Okná - reklamácia

Profilova fotka
Bývame v dome, ktorý má v 2 izbách rohové okná. Počas tých 2 rokov sme okná už 2x reklamovali, pretože popod parapetu, v bode, kde je roh, podfukuje. Oba razy to iba vystriekali nejakou penou a nejakú dobu je kľud. Toto riešenie sa mi nepáči, ale vraj sa to tak robí.... tento rok začalo opať podfukovať a tentokrát si myslím, že by to mali urobiť poriadne. Čo treba od zhotoviteľa žiadať? Priznám sa, že sa v tom vôbec nevyznám, dom sme zdedili v štádiu hrubej stavby už s osadenými oknami. Ešte sa chcem opýtať, čo je OK ak majú niektoré okná v priestore medzi sklami nejakú špinku (akoby piliny a sem tam aj väčšie kúsky, tak do pol cm). Podľa mňa by v tom priestore nemalo nič byť, veď to je vzduchotesné, nie?
Odpovedať
@simsalabim to su plastove alebo drevene?
Odpovedať
Profilova fotka
@eri2 plastove.
Odpovedať
@simsalabim Odvolať sa na normu - vyžaduje použitie tesniacich vnútorných parotesných pások. Firmy to nechávajú na dobrozdaní a peňaženke investora... a ľudia nevedia o čo ide, tak povedia že načo.
Odpovedať
@simsalabim Špinky medzi sklami - iba ak by sa tam dostali počas výroby (?!). Inak nie. Tmel musí byť vzduchotesný, únik argónu je pár percent behom niekoľkých rokov. Čiže netesnosť na úrovni molekúl, nie triesok. To aká by musela byť diera? Ale ak to bol dodávateľ, ktorý sklá zliepal sám, bez plnenia argónom a pokovenia, tak amen tma. Také sklá by sa prezradili tým, že už 2 mesiace sú orosené. Ak sa nerosia, tak zrejme izolujú. Špinky boli medzi sklami odvtedy, čo ste dom kúpili..?
Odpovedať
Občas sa objavia piliny z rezania dištančného rámika ak nedajú vo výrobe pozor. Nemajú tam čo robiť,riešením je len výmena skiel.Blacksr nesúhlasím úplne s tvojím názorom norma nevyžaduje vyslovene použitie pások. Norma stanovuje podmienky a tie môžu byť splnené aj iným spôsobom... V tomto prípade je to problematické,keď sú už omietky,nemyslím,že by simsalabim bola rada ak by jej ich začali otľkať . :-( Treba zistiť miesto a príčinu prefukovania a riadne vytmeliť,ťažko mi radiť keď to človek nevidí...
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr okna myslim ze tesnia, sem tam sa zarosia, ale to iba tie, co su v kupelni, ked po sprche poriadne nevyvetrame. Vynimocne v zime sa objavi tak max 1cm zarosenia na inch oknach, ale to je naozaj zriedkave. Tie spinky tam boli od zaciatku, resp. vsimla som si ich uz davno, v podstate po nastahovani. @dodok takze ine riesenie ako ten tmel nebude?
Odpovedať
@simsalabim Tak zrejme sú OK a ide o estetickú vadu, z výroby.
Odpovedať
Triesky medzi tabuľami skla sú z nepozornosti pri výrobe skla.Nedá sa to odstrániť.Ak je to rušivé, je to dôvod na reklamáciu-výmenu,ale to ste mali urobiť hneď pri preberaní,alebo žiadať zľavu z ceny.Teplotechnický parameter skla by to nemalo ovplyvňovať.To podfukovanie sa dá určite odstrániť,ale treba to urobiť poriadne.Zvonka ak máte spravenú fasádu je to obtiažne riešiť,ale zvnútra by to šlo.Treba ten detail vidieť,ale zrejme treba vybrať vnútorné parapety, riadne vytmeliť spoje a prípadne ešte prelepiť tesniacou páskou tam,kde je to ešte možné,ak je potrebné,obetovať aj kúsok špalety,ktorú by bolo treba po takomto zásahu opraviť.Určite je možné to urobiť poriadne.
Odpovedať
Fušerina. Kým nerozbijete omietky okolo okien zvnútra i zvonku a sami si to neopravite, dovtedy vám tam bude fučať, zamakat a neskôr aj plesniviet. @dodok ako iným spôsobom? Toto by ma dosť zaujímalo.
Odpovedať
Profilova fotka
Z vašej strany by bolo dobre keby ste sa na to riadne pozreli a uistili sa či to nieje len tepelný spád vzduchu.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@juraj530 To je skôr tým, že po vymene okien sa dom uzavrie čo sa výmeny vzduchu týka a tým už nie je potrebne toľko kúriť, čím dochádza k hlbsiemu ochladzovaniu múrov zvonku. Následkom toho vyssia kondenzacia vzdušnej vlhkosti hlavne v rohoch a pri podlahe. Tá vlhkosť vo forme pary kondenzuje na iné skupenstvo - kvapalné a to je ťahané murivom, potom to plesnivie.. výmena okien má dôsledky, ktoré treba doriešiť. Napr. zatepliť dom. Vetranie to nemusí vzdy poriešiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@juraj530 no ved plastove, alebo drevené, kto by menil staré za staré :) Už aj najobycajnejsie dvojskla znacne znizia potrebu kurenia.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?