Okna na novostavbe

Ahojte, tento rok sme kupili novostavbu bungalov, 100m2, podlahove kurenie, material tehla + 15cm polystyren. Okna su tam osadene Slovaktual Standard OL, s izolacnym dvojsklom: https://www.slovaktual.sk/produkty/pl... Po precitani viacerych diskusii, je mi jasne, ze tie okna nie su na tuto stavbu moc vhodne, ale to som pred kupou uz zmenit nemohol. Teraz ako je zima, tak citim ako z okien sala dnu zima a ked su minusove teploty a sedim osprchovany pri TV, tak to az stipe na kozi. Okna som si dal nastavit znamemu, nakolko mi cez ne trosku aj prefukovalo. Toto sa nastavenim odstranilo, ale pocit zimy v miestnosti nie. Aj ked vnutorny teplomer ukazuje 23°C, tak pocitovo mi je chladno. Teraz nastava otazka, ako toto odstranit, resp. eliminovat na minimum? Pomoze vymena sklennych vyplni za trojsklo, pripadne za dvojsklo heat mirror? Chcel by som sa vyhnut vymene celych okien, uz len koli financiam, ale aj koli bordelu v dome. Prosim o radu. Dakujem.
Odpovedať
@mickey_mouse urcite pomoze výmena za trojsklo. Skús osloviť nejakú firmu kolko by to stalo a ci budu ochotní to urobiť, nie kazdy chce robit opravy. My sice tento problém nemame, mame euro okna, ale maju už 11 rokov a chceme dat trojsklo kvoli riešeniu, nerobia vela ale trojsklo by nemalo vobec. Na nadstavbu sme dávali už trojsklo, to sme robili pred dvoma rokmi.
Odpovedať
Profilova fotka
@mickey_mouse Určite tam patrí 3-sklo. Tak by to bolo na novostavbe správne. Teraz naša známa kúpila úplne nový byt v novostavbe a takisto má 2-sklo. Tak nemaj mindráky a nenahováraj si, že na Teba fučí... Veď 3-sklo sa v masívnejšej miere začalo dávať len pár rokov dozadu. To všetci, čo majú 2-sklo sa akože klepú doma od zimy....? :-) A čo tá nemalá časť populácie, čo má ešte staré socíkovské šróbovacie 2-sklá? Tí by musel spáchať od zimy samovraždu. Počkaj jednu sezónu, že ako sa to vyvinie. A potom si to spočítaj. A keď sa osprchuješ, daj si mikinu... ;-) :-)
Odpovedať
@mickey_mouse vymeniť samotné zasklenie za trojsklo sa na 99% nebude dať, lebo má inú hrúbku a heat mirror je kravina. Tiež som tieto alternatívy zvažoval. Jediné správne riešenie je výmena kompletných okien. Ja sa do výmeny okien (majú 11 rokov a dvojsklá) zatiaľ nejdem púšťať, ale raz k tomu určite príde.
Odpovedať
Pred tym sme byvali v byte (novostavba) s radiatormi, kde sme mali tiez dvojsklo a kedze teplo s radiatorov obtekalo okolo parapety, tak ziadnu zimu citit nebolo. No je to divne, ale ozaj tu zimu z tych okien citim. Skusim este zavolat firmu, nech mi tie okna pripadne este nastavi a uvidim. @jakino preco by sa nedali vymenit? Ked som porovnaval okenne ramy Slovaktual standard OL s dvojsklom a standard OL+ s trosklom, tak mali rovnaku hrubku. Cize podla toho usudzujem, ze by sa to malo dat vymenit :-.
Odpovedať
@mickey_mouse blbost, okna su o nicom ale zimu by si citit nemal, fakt pozri ci tesnia ci netaha okolo okna.
Odpovedať
@mickey_mouse Zimu citis presne preto, ze tam nie je pod oknom radiator a je tam len 2sklo. Pri velkych preskleniach je to normalne, preto sa v minulosti, ked boli bezne len dvoj alebo jednoskla, davali pod okna do podlahy konvektory. U Slovaktualu je ram ten isty pri 2 aj 3 sklach pokial viem. @leonardom ak ludia so srobovacimi oknami zimu necitia vtedy ked trosku inak kuria nez je bezne v modernych domoch. DObre si pamatam ako sa kurilo v panelakoch za sociku, radiatory boli zerave. Tie srobovacie okna tiez neboli na celu vysku miestnosti a v tychto rozmeroch.
Odpovedať
@mickey_mouse Pre plastové okná s profilom STANDARD OL a STANDARD CL je určené izolačné dvojsklo. Do profilov STANDARD OL+ alebo CL+ je možné použiť izolačné trojsklo až do šírky 38 mm. Trojsklo sa tam určite bude dať nahodiť, ale mala by si trvať teraz v zime nech ti urobia termoviziu domu a možno sa budeš čudovať, že prečo ti je taká zima.
Odpovedať
@mickey_mouse nezáleží len na šírke rámu, ale hlavne na šírke falcu, kam sa dáva sklo. Aj ak by bol falc pre dvojsklá a trojsklá rovnaký, nebudú ti pasovať po osadení trojskla pôvodné zasklievacie lišty...
Odpovedať
Dakujem za prispevky. @blackomt ako to myslis, ze sa budem cudovat? @jakino jasne, zasklievacie listy by sa museli vymenit, ale tie by mali pasovat prave z okna standard OL+
Odpovedať
@mickey_mouse daj si spravit tu termoviziu. Aktualna skusenost. Vcera mi boli pretesnit okna, nastavili zavesy. Nie ze by nam bolo do vcera zima, ale dnes to bolo o poznanie teplesie (pobehovat s teplomerom sa mi nechcelo ani pred opravou ani dnes), pricom vonkajsie teploty su rovnake. Mam 10 rocne s dvojsklom. Termoviza ukazala kde je pes zakopany. Skla to neboli, aj ked trojskla by boli urcite lepsie ale ich prinos nateraz nepovazujem za rentabilny pre pripadnu vymenu.
Odpovedať
vymenit dvojsklo za trojsklo by nemal byt problem, kamarat to riesil minuly rok, zavolal majstra nech to pozrie a stanovi cenu, uplne bez problemov to vymenil behom tyzdna...
Odpovedať
@zita19 skus nam teda este prezradit kde ste vdaka termovizii zistili ze kde je pes zakopany... :-D nech aj my vieme naco si dat pri vystavbe alebo rekonstrukcii pozor...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@godfather skrizene ramy, vystarnute tesnenia a jeden blbo utesneny parapet. Ten sa bude riesit v lete
Odpovedať
@zita19 U koho ste si dali robit termoviziu? Pripadne ked tak do SS, vdaka.
Odpovedať
@mickey_mouse dosiel kolega s flir kamerou, mala som stastie, ze mali merania mimo fabriky. Ked budu mat cas a kameru, tak dam objektivne skontrolovat co sa zmenilo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?