Okna na dom A0 ktore maju Uw menej ako 0,6

Kreslime si dom a chceli by sme dotaciu od statu tych 8000 na dom v A0 ale kurenarka pise ze musime dat okna so 4 sklom aby bolo Uw menej ako 0,6. Mate niekto skusenost s takymito oknami ? Kto vam ich robil ? ja som hladal na internete firmu co take daco predava ale nemozem najst.
Odpovedať
@mirec1245 neviem o takejto požiadavke štátu
Odpovedať
Profilova fotka
Napriklad Ekoprofil geneo future 86 MD+ uw=0.54 Cenu maju iba na vyziadanie a asi nebude mala
Odpovedať
@mirec1245 Vykašli sa na tú dotáciu. Aby si dosiahol energetickú triedu A0, budeš musieť vynaložiť o 20-30 tisíc € viac investícií, ako do triedy A1. Takže investuješ 20 tisíc a dostaneš 8 tisíc. Dosiahnuť A0 to nie je len dať 4 - sklá do okien.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec1245 kurenarka pise hlúposti.
Odpovedať
Na A0 netreba okna so stvorsklom.
Odpovedať
@mirec1245 si myslim,ze A0 nie je len o stvorskle a uw menej ako 0,6 :-)kludne A0 mozes mat aj s trojsklom Dolezite su zisky budovy...okna na spravnej strane...rekuperacia...
Odpovedať
@zuzimia si ma predbehla :-) ja tiez mam drevohlinik trojsklo s uw 0,79 a prepocet mi vysiel na A0.a to v projekte mam ratane s plynovym kotlom, v skutocnosti davam tepelko voda-voda a v projekte nemam ratane s rekuperaciou.takze realne cislo vudemmat ine.ale nestaviam doms toj co stoj na A0 :-)
Odpovedať
no viem ze sa da A0 postavit aj s trosklom ale na dotaciu treba splnit minimálne požiadavky na stavebné konštrukcie a v nich sa pise to o tych oknach. no nic dotacia nebude....
Odpovedať
@mirec1245 Tak toto by ma naramne zaujimalo., kde sa o nejakych podrobnostiach pise. Lebo nech som hladala akokolvek, nasla som len vseobecne dristy a kedze mam A0, aj by ma to trochu zaujimalo. Mozes dat nejaky link? Vdaka
Odpovedať
ze vraj ide o bod B : Podmienky poskytnutia príspevku na rodinný dom podľa zákona 555/2005 v znení 96/2019: (1) Príspevok na rodinný dom možno poskytnúť, ak a) rodinný dom spĺňa minimálne požiadavky na energetickú hospodárnosť budov s takmer nulovou potrebou energie, b) stavebné konštrukcie rodinného domu podľa § 9e ods. 2 spĺňajú minimálne požiadavky na energetickú hospodárnosť budov s takmer nulovou potrebou energie, c) právoplatné kolaudačné rozhodnutie rodinného domu bolo vydané po 31. decembri 2014, d) celková podlahová plocha rodinného domu je najviac 200 m2, e) rodinný dom sa nachádza na území Slovenskej republiky, f) rodinný dom je využívaný výlučne na bývanie, g) na rodinný dom nebol poskytnutý príspevok podľa tohto zákona alebo podpora na obstaranie rodinného domu podľa osobitného predpisu,5e) (zo ŠFRB, to nedostane na RD nik :D) h) žiadosť o príspevok obsahuje predpísané náležitosti. (2) Splnenie podmienok podľa odseku 1 písm. a), b) a d) ministerstvo overuje z verejne dostupných registrov alebo z centrálnej evidencie podľa § 9 ods. 3 písm. a).
Odpovedať
http://izola.sk/store/file/Revidovan%... Ergo, okna a dvere pre A0 by mali mat Uw mensie rovne 0.6 Na to aby vyslo A0 to mozno netreba, ale na dotaciu to zrejme vyzadovane je, podla znenia zakona..
Odpovedať
Zákon pre tu dotáciu robil nejaký truhlík. Jedna vec sú okná a ďalšia vchodové dvere, ktoré by mali spĺňat tiež Uw=0.6. Za súčasných podmienok tú dotáciu nedostane nikto. Zrejme nato prišli už aj na ministerstve, keďže tam k tomuto bodu na zatepluj.sk doplnili: (v súčasnosti sa pripravuje zmena technickej normy, ktorou sa upravia aj tieto hodnoty) Ciže treba ešte počkať, ako to na ministerstve vymyslia. :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosím Vás ako je to s tými oknami aby bol nárok na dotáciu? Podľa stavebného projektu bude stavba spĺňať A0, no okná mám zatiaľ Uw=0.92, Uf=1.1, Uf=0,7 a dvere Ud=0.83, Uf=1.1 .... pričom som mám zmestiť pri oknách do 0.85 (ak sa nemýlim), len neviem v ktorej položke - asi Uw (čo nespĺňam)
Odpovedať
Neviete niekto, ci budu dotacie na A0 aj buduci rok?
Odpovedať
Profilova fotka
@sadell Podľa logiky nie ale kto vie, teraz tá dotácia slúži na to aby podporila ľudí čo si postavili lepší dom ako vyžaduje norma ale od budúceho roka musia byť všetky domy v triede A0.
Odpovedať
@martosko ano...ale buduci rok budu este dostavovat aj ti z minuleho/minulych... mozno by mohli hodit aspon kolo niekedy na jar.... fakt neviem, ci si mam uplatnit dotaciu na cerpadlo, alebo ju nechat prepadnut, kupit ho lacnejsie a dufat v A0
Odpovedať
Profilova fotka
@sadell Ja nehovorím že to tak bude, len mne to tak logicky vychádza. To je ako keď bola dotácia na elektromobily, je ich málo tak to bolo treba podporiť ale neviem či by mala zmysel keby sa nedalo kúpiť iné auto ako elektromobil. Každopádne treba popozerať po stránkach zodpovedných úradov akurát v dnešnej situácii nevedia ťo bude o mesiac nie to ešte o rok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?