Okná Salamadnder alebo Schuco

Ahojte chcem sa spýtať, pre ktoré okná sa rozhodnúť. Vyberáme medzi oknami SCHÜCO Corona SI820, trojsklo, kovanie Siegenia Titan AF, z firmy Aluplast a oknami Salamander Blue Evolution, trojsklo, kovanie Maco z firmy RI okna. Za každý názor ďakujem.
Odpovedať
Prašť ako uhoď ! Ak si vyberieš okná nemenej dôkladne vyberaj/požaduj kvalitných montážnikov. Sebelepšie okná su na dve veci, ak ich montujú "majstri" čo ešte pred týždňom točili pivo.
Odpovedať
Moja prvá rada je vytváraj vždy diskusiu a nie otázku :) Ohľadom okien: súčiniteľ prestupu tepla oboma rámami je prakticky zhodný, takže z tohto pohľadu je to jedno, mne osobne sa viac páči pravouhlý dizajn salamandra. Okrem rámov si však pozri lepšie aj to 3sklo, nie je 3sklo ako 3sklo a dobré izolačné sklo by malo mať Ug 0,5. Okrem toho treba zohľadňovať aj priepustnosť solárneho žiarenia, teda mieru solárnych ziskov, toto má značku "g". Tá sa pri Ug 0,5 môže pohybovať na úrovni 32% čo je žalostne málo. Dobré solárne sklá majú okolo 60%, také ale chceš iba na južnej a západnej strane a iba v prípade, že budú dobre tienené. Ďalšia vec: daj si pozor v ponuke aj na dištančný rámik. Určite by nemal byť hliníkový, oceľový nie je o moc lepší a to čo by si mala chcieť je tzv "teplý" rámik z kompozitu, často sa používa značka swisspacer. Na tú montáž tiež bacha. Takto by to malo vyzerať http://www.montazokna.com/detaily
Odpovedať
myslim si ze salamander firma celkovo vyraba kvalitnejsie okna
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?