Okenna paska - ako ju osetrit na zimu pokial sa nejde zateplovat

Mame namontovane okenne pasky okolo okien. Zima sa blizi. Zateplovat vsak budeme az na jar. Akym sposobom je dobre osetrit pasku pred vonkajsimi vplyvmi? Zvlast exterierovu. Od montaznikov som dostal radu, ze ju mam prekryt lepidlom. (takym ako na kachlicky akurat mrazuvzdornym). Ide o to aby paska nenavlhovala - neprsalo na nu a neposobilo UV ziarenie. Je toto spravne riesenie?
Odpovedať
@jericho323 áno.
Odpovedať
Profilova fotka
Tá páska má význam len vtedy ak je paropriepustná. Samotná vonkajšia páska je paropriepustná , lepidlo asi moc nie. Celé pásky ak sú pod vrstvou paronepriepustného polystyrénu sú na dve veci... Inak tie pásky majú záruku na svoje zázračné vlastnosti 7 rokov . Ich návratnosť za 70 rokov je tiež nezmysel.To je to čo vám podvodníci s páskami nepovedia.
Odpovedať
Tiez nechapem zmysel pouzitia ked sa zvonku na to da polystyren, aky to ma zmysel paropriepustnosti ked ako pises polystyren a lepidlo je paronepriepustne....
Odpovedať
@mesarosanton ako to odporucas riesit? uvazujem ci dat purpenu alebo zacali davat tie roztahujuce pruhy namiesto purpeny... dovnutra ma vyznam dat paronepriepustnu pasku alebo ako by si to riesil vnutri? dik
Odpovedať
Paska okrem ineho zlepsuje tesnost stavby ako takej, co je dolezite najma pri pouziti rekuperacie. Blow-door test sa bez pasiek na oknach pomaly ani neda spravit. Ale kazdy nech si spravi ako uzna za vhodne. Otazka znela, ako ich ochranit a nie, ci si ich dat... @mesarosanton "lepidlo asi moc nie" - ako ktore... @jericho323 Osobne som spravil velmi riedke lepidlo na polystyren (Ceresit CT80, ostalo mi z lepenia styra po obvode zakladov - len tak mimochodom, je paropriepustne...) a to som na pasky natrel normalne stetcom. Kym sa bude zateplovat, pasky to ochrani pred UV ziarenim. Voda ako taka pre pasky problem nepredstavuje. Toto riesenie mi poradili ako murari, tak montazna firma. Nenapada ma dovod, preco by nemalo byt dostacujuce.
Odpovedať
@kejsix a dat purpenu a tu natriet zvonka tym paropriepustnym lepidlom? bez pasiek...
Odpovedať
Pur penu streknut, nechat chvilku zavadnut a potom pozatlacat. Najlepsie je uplne sa vyhnut orezavaniu (montaznym firmam sa s tym ale v praxi malokedy chce drbkat a radsej to orezu....). Potom by som na to ten kleber na Tvojom mieste s kludom natiahol - zamedzi posobeniu UV priamo na penu a o to ide. Varianta c. 2 je narezat si pasiky styroduru a prekryt nimi zvonka penu (pri porobetone staci chytit skrutkou do muriva a vybavene, pri tehle by som asi radsej volil ten kleber). Inak, nieje PUR pena ako PUR pena... Rozhodne by som uz dnes nepenil okna nicim inym ako illbruck alebo soudal. Ale to je do inej temy.
Odpovedať
@radoslavc len tak narychlo z technickeho listu baumit starcontact. Vlastnosti Paropriepustná, =-) vysoko pružná cementová lepiaca stierka pre použitie v interiéri aj v exteriéri s veľmi dobrou priľnavosťou, ľahko spracovateľná, s rýchlejšou dobou zrenia.
Odpovedať
@kejsix cize pouzitim illbrucku netreba riesit pasky?
Odpovedať
mne tiež poradili, pretrel som ich kleberom a ako čítam nič moc :)
Odpovedať
@radoslavc Mas v tom trosku hokej... Ja nepisem ci treba ci netreba, to je na dlhu diskusiu a je na to x nazorov a otazka v tejto teme je ina. Ja som len spomenul, ze je dolezite aj vybrat dobru PUR penu.
Odpovedať
@kejsix hokej v tom nemaju predajcovia, vyrobcovia a montaznici pasok ako to sledujem...ostatni v tom maju hokej, misung a ine:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radoslavc Z vnútra je paronepriepustná ok. Z vonku treba zakryť obyčajnou maltou na omietky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?