jedneho okna aj 2 hodiny (vratane celych ramov samozrejme :)
Odpovedať
my sme dali rehau geneo a sused slovaktual.Robili sme termoviziu a nasnímali sme aj susedové. Obrázky hovorili v prospech rehau geneo jednoznačne. A to som sa rozhodoval medzi Slovaktualom aj ja .Neviem do akej miery ovplyvnil výsledok termovizie montáž na pásky kedže sused mal montáž bez pások.
Odpovedať
Článok sa načítava...
naj sú okna od Internorm ale sú drahé.dobre sú aj Veka Alphaline 90.
Odpovedať
My sa rozhodujeme medzi slovakaktual pasiv hl a incon exclusive.Trojsklo je rovnaké,profil je 8 ko 6 v prospech slovakaktualu,aleprechod tepla je istý,cena je lepšia pre incon.Som z toho blázon,neviem ktoré
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
pecu : ako ste sa nakoniec rozhodli ?
Odpovedať
My sme vybrali slovaktual pasiv hl, vizuálne spokojnosť, manuálne spokojnosť, máme aj zdvižnoposuvný systém, a dvere sme dali hliníkové heroal. Uvidíme časom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@veonka mohol by som sa pýtať na skúsenosti slovaktualom? zdvižnoposuvný systémom a s oknami ste spokojná?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?