Okná a ich dôležitá montáž

Dobrý deň. Rád by som sa spýtal na jednu veľmi dôležitú vec. Okná sú jedným s najdôležitejších prvkov stavby, na ktorých by sa nemalo šetriť. Ale nakoniec, špica profil s 3-sklom môže byť akokoľvek skvelý, všetko môže pokaziť nesprávna montáž. Vedeli by ste mi povedať, na čo mám pri samotnej montáži prihliadať, čo by som si mal všímať a aké sú známky nekvalitnej práce a naopak? Je veľa montážnych tímov, u ktorých realizácia je prevedená vždy inak. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk kukni http://www.youtube.com/watch?v=wsZ3gz... a toto http://www.youtube.com/watch?v=VCnzsG... nie som zastancom tejto znacky ale jedna sa o princip materialy su potom este rozne....
Odpovedať
@janulikk v prvom rade by to chcelo ochotu ucit sa, citat a vzdelavat. Je tu uz velmi vela podobnych tem, tak by bolo najskor vhodne najskor sa trosku posnazit a necakat na hotove.
Odpovedať
@jankevely ďakujem, kuknem
Odpovedať
@spiderhst a práve tú ochotu ja určite mám... prečítal som už toho veľa, len nikde som sa nič konkrétne nedočítal...
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi ci ides robit aj predsadenu montaz alebo len klasiku do otvoru v nosnom murive. V obidvoch pripadoch je dolezite pouzitie vnutornej parotesnej a vonkajsej paropriepustnej pasky. Musia byt dokonale nalepene jak na profil okna tak na vzduchotesnu rovinu domu, ziadne zvlnenia, prerusenia a pod. Umiestnenie okna v otvore vzhladom na minimalizaciu strat by ti mal vypocitat projektant. Ram by sa nemal montovat presrobovanim turbosrobami o murivo, ale pomocou pozinkovanych pasok do muriva, aby bolo ramu umoznene dilatovat. Pri predsadenej montazi zvolit systemove riesenie ktore zabrani vzniku bodovych a liniovych tepelnych mostov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?