Okna montaz xps

Chcem sa opytat 1. novstavba ytong 30 + 20cm eps(bude) 2.otvory na okna som uz nechal zvacsene o 3 cm z kazdej strany 3. je to dobry napad davat na ostenia xps3cm v kazdo msmere ak okna budu zarovno s murom a z vonku budu prekryte ramy eps 20cm? alebo je to zbytocne vyhodenie penazi a namaha kedze tam je ten eps. 4. man iekto fotku ak osa pripevnia okna ak je tam ten xps na osteniach? ,okna drzia na plieskoch predpokladam ze podlzoky sa vyberu potom alebo sa nechaju pod nimi?
Odpovedať
1
2
Pri rovnom osteni je to zbytocna strata casu a penazi. Dolezitejsie je pretiahnut xps alebo eps cez ram okna na vonkajsiom osteni.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 stačí sieťka a kleber http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... okná sa osádzali na Illbruck pásky http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... otvor na garážovú bránu mi kázali obložiť XPS 2 cm, sieťka a kleber http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
Ak nešdam na ostenia xps 3cm tak sa mi tym padom zvacsia okna hadam to nebude na skodu,tie pasky tak napucia sami ze to poriadne utesnia to okno dvere?,okna advere sa tym padom vymeraju na aku velkost? o 1cm mensie ako otvor?
Odpovedať
s kludom nechaj medzeru aj 2 cm ak dáš výpln pur penou , tá izoluje lepšie ako styrodur.
Odpovedať
Kazdy davate montovat okna firme co dodala vam okna? Nikto si nemontuje sam? :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 my sme si montovali sami
Odpovedať
@vader100 Ja si budem montovat sam ale iba kvoli tomu ze mam predsadenu montaz. Na okoli som nenasiel firmu co to robi a chcem to mat spravene poriadne. No netesim sa na osadzanie velkych tazkych trojskiel na poschodi...
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 ja si neviem predstavit, ako by sme si sami namontovali okna... =-) jedna vec, nemame s tym skusenosti, druha vec je, že tie tabule s trojsklom su poriadne tazke...pri velkych rozmeroch. Vybrali sme si firmu, ktorej sme doverovali a ktora ich vyrobila aj namontovala.
Odpovedať
@lubossss urcite neodporucam pouzivat PUR penu. casom degraduje a straca izolacne vlastnosti! upozornil nas na to architekt, aj stavebny dozor.
Odpovedať
@katka8855 @rillwen Som rad ze sa nasiel niekto , len sa chem pytat ci firma odrata potom tu robotu a hlavne ako je to s pripadnou reklamaciou , popripade aky tip akien ste davali a od akej firmy.dakujem. 8-)
Odpovedať
@anica ja sa stym rad potrapim nevidim tom problem nemam poschodovy dom ani francuzske okna , hlavne nechem potom na nikoho nadavat iba ak na seba 8-)
Odpovedať
@vader100 Pytal som sa vopred - zaruku na vady okien uznavaju aj ked nemontuju oni (RI-okna profil salamander), samozrejme chybna montaz je uz vec zakaznika. Ano cena bola bez prace, dalo sa par stoviek usetrit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vader100 Ahoj, akurat vcera som objednaval okna. Co sa tyka zaruky, na zmluve mam uvedene, ze ak ich budem mat montovane od nich tak 5 rokov zaruka. Ak si ich budem montovat sam tak "iba" standardna 2 rocna zaruka. Myslim, ze za tych 300eur mi to nestoji skratit si o 3 roky zaruku.
Odpovedať
@rillwen dik tak isto to chcem aj ja ;-)
Odpovedať
@danculd tak neviem kolko to je ci 300 ci viac asi to nieje vsade 300 zalezi od firmy ci je to 300 ci viac ci pouziju pasky a co vsetko je v tych "300" ale ako vravim neviem ceny ako idu este len zistujem. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 my sme si davali Salamander blueEvolution od firmy vymenaokien.sk. Nacenili nam to s pracou aj bez prace, rozhodnutie bolo na nas. Zaruku mame 2 roky, keby sme si dali montovat im tak 10 rokov, ale kazdy rok by sme si museli platit servis.
Odpovedať
@katka8855 thankx
Odpovedať
@bozsky_kaja myslel som certifikovanú montážnu penu , potom by degradovala aj striekaná tepelná izolácia alebo pur panely,atd.
Odpovedať
Ak bude dom zatepleny 20 eps okna zarovno s murom osadene , ram okien prekryty 20cm eps , ma nejaky zmysel ostenie vylepovat 3cm xps? Oplati sa stym babrat? ]-(
Odpovedať
@vader100 Urcite nema zmysel ostenie vylepovat ziadnym XPS. Ved tam nema ziadnu funkcnost, iba zmensuje svetlost okna a oslabuje jeho uchytenie. Ja idem okna montovat na komprimacne pasky Illbruck Trio+. Robi sa s tym takto: https://www.youtube.com/watch?v=wsZ3g...
Odpovedať
@danculd rozmyslam ze nedam , ale teoreticky v zime sa zima dostane na skla tie to odovzdaju ramu a ram murivu,ale asi cez penu to nepojde iba ze cez pliesky by islo ale mozem sa aj mylit
Odpovedať
@vader100 Ano, takto sa ti zvysi TS domu o 0,00005W. Takze financna navratnost XPS na osteni bude 100 000 rokov :-). Skor by ma trapilo to, ze samotne skla stracaju kazdym rokom zo svojich izolacnych schopnosti oproti novym sklam.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd To ci ma alebo nema vyznam silne zavisi ako je spravene zatelenie z von okolo okna. Dilatacne APU listy dava malokto a potom casom moze vzniknut tepelny most popri rame na murivo. A pri tomto TM nie je podstatna strata, ale mozne dosledky, lebo na tom mieste sa ochladzuje stena aj cez ram okna. Proste to tam moze vlhnut. Ja tam XPS nemam :)
Odpovedať
@majkoj Tak predpokladam, ze taketo detaily si postrazi a nenalepi EPS rovno na ram. Bez APU list snad uz nikto ani nerobi....aj ked na tu je vsetko mozne. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd to si zle pochopil, ja som nepisal bez APU list, ale bez list s dilataciou :) http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
@majkoj No ved ano. Ale ked zateplujem, tak prepokladam pouzitie prave takychto list. Ine by tam snad ani nemali zmysel. Napr: http://eshop.stavivasp.sk/component/v... Tam je aj pekne vidiet detail.
Odpovedať
@lubossss mne bolo povedane ludmi, ktori sa zivia stavanim domov, ze ta PUR pena proste straca izolacne schopnosti. ci sa to tyka PUR panelov, alebo striekanej izolacie, to neviem. tiez som bol prekvapeny a robosi tam dali tmel.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja straca ken ked na nu svieti UV ziarenie a ked sa nepouziju pasky, inak nie.
Odpovedať
@majkoj toto bolo pouzitie medzi pasky a silku, na ktore neskor pojdu parapety, cize UV sa tam nema ako dostat. z vonkajska je mierne prekrytie ramov EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja no tak potom sa jej nic nestane. Mne uz ludia ziviaci sa stavbami domov toho narozpravali :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?