Okná k vyššiemu stropu

Profilova fotka
Ahojte,prosim vas,mate niekto strop 2,9m v dome? Ako ste riesili okna? Nechcem francuzke,ale neviem sa rozhodnut ake rozmery okien dat sirka steny 3,5 a vyska stropu 2,9. Neviem si to predstavit,myslela som,ze 170cm sirka x 140cm vyska okno,hm?
Odpovedať
@mravvcek prečo až taká výška? to sa bude zbytočne vykurovať, veľkosť okna je na tebe určuje sa len minimum podľa svetovej strany v pomere k ploche pre osvetlenie miestnosti, no čím väčšia plocha tým väčšie tep. straty
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu chceme vysoke stropy,teda vyssie ako standard,teraz byvame v tehlaku,mame 3m stropy a je to iny pocit,ked prideme k svagrinej co ma panelak.
Odpovedať
@mravvcek my budeme mat tiez trosku vyssie stropy. Boli sme u znamych co tiez maju vyssie aby sme to dostali do oka. A nam sa najviac pozdava ked okno je od stropu 20 az 30 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik a od podlahy bude ako vysoko okno? Myslim spodna cast
Odpovedať
@mravvcek my okna mat nebudeme ale iba dvere. Pokial to je bungalov a zariadenie ti to dovoli tak ja by som isla aj do nizsieho parapetu ako 90 cm. Pokial to bude aj poschodie tak tam musis mat parapet 90 cm. Nie som si teraz ista (a nechce sa mi merat) ale 140-150 je bezna panelakova vyska okna.
Odpovedať
@mravvcek v jednej izbe mame 2 v rozmere š: 140 x v: 180 . Strop cez 3 m. Vyzera to v poho. Parapet standardne vysoko.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus waw,okno ma 180 vysku?
Odpovedať
@mravvcek áno. veľa záleží ako je izba rozložená a či jedno alebo viac okien.
Odpovedať
@wivik ja mám tiež 20 cm od stropu, je to preklad a od podlahy 90 cm a svetlá výška 2,6 m, okno je na výšku 1,5 m, na šírku 1,8 m južné okná 2x na plochu 8x4,5m, slnko svieti dovnútra od septembra do mája, vtedy vykuruje, stačia tak len vnútorné žalúzie,žiadne záclony ani závesy tam zbytočne sadá prach,okná tieni v lete malý presah strechy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?