Okná-dvere-brána

Profilova fotka
Na začiatok: zase som pôvodne vytvorila otázku namiesto diskusie. pridávam sem: Dobrý deň. došli sme do fázy, že vyberáme okná-dvere-garážovú bránu. Na okná sme vybrali firmu Incon - plastové okná. Chceli by sme s imitáciou dreva. Nacenili nám aj vchodové dvere a garážovú bránu. Nevieme, či máme od nich zobrať komplet alebo dvere s bránou dať spraviť niekde inde. Hlavne aj kvôli farebnom prevedení - ako to skombinovať, aby všetko ladilo do rovnakej farby, bolo bezpečnostné a dobré? :) Alebo dať drevené okná a dvere? Ako ste to riešili vy? Aký máte názor na plastové dvere? Budeme mať aj so svetlíkom ,chceli by sme niečo na tento štýl : ďakujem za rady :)
Odpovedať
@minneli27 plastove dvere sa budu krutit, cez leto nazatvoris dvere, stym nic nespravis :-)
Odpovedať
Neviem aku vystuz davaju v spominanej firme do vchodovych dveri, ale cisto plastove asi nebudu. Pravdepodobne v nich bude aj nejaky ALU profil - my mame tiez plastove dvere, ale vo vnutri je kovova vystuz, pisem to len takto laicky, ale urcite chapes, co myslim. Dva roky sluzia bez problemov, nijake krivenie, hoci su orientovane na juho-zapad. Popytaj sa na to. Kedysi plastove dvere naozaj slnko krivilo a nedali sa dobre zatvarat, ale doba pokrocila.
Odpovedať
@eri2 to je co za somarina, ze nezatvori dvere. To by potom tretina slovenskych domov mala cez leto otvorene :-D Kde chodite na taketo bludy ludia. Ano, plastove maju problem hlavne v lete, ale zalezi to od mnohych veci- farba, orientacia voci slnku, profil, vystuz, velkost dveri, kotvenie atd
Odpovedať
Profilova fotka
@minneli27 my mame drevene okna aj dvere s niekolkobodovym bezpecnostnym zamkom, je vzdy lepsie zobrat od jednej firmy aby trafili farebny odtien, plast je plast drevo zas prirodny material, kazdemu co sa lepsie hodi ;-)
Odpovedať
Do rodinného domu odporúčam dvere s termo úpravou
Odpovedať
@buba1500 to su ake dvere s termoupravou, dakujem za odpoved
Odpovedať
eri2@heklalava nedá mi nezapojiť sa do diskusie.To sú dvere zateplené a majú také termoizolačné vlastnosti,že dokážu prerušiť tepelný most.Takže nezamrznú,nerosia sa z vnútornej strany a znižujú únik tepla von na minimum.Ale k tomu musí byť aj termo zárubňa,vtedy to spĺňa účel.
Odpovedať
@heklalava vies mi poslat do posty kde sa daju take dvere vidiet, alebo kto to vyraba? dakujem
Odpovedať
@heklalava je to určite dôležite tá termo úprava no dajú sa urobiť aj presklenené alebo to už stráca termo?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@minneli27 plastove dvere ani v najhorsom sne :) jednak vyzeraju otrasne a jednak vacsinou schvalne ponukaju hlinikove dvere k oknam... lebo plastove vraj nemaju ziadnu stalost... Preco neidete do drevenych okien ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
sme sa popýtali, a teraz čakáme na ponuky, vyzerá to tak že pojdeme do drevených :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dobré plastové vchodové dvere s riadnou výstužou (žiadne terasové dvere), správne navrhnuté - žiadne obrovské rozmery môžu byť v poriadku. Na trhu je veľmi málo dverí, ktoré v lete alebo v zime pri veľkom rozdiele teplôt medzi exteriérom a interiérom dosahujú dobré výsledky. Myslím tým, že cez nich veľmi neprefukuje, sú ľahko ovládateľné a podobne. Čo sa týka bezpečnosti, tú začni riešiť až vtedy, keď budeš mať okná, kde budeš mať lepené alebo kalená sklá. Inak je to zbytočné navýšenie ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@minneli27 Súhlasím s uzivatelom hainburgtomas, aj plastové dvere môžu perfektne plniť svoju funkciu, ale nesmú byť "ochudobnené" (čo napokon platí aj pri drevených). Plastové dvere musia byť vystužené dostatočne silnými kovovými výstuhami v profile, ideálne mať aj kovové (zinkové) rohové spojky, ktoré dverám dajú dostatočnú pevnosť a odolnosť proti krúteniu. Tiež je dôležité mať na pamäti výber farieb - tmavé farby sa viac rozpínajú a tým sú náchylnejšie na krútenie. Čo sa týka zladenia farby vrát a farby dverí, nemal by to byť problém. Každá farba, ktorou sa poťahujú dvere alebo ich výplne má jednoznačné kódové označenie a to je následne potrebné vyžiadať aj u dodávateľa lamiel garážových brán. Pozor, rozhodne nestačí, že sa farba rovnako volá, napr. Zlatý dub. Aj rovnako nazvané fólie od rôznych dodávateľov fólií (napr. Firmy Renolit, Hornschuch ai.) sa môžu od seba dosť výrazne líšiť. Požadujte teda farbu podľa jej dodávateľského kódu. Ak by ste si vybrali plastové dvere od firmy Incon, budú vyrobené z našich profilov Inoutic.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?