Od koho kúpiť drevené/drevohliníkové okná?

Profilova fotka
Ahoj, daval som si nacenit drevene a drevohlinikove okna od 7 firiem. Oslovil som Mintal, Mirador, Makrowin, Win Haus, Hoblina, Kunaj, Prazak. Od vsetkych firiem som som chcel nacenit drevene okna (9x okno, 1x velke terasove, 1x HS resp PSK, a ak maju dvere tak aj vchodove dvere.) Ponuky mam zatial od 5 z nich. Cena vo vsetkych ponukach obsahuje dopravu, montaz, pasky, parapety vonkajsie, vnutorne, klucky. Najlepsie bez vchodovych dveri vychadza Mirador (7400,profil 783) Mintal(10000, profil Exclusive IV88) Hoblina(11300, profil euro92top) Kunaj(9800,Profil 78 ) Makrowin(10800, profil MAKROWIN 88). Cena za hlinikove okna bola o cca 20% vyssia u vsetkych ktory to ponukli. zatiaľ som mal osobne stretnutie z Mirador kde predstavil firmu a poskytol dalsie info a nasledne upravil cenu na tuto. Koho by ste si vybrali a preco? Resp este nejaky typ koho oslovit?
Odpovedať
1
2
9
Profilova fotka
My máme drevo hliníkové okná od INTERNORM a sme velmi spokojní, sú to okná rakúskej výroby a urcite to najlepsie na trhu.
Odpovedať
pre mna hoblina smartwin, presvedcili ma projekty, ktore robia pre pasivne domy, a vysledky blower testov: paci sa mi ich vyhotovenie, praca celkova, neskutocne veci, sikme a oblukove okna. Najma je to o pocite dovery.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarun pozeral som aj ich ale robia len drevohlinik. a neni som si isty ci ist az do toho. @fem mam ponuku aj na to ale tam je cena 16500 co je skoro 1/6 ceny domu.
Odpovedať
@psychx fuuu, hoblina vyzera paradne:) daval si si nacenovat otvarave ci fix? celkom by ma zaujimalo, aky je cenovy rozdiel medzi nimi, planujem vsetky okna fixne.
Odpovedať
Profilova fotka
@benco od hobliny som dostal prave taku najzvlasnejsiu ponuku a to ze mi len na zaklade plochy okien dali cenovu ponuku na jednotlive profily a k tomu ceny. nic viac. inak som ziadal 6x fix, 6x otvarave, 1x velky fix a k nemu HS rovnako velky, celkom 31,5m2 hore som zabudol zapocitat 3 male okna =)
Odpovedať
@psychx no, je mi jasne, ze toto nebude ziadna lacna sranda. najviac ma vydesila ta celkova plocha,ktoru uvadzas, ja toho mam 3x tolko, som zvedavy na tu pecku, co mi poslu, ked im napisem :-D to su konecne ceny, alebo ste sa ku zlavam este nedostali?
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx ja som si aj myslela, ze tá cena tam bude iná, ale ak chces mat naozaj kvalitu, tak sa nesmies pozerat na cenu, ved nie sme takí bohatí, aby sme si mohli kupovat lacné veci:) Rozhodnút sa musís sám, akú kvalitu chces...
Odpovedať
@psychx skus si dat nacenit u Vargovcov. U mna boli lacnejsi ako vacsina z tych, co si oslovil. Nakoniec som sice isiel do plastu, ale z drevenych okien boli u mna favoritom. Odporucam osobnu navstevu vo vyrobe, velmi zaujimave.
Odpovedať
@jarun to je sice pravda, ale musi to aj ekonomicky davat zmysel. nie vzdy ma nahananie sa za co najlepsim Uw zmysel. ceny niektorych vyrobcov su fakt totalne ustrelene.
Odpovedať
Profilova fotka
@benco podla mna ide o pomer kvalita - zivotnost -cena, clovek stavá dom na celý zivot a ak je schopní si tú kvalitu zaplatit, tak preco nie. Ekonomicky tiez nedáva zmysel menit okná kazdých 10 rokov...
Odpovedať
@jarun to je jasne, ja len ze nie vzdy musi kvalita kopirovat narastajucu cenu, hlavne v dnesnej dobe, ked predajcovia narozpravaju zakaznikom hocico, len aby predali..zivotnost nijako neoveris, hlavne nie pri oknach..ako dlho su na trhu trojskla? mozno 10 rokov, aj to asi prehanam..aj keby som sa opytal hned prveho cloveka, co si to kupil na jeho spokojnost, tak po 10 rokoch nemusi byt ani kladna odpoved zarukou, ze o dalsich 5-10 rokov bude vsetko inak..zostava ti len verit papierovym hodnotam..a ked uz hovorime o oknach - dal ti vyrobca nejaku zaruku na unik argonu z medziskelneho priestoru? ak ano, tak aku?
Odpovedať
Profilova fotka
@benco no co ti na toto povedat? A co si mysliet? Máme na dome (nie sk) okná trojsklo, okná sú z dreva a vek 32 rokov :-D Takze neviem o com hovorís... Slovensko nemozes porovnávat normálne so svetom. Kto na to má si kúpi kvalitné okná. A internorm je skutocne velmi dobrá kvalita, za dobrú cenu. :-) Teraz sme museli dat robit nové kovanie na terasové dvere a stolár hovoril, ze takúto kvalitu si uz dnes nemoze kúpit nikdo... Teda k tým drevo hliník od internorm, kazdý nám ich obdivuje, ale po zistení ceny ich uz nikdo nechce. Zial ludia na slovensku chcú len lacné okná, co najlacnejsie... Samozrejme sú aj výnimky :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarun 32 rocne trojsklo? hovorime o tom istom? :)
Odpovedať
@jarun Internorm má určitě velmi dobrá okna, ale také patřičně drahá. Měli jsme je v řadovce a to plast-hliník. Byly jsme spokojeni, hliníkové vstupní dveře od nich byly opravdu pěkné. Na nový dům jsme si od nich nechala udělat cen. nabídku a šla jsem do kolen. Nakonec jsme objednali o dost lacinější plast. - hliníková okna od f. Decro Bzenec, trojsklo. V novém bydlíme již třetí zimu a můžu zodpovědně říci, že to není žádný rozdíl. Okna na pohled pěkná, a funkčně naprosto srovnatelná s okny od Internormu.
Odpovedať
Profilova fotka
@benco zlavy som s nimi nepreberal ale ponuka bola odvodena len od plochy a to nasledovne profil cena za m2 a celkom euro92top 360,00 € 11 326 € ecowin 440,00 € 13 842 € smartwin 520,00 € 16 359 € @jarun hej cenu nechcem urcite najlacnejsiu ale zase ani prehnanu chcem taky rozumny stred najst. @winternight skusim im napisat diky
Odpovedať
Profilova fotka
@jarun môžem vedieť aká bola cena tých okien od internorm??? Lebo tu píšete o to aké sú drahé, ale cenu ste neuviedli... aj ja čakám od nich cenovú ponuku tak som tiež zvedavá.... ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jarun raz pises, ze mate okna drevo/hlinik a potom zase , ze mate drevene okna 32 rocne s 3 sklom .... zaujimave 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@benco tak aby som to objasnila, máme viacero domov :-) Na jednom tie staré drevenné trojsklo a druhé nové drevo hliník internorm, tie sú 5 rokov staré :-) stále ako nové, som s nimi velmi spokojná @cappucinko @gabika115 jednalo sa o 7 kusov malých okien a cena bola vysoká, poslem do IP @psychx na oknách sa neoplatí setrit
Odpovedať
@psychx masaker :) pri 50% zlave by som nad smartwin zacal uvazovat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@benco z 50 by som asi nepocital.. ja mam zatial 31 max
Odpovedať
@psychx jasne, to bol vtip:) vdaka za info, aspon viem, kolko stoji highend medzi oknami pre EPD :)
Odpovedať
@psychx @benco ... V tej hobline si poziadajte o regulernu ponuku, tie sumy podla m2 su dost odlisne realite ... Ja mam nacenene 27 m2 za 9000 : mam kazde okno polovica fix polovica otvarave , nemam hs portal , ten je uz na mna pridrahy , zmena z vsetkych otvaravych na tuto moju variantu spravilo cca 500 eur dole , zlavu 50 percent by som bral aj ja :) ja mam zatial 5% percent :) ale je pravda ze som este zlavu nepytal :) ponukli mi bd test k tomu gratis :) i ked nad slovom gratis v tejto cene sa da len pousmiat :) ako napisala @fem je to o pocite :) nam sa tie okna celkom dost pacia, i ked je fakt ze ta investicia sa nikdy nevrati ... Preto zacinam uvazovat o tych ecowin , cena ccca 1500 dole ... tiez som mal nacenene vsetky co Vy a zatial vyhrava hoblina , druha bola ceska slavona ... Mily ludia, lacnejsi nez hoblina aj s dobravou z ciech :) internorm bol dost ustreleny s cenou u mna: 16000 :) to som uz neni ochotny dat.
Odpovedať
@gorgar vdaka za uzitocne info.. internorm nekomentujem:) este som nasiel tohto vyrobcu: http://www.josko.at , maju fakt krasne veci, hlavne tie fixne presklene steny su na zblaznenie, ale ceny budu asi z inej planety:)
Odpovedať
@benco : pozrel som zbezne tie josko :) to som nepoznal ... Klasicke okna vyzeraju ako hoblinacke , ale tie steny suhlas, su namakane :) mozno o 30 rokov ked tie hobliny vyhodim , toto bude standard :) / cena urcite bude vesela :) ale tak vyrobcovia sa ohanaju ze ten ram je na tom najdrahsi :) mozno ked toto je len sklicko, tak to bude za babku ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@gorgar chcem sa s nimi stretnut osobne nech sa predstavia a uvidim co ponuknu. a uvidim... ja som mal taku predstavu ze do 10 sa chcem zmestit idealne aj z dverami takze ak to bude okolo toho tak som ochotny ale ako pises vysia suma uz je nenavratna a aj toto je uz otazne. ako jasne okna vydrzia dlho ak budu kvalitne ... ale co je kvalita. kto mi garantuje ze aj tak ich nebudem musiet za 10 rokov renovovat? tesnenia, lak atd. ono je tam vela faktorov ktore treba zvazit a ak mi maju okna usetrit pri profile 92 voci 78 10% nakladov rocne tak sa mi to asi moc neoplati ak rozdiel v cene bude 1500€ tak je navratnost v mojom pripade okolo 40 rokov. a to tu uz asi ani nebudem. @benco tych som pozeral ale uz len na zaklade obrazkov som radsej neoslovil =)
Odpovedať
tiez riesime drevohlinik, dali sme ponuky do hobliny, internorm, mintala aj kunaja. Nam sa zatial najviac paci Kunaj- lokalny vyrobca blizko nas, s poctivymi oknami a slusnou cenou. Zatial mame vybrany 112mm profil vratane hlinika, drevo fixovane smrek a trojsklo. Nie je to ale este final. Mintal ma tiez velmi peknu robotu, boli sme pozriet jednu stavbu a pacilo sa nam. Hoblina bol vystrel uplnu mimo nas rozpocet. S internorm este rokujeme, zatial su tiez nad rozpocet ale produkty maju super - hlavne velkoformat a posuvne systemy, vyslovili zaujem este nieco s cenou spravit tak uvidime.
Odpovedať
@psychx tak daj vediet potom co sa podarilo, mozme porovnat :) a inac suhlas so vsetkym co si napisal , potom je to uz len o pocite a co si mozes a chces dovolit :) PD sa da aj lacnejsie postavit :) na modrej je dost dokazov ... hoblinacke dvere stoja cca 1500 ...
Odpovedať
Profilova fotka
@gorgar na dvere mam ponuky od 1400 po 1750 cize tam taky rozdiel nieje. najvacsi rozdiel je pri HS a to od 1700 po 2900.
Odpovedať
@gorgar @psychx jasne, ze sa PD da aj inak, ono to fakt neni o oknach za pol mega a drahych technologiach.. s otazkou pocitu tiez suhlasim, budem v tom dome zit pravdepodobne po zvysok zivota a divat sa na nieco, co sa mi nepaci by som teda fakt nechcel..ale zasa ako sa hovori - odtaaal potaaal :) a zividim vam obom, ze ste uz v tejto faze, mna to este len caka:)
Odpovedať
@psychx moj hs bol za 4700 :) :) :)
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?