Okenice. Áno či nie?

Ahojte, mam taky pocit, ze do mody idu opat domy s okenicami. Co vy na to? Davate si okenice na svoje novostavby?
Odpovedať
1
2
Gerdusha - myslím, že máš pravdu. My o nich uvažujeme - o posuvných - na franc.dveře, a na okna na jižní stranu, bohužel cena je na můj vkus příliš vysoká (tuším, že okolo 5tis. za m2), tak jsem zaúkolovala manžela, aby našel nějaký způsob jak je vyrobit. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Taky se mi líbí, moc, ale finančně je to nad rámec, který bych byla ochotna za ně dát.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my okenice planujeme ako tieniacu a z casti aj bezpecnostnu techniku a kedze sme v lese myslim ze to tam bude ako z rozpravky :-D no ceny su hrozne, okenica vysla u znackoveho predajcu takmer tolko akoeurookno, ale skuste si najst stolarov mensich ktori to robia alebo zjednat ceny od firmy kt. by vam robila okna. mne povedal nas stolar na 2kridlove francuzske okno cenu cca 400€, okno ma 2,3*1,9m. ale my uz vnutorne zaluzie/rolety nebudeme dávat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Obnovujem temu. Napady, odkazy, skusenosti... su vitane :-)
Odpovedať
Profilova fotka
okenice jsou pekne.. ale neumim si je predstavit na nasich velkych oknech.. asi by se nam nevesly na fasadu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
okenice sú krásne ... len keď mi povedali že stoja toľko čo naše drevené okná tak ma prešla chuť :-D :-D :-D
Odpovedať
my o okeniciach intenzivne rozmyslame a asi do toho aj pojdeme, je to sice palka, ale .... No nepodarilo sa mi zatial najst na slovensku firmu, ktora sa tomu venuje. Chcem len aby mali s tym nejake skusenosti, nechcem aby sa "testovali" zrovna na nasom dome, takych majstrov som tu uz mala a dopadlo to nie moc dobre a kvalitne. :-| V cechach je to bezna vec, specializovane firmy len na to...tu u nas na sr, bieda jak hrom ]-(
Odpovedať
zabudla som dodat, ze hladame posuvne drevene panely (okenice)
Odpovedať
Mne sa nepacia klasicke zaluzie, ktore su teraz vsade. A ked ich chce mat clovek zatiahnute, musi mat aj zatvorene okno. A pri okenieciach sa mi paci, ze ich mas zatvorene, pekne v lete tienia ale zarovem mas otvorene okno. meqq, vela stastie v hladani...potom sa na teba obratim, ak sa nenahnevas :-) Inak, nam by mozno ani nevadila firma z Ciech, nie sme daleko od hranic.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa tiež okenice hrozne páčia. Naposledy keď som bol v Chorvátsku na dosť domoch mali už aj plastový variant ale aj s mechanizmom na nakláňanie. Kedy to niekto začne vyrábať aj na slovensku. Inak tie čo ste si dali naceňovať boli klasické plné okenice, alebo okenice na spôsob žalúzie.
Odpovedať
Teraz som po sebe citala a ospravedlnujem sa za preklepy. Presne tak wyrky, v Chorvatsku ich ma na oknach skoro kazdy. To ma aj presvedcilo, ze je to super vec. Mali ich tam plastove a ako pises s mechanizmom, ze tie lamely(neviem to inak nazvat) sa pekne dali regulovat.
Odpovedať
Profilova fotka
tak treba vygooglovat okenice a plastove a snad par firiem sa aj na slovensku najde :-) ja som pozerala par stranok, jedna bola aj s plast. okenicami a co sa mi pacili, tak take nie zrovna standartne - posuvne okenice, kt. dodaju domu inu atmosferu :-) a samozrejme ta klasika, co je napr. aj v provensalsku... a dokonca farebne... my okenice nemame - myslim, ze do rodinnej zastavby v nasom meste a ulici sa to vobec nehodi... ale ak sa raz rozhodneme odstahovat mimo mesto a postavime si taky sikovny domcek takmer mimo civilizacie - tak tam tie okenice urcite budeme mat :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ani po téměř roce mě od posuvných okenic nic neodradilo a strašně moc je chci. S cenou jsem se už jakž takž smířila :-| ale řeším ještě jeden technický problém a to je kombinace posuvných okenic a sítě do okna. Chtěla bych je "pouze" na franc.okno, ale když tam dám síť, tak v momentě, kdy bude okenice předsunutá před okno, síť neotevřu a tudíž nebudu moct vyjít ven :-p :-( tak uvažuju o variantě na elektr.pohon, ale je to vůbec takto řešitelné? Nemáte s tím někdo zkušenost?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý den @martih @hviezda21 @donya @megg @sasrnka @cerler prosím ak mate niekto kontakt na výrobcu alebo predajcu vonkajších okeníc alebo dobru skusenost prosím o preposlanie kontaktu. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si dal nacenit drevenne posuvne okenice firme z prahy kde mi poslali komplet ponuku aj z montazou 145000 CZK (2x francuzke okno 2m a 2x francuzke okno 1m). Firma z BA sa nema k tomu, aby vypracovala ponuku. Viac firiem som nenasiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@marikoo my sme okenice erealizovali (vid popis v mojom prispevku vyssie)... a tu www stranku, co om pred 2 rokmi pozerala - tak to si fakt nepamatam :( osobnu skusenost teda zatial nemam...
Odpovedať
@blekytom čože čo im hrabe, to fakt nieje nirmalna firma na Slovensku čo to vyrába?? Nerozumiem podla mna moderne a elegantne okenice nie su vhodne len na chatu alebo primorsky domček ale aj rodinny dom vpohode....
Odpovedať
Profilova fotka
urcite ich niekde robia, viem o jednom dome v TT, co ma krasne okenice, pridavam foto :-).. žeby si to davali robit až do Ciech? hmmm.. netusim , kde ich majitelia davali robit... vyzeraju super, osobne sa mi okenice tiez velmi pacia :) a vobec nie su len na chatu, kto chodil trochu po svete vie, ake mozu byt krasne :)
Odpovedať
@katrin21 tie su fakt peknéé, asi im zaklopem či mi nedaju kontakt :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marikoo skús si zistiť u firmy Just (http://www.just-eurookna.sk/), nám dodávali drevené okná v r. 2010, vtedysme zvažovali aj drevené okenice, ale nám povedali, že to je riadna pálka, skoro toľko, čo okná :-| http://www.just-eurookna.sk/referenci...
Odpovedať
ja fakt nerozumiem čo je na tom tak straštne drahéé...možno ak by som našiel fakt šikovného stolára tak by to šlo lacnejšie,,?!!?
Odpovedať
@wyrky na SK sa uz take daju zohnat...treba vyguuuglit...
Odpovedať
rozhodne treba googlit na ceskych strankach, slovenski podnikatelia zaspali dobu v tomto trende.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň, táto diskusia ma veľmi zaujala, keďže aj mňa drevené okenice veľmi zaujímajú. Zisťujem záujem Slovákov, lebo by som rada skontaktovala nejakú francúzsku firmu, aby ich dodávala aj k nám. Tá neuveriteľná pestrosť okeníc a ich kvalita vo Francúzsku ma fascinuje...
Odpovedať
zalezi aj od druhu okenice na niektore len kovanie sa pohybuje v cene 80eur
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
nieco nove? aj my hladame firmu ktora vyraba klasicke okenice, najlepsie drevene
Odpovedať
Profilova fotka
...kuk na našu stránku,popripade pošlem foto po sprave.... ;-)
Odpovedať
@stolarstvojf budte tak dobry a poslite mi aj foto do spravy, dakujem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Obnovujem temu - ake mate skusenosti s plastovymi okenicami? Budeme mat okna 3x150x150, jedno 200x150 a jeno 120x150 a chcela by som sa spytat ze ako sa ceny asi pohybuju. Je to ovela drahsie ako vonkajsie zaluzie? Mne osobne sa pacia biele.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?