Okná Incon

Profilova fotka
Ahoj, viem, že otázok a tém na okná je tu nespočetne veľa. Pravdupovediac som ich skoro všetky prešla, ale nie som o nič múdrejšia. Patrím k laikom, ktorému uvedené čísla a ostatné informácie nič nehovoria. Staviame dom a chceme si vybrať čo najlepšie. Takže sa opýtam rovno, čo hovoríte na okná Incon. Jedná sa o profil Exclusive - Eforte - izolačne trojsklo - swisspacer ramček, vhcodove dvere nám ponúkli len z profilu Luxury. Okná majú 6 komôr, rám 70 mm, kovanie Winkhaous activpilot a výplň: trojsklo 4-15-4-15-4, U=0.6, swissp.v. Cenovo boli výhodné. Riešili sme aj Slovaktual, ale ten bol o dosť drahý. A druhá vec, je to, či to trojsklo vôbec dať, pretože niektorý známi ma odhovárajú, že kovania v dnešnej dobe na trojsklo nie sú a že sa nám okná po čase rozpadnú, lebo trojsklo je ťažké a kovanie časom povolí. Za všetky info budem vďačná. Ešte drobnosť jedná sa o pobočku Incon Prešov.
Odpovedať
Profilova fotka
Kovanie to určite udrží .Incon môžem len doporučiť.
Odpovedať
@leronka od Slovaktual ktory profil, resp. nazov modelu? http://www.slovaktual.sk/produkty/okna/
Odpovedať
Aj my máme okná od Inconu Exclusive trojsklo farebné a sme velmi spokojní,o inej značke sme ani neuvažovali kedže celá naša rozvetvená rodina má na domoch túto značku a nikto ešte na ne nenadával alebo niečo reklamoval,samozrejme treba si odsledovat a skontrolovat ked vám ich dovezu či sú v poriadku a s cenou sme boli tiež veľmi spokojní.Dá sa snimi dohodnúť na zľavách ;-)
Odpovedať
@leronka tak isto mame okna incon (3sklo) terasové dvere otvaravosklopne šírky 100cm používané aj na otvaranie aj na výklop a všetko je v poriadku ...sme spokojní
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 slovaktual nám ponúkal - rakúsky profil.systém ALUPLAST 8-komor. so stred.tesnením navyše, farba profilu biela s koef.prest.tepla Uf=1,0 W/m2.K, tepelnoizolačné trojsklo 4-16-4-16-4 PF4 s koef.prest.tepla Ug=0.6 W/m2.K , SWISSPACER-rámik leto 8.kom.prof. OL, celoobvodové jednopákové kovanie MACO Multi-Matic. ale cena tam bola rádovo vyššia ako sme rátali, len za vstupné dvere nám dali cenu 1.300 e. ja nechcem za každú cenu ušetriť, ale na okna máme vymedzený rozpočet a toto je dosť nad náš limit.
Odpovedať
Profilova fotka
@matkogin To je na tom, my máme veľkú sklenenú stenu 2300+2500 cm, vchod na terasu, chceme to riešiť ako dve polovice jednu fix a druhú posuvnú, ale na posuvnú nam v cenovej ponuke navrhli len dvojsklo.
Odpovedať
@leronka asi preto lebo by to ten posuvný systém neuniesol ...oni vedia už mne hovorili že tie naše dvere budú ťažké
Odpovedať
@leronka my sme si dávali tiež incon, ale exclusive, pre jeho väčšiu stavebnú šírku, vieš tie 3 sklá musia aj niekde uložiť tak, aby boli dostatočne pevné. a neviem neviem môžeš mať 3 sklo ale neviem či to má nejaký efekt v ráme širokom 70 mm. naše majú 84 mm. Inak sme nadmieru spokojní.
Odpovedať
@katkaahoj @leronka aj my máme ponuku od Incon, stavebná hĺbka je 84mm, rám má 70mm, je to tak aj v cenovej ponuke napísané, a úplne s prehľadom nám dali trojsklo do posuvných dverí, ale s tým, že my máme šírku 4 metre rozdelené na 4 časti, posuvné dvojkrídlo, jedno krídlo má necelý meter. Dokonca nám na posuvné dvere dali poloautomat a predajca mi tvrdil, že dvere nebudú ťažké, takže asi toľko naša skúsenosť. Zatiaľ sme sa ešte nerozhodli, či zoberieme od nich, ale taktiež to cenovo vychádza najvýhodnejšie. Zaujímali sme sa aj o to, ako sa dvere zatvárajú z vonku a automaty z vonku nezavrieš, lebo sa ti automaticky dajú do polohy vetračky, poloautomaty sú zatvárateľné z vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtoknot. Vlastne aj my mame tu stavebnu sirku 84 mm, asi sa jedna o ten isty prododkt. Len tu sirkuu maju 70 mm. A tie posuvne dvere musime aj my doriesit. Este sme sa zavezne nerozhodli, ale chceme to riesit co najskor ved uz je tu jesen a polovicka chce robit v dome aj cez zimu.
Odpovedať
@leronka no určite, lebo majú tri rady, elegance, luxury a exclusive. Ešte sme požiadali, aby nám tam dali ten dištančný rámik chromatech, lebo automaticky dávajú hliníkový a ten sme nechceli. Cena sa nijako výrazne nezmenila. A takisto nám vchodové dvere dali len v rade Luxury, že vyššiu nerobia, ešte sa rozhodujeme o farbe v exteriéry, aby nám pasovala. Ale dobrú ponuku sme dostali aj na Geneo 3+, takže ja teraz naozaj neviem podľa čoho sa mám rozhodnúť. Pre obe firmy robia aj skúsení montážnici s dobrými refenciami. Akurát, že to Geneo predsa len vychádza drahšie cca o 500€.
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtoknot A aký je rozdiel medzi tými rámikmi? plnia aj nejakú funkciu alebo sú len na okrasu? Vidíš ja som úplne mimo :-) . Ja tiež riešim dilemu pri vchodových dverách. Otvor v stene má rozmer 1160 cm. Chceli sme dvere so svetlíkom. Aj nám také navrhli, ale sami nám napísali v ponuke, že dvere budú mať úzku svetlosť. Svetlík vychádzal na nejakých 320 cm a samotné dvere na 880 cm (približne), podľa mňa je to na vchodové dvere dosť, sú na južnej strane, síce pod balkónom, ale predsa. Veľké veci, ako napr. skrine, sedačku a pod, budeme aj tak riešiť cez terasové dvere, ktoré majú cca 1250 cm. ešte čakáme na ponuku z firmy Movyrob v Prešove. Robia okná, ale presné parametre neviem. Má ich len sestra na novostavbe aj svokra ich má po rekonštrukcii. Viem len že sú dvojsklo, ale mi chceme riešiť, trosklo, tak neviem. keby nebolo toľko firiem a možností nemali by sme takú dilemu :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leronka dištančný rámik alebo tzv.teplý rámik zlepšuje celkové U okna a znižuje zrážanlivosť pary. To sú všetko moje vydedukované poznatky, takže ak by to tak nebolo, nech ma niekto opraví :) Je to dobre vysvetlené tu http://www.akuterm.cz/warm-edge.html?... alebo tu http://www.idealneokna.sk/plastova-ok.... No my máme vchodové dvere široké 1290, svetlík 320mm, dvere 953mm a jeden mi povie, že ok a druhý mi povie, že to je málo, takže teraz sa rozhodnút :). Neviem skúste ísť k nejakému známemu a premerať si tam vchodové dvere a podľa toho sa budete vedieť ľahšie rozhodnúť aký otvor je vhodný. Veď práve a nejde len o množstvo z ktorého sa dá vybrať, ale aj o to ako sa každý snaží presvedčit, že to jeho je naj a povie ti toľko "krásnych" vecí okolo toho...riešime to už skoro 2 mesiace a hlavu ako melón.
Odpovedať
Profilova fotka
@vojtoknot Veru človek má reálnu predstavu až keď to vidí na vlastné oči. Ja som sa tak nechtiac vybabrala s kuchyňou. Podľa papiera (projektu :-D ) som si myslela, že tá kuchyňa je dosť veľká. no v reáli je taká, že sami tam nevmestí pult, ktorý som pôvodne chcela :-| , takže človek sa prispôsobuje za pochodu :-), rovnako to bolo aj s hornou kúpelňou, kde mali vôjsť dve umývadlá v pohode a teraz je to tak na hrane, že zvažujeme či ich tam dať, no proste bolesti hlavy na plné obrátky :-D. Najväčší problém sú teraz tie okná. Veru im idem napísať mail a nech nám prepočítajú ponuku s tým zmeneným rámikom, pretože nám v cen. ponuke dali hliníkový. okná by sme chceli objednať na budúci týždeň, takže ešte máme niekoľko dní na rozmyslenie ]-( , nech už sa rozhodnem akokoľvek budem neskutočne rada, že je potom, pretože to vyberanie a rozhodovanie je najhoršie :-D , potom my zostanú už len oči pre plač, alebo sa budeme usmievať od ucha k uchu :-D :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
tiez mam na jednom byte okna od incomu ,kovanie maco a okna su bezproblemove uz 8r. je to sice len dvojsklo .teraz hladam dodavatela pre druhy byt tak uvidime incon ci fenestru.cakam este ako dopadne ponuka od inconu
Odpovedať
Na celom dome mám okná Incon s profilom Exclusive, trojsklo, mám aj posuvný systém aj francúzske okná, veľká spokojnosť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Caute, chceme tiez Incon Eforte Exclusive, 3sklo, kovanie Winkhaus, ... jedine coho sa bojim je ale montaz, mate nejaku skusenost s montaznymi firmami, co robia pre Incon v okoli Senca? Ci uz priamo pre NK-mont Senec alebo Incon z Bratislavy?
Odpovedať
my mame bluevolution stavebná hlbka je vacsia ako tie Eforte, aj Uw ma nizsie, tak neviem ci su bezkonkurencne:)ako pisu na stranke
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Nemám dobrú skúsenosť s Incon(NZ). Slabota aj okná (tenký plast), aj práca (krivo osadené okno o 1,5cm, slabo zapracované okolie okna, pri silnom vetre cítiť prefuk na 3 miestach).
Odpovedať
Je to možné , aby plast-krídlo okna prepúšťal hluk? Je to vyrobené z tenkeho plastu (keď dám ucho k plastu normálne počuť všetko) je to normálne?
Odpovedať
@zuzankamet Dobry den, len som sa chcel spytat ci ste nasli firmu v okoli Senca na montaz okien Incon, popripade pre ake okna ste sa nakoniec rozhodli. Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?