Okná Salamander bluEvolution 92 - vaše skúsenosti

Ahojte, prerabame postupne dom a meme tento profil na hornom poschodi uz rok a samozrejme uz sme ho kvoli tomu museli davat aj dole... Nase okna sa strasne tazko zatvaraju! Najprv sme si mysleli ze je to nove a ze to sadne a dosteluje sa to. Obkecavaju to stale ze to ma 3 tesnenia a ze to je otvaravo-sklopne a bla bla bla... Kto ma tieto okna aj vam sa tazko zatvaraju alebo to len nevedia nastavit? Kde pridem aj na novostavbu vsade sa oproti nasim okna zatvaraju ovela lahsie. Moja mama ma normalne problem tu klucku uplne dovret... Uplne najhorsie su balkonove dvere! Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Slamander je len profil, a okná z toho vyrába kdekto. Kto to vyrobil a kto montoval ?
Odpovedať
@tino2 jedna nemenovana firma AZ to montovala a viem ze to davaju niekde vyrabat ale nepametam si kam uz mam dost kecov a snazim sa zistit kde je naozaj problem lebo sa mi ich pristup prestava pozdavat
Odpovedať
@jurott ak je to starsi dom/byt, tak nemozu operovat tym, ze si budova sadla a tym sa zdeformoval otvor v ktorom je okno umiestnene. Tym padom to proste len musia donastavovat. Je to problem toho, co to montoval alebo toho, co to vyrabal (ak dodal prilis velke ci male okna).
Odpovedať
@ivantausk no ale tu je problem ze ja tvrdim ze to ide tazko a oni ze to je normalne... vraj je to hlavne kvoli trom tesneniam ale men sa to nejako stale nezda kovanie je tam Maco preto ma zaujima ci ma niekto podobny problem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
my mame aktualne nove okna bluevolution z ekoprofilu zo Ziliny a sme s nimi maximalne spokojni. Idu velmi lahko. Ak sa vam tazko zatvaraju, mozno su ohnute od slnka, preto idu tazko. treba reklamovat. cital som tu velmi vela dobreho na tento profil, takze som sa rozhodl pren. verim, ze vydrzia. :-D
Odpovedať
@jurott My mame tiez okna Salamander Blue Evolution a kovania Winghaus Activepilot. Nebyvame este v dome, ale raz do roka musia urcite prist okna nastavit a to tam ani nebyvame! Vzdy mi nieco ide tazko. Teda male su vzdy v pohode na toaletach atd, tie kridla 140x140 cm su proste problem. Asi tazke alebo co, lebo vzdy ich bud pridvihujem, alebo sa trapim, aby som ich lahko zavrel. Akoby mi niekde proste zadrhovali. Dokonca na balkonovych dverach som uz aj urval jednu kovovu zatvaraciu cast. Tak som ich volal, vymenili, zase nastavili a uz to bolo lepsie, len mne sa tiez nezdaju az take uzasne no a zial, dal som si ich :( Asi ako jeden z mala si dokazem povedat, ze ano, tie okna nie su UPLNE najlepsie aj ked ich mam.
Odpovedať
@jurott Ja mám 82 BLU EVO a už tie sú ťažké ako sviňa . Sa nečudujem ,že to treba pri častom používaní nastavovať. Ak sú profily vystavené priamemu slnku tak je dosť možné ,že sa deformujú. Ja mám tri okná 120x120 a môžem ti povedať ,že ich neotváram / mám rekuperáciu / ale boli ťažké keď sa nahadzovali. O posuvných dverách ani nehovorím ,skoro sme si urvali chrbtice.
Odpovedať
Ahojte. Rovnak sa rozhodujem pre plastove okna trojskla a zrovna profil salamander. Vidim že pocet ludi ktorym ide tazsie otvarat je v tomto vlakne viac, len jeden pozitivny koment ze idu lahko.. Poriadny zaver sa este vyvodit neda. Zostava uz len porovnat firmy ktore spokojnym a nespokojnym montovali, ale tie sa sem pisat nemozu.. takze cele zle, samotny zaklad recenzii ktore budu spocivat aj v bonzovani dobrych/spatnych firiem "je zakazane" :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. ja som sa pri RD tiez rozhodoval, ci dat plastove okna a prave tento profil. Avsak na roznych forach som sa docital viacere zaujimavosti o plast.oknach, hlavne ak maju velke rozmery, byva problem so sadanim, pokrutenim, atd. Kvôli tomu som siel do drevenych, so skrytym kovanim - to ma aj vyssiu unosnost. tie drevene su tazsie ako plastove, ale idu lahko, otvaranie, atd. cize kovanie ma znacny vplyv na to (material okna menej). a tiez, kto to montoval a ako. :)
Odpovedať
My máme namontované okná Salamander Blue Evo 92, zasklenie je 4-20-4-20-4 Je to zrekonštruovaný dom 50ročný dom. Okná mám na dome dva roky. Zatiaľ sú všetky okná v poriadku, je pravda, že niektoré by som mal doštelovať lebo trochu drhnú o spodok, ale napriek tomu nepociťujem, že by sa ťažko zatvárali. Mám aj veľké dvojmetrové balkónové dvere na verandu aj tie sú zatial v poriadku. Je pravda, že tie okná sú skutočné ťažké
Odpovedať
@djmarec Tiež mám tieto okná. Je to masívny rám, dosť ťažký. Ak sa správne namontujú, tak nie je problém so zatváraním. Pravdou ale je, že ich treba správne nastaviť. Ale to asi všetky okná.
Odpovedať
Ja som sa na zaciatku asi dobre nevyjadril :) Ked sa to dosteluje tak sa to otvara a zatvara normalne ako kazde ine okno ale problem je pri otacani klucky. Ked dotahujem klucku z vodorovnej pohohy smerom dole na zavretie okna tak to ide strasne tazko. Naozaj na to otocenie klucky treba velku silu! Smerom hore na mikro alebo celu vetracku to ide uz lahko.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja mam okna gealan 9000 tak isto 3 tesnenia a idu lahko. Hs portal je salamander a to ide tak isto krasne. Ked mate posuvno vysuvne dvere to moze ist vselijako. Neni to stastny system.
Odpovedať
Ziadne posuvne vsetko klasika sklopno-otvarave a tazko ide ta klucka na niektorych oknach ale hlavne na balkonovych dverach...
Odpovedať
@smolkosk tak sa ani necuduj jednokridlove sa maju robit max do sirky 1200mm a uz to je siroke a tazke kridlo....
Odpovedať
@marekrv Nuz zial to som ja nevedel, nie som oknar a nemozem vediet vsetko. Keby sa tak mali robit, nechapem, preco vyrobcovia o tom neinformuju verejnost napr. mna.
Odpovedať
@smolkosk no ved jasne....pravda je ze ta mali nato aspon upozornit....dost neseriozne od nich
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?