Od koho plastove okna ?? (porovnanie kovania, profilov a atd..)

Zdravim, mam moznost zobrat okna od firiem: HESTA -profil-Prestige MG - 6 komor, alebo Eforte - 6 komor. -kovnaie MACO GL System -profil-IGLU 5 komor. alebo IGLU ENERGY - 7 komor -kovanie MACO Raky Stav -profil-Salamander - 5 komor. -kovanie TITAN AF od Siegenia AUBI - mate nejake typy rady ? Cenovo je RAKY Stav SALAMANDER 5-kom, GL System IGLU 5-kom, HESTA Prestige MD 6-kom. cenov cca na rovnako -+300e na dom ALE maju ine znacky kovania - kovanie je velmi dolezite ale nepoznam ich vobec. ----- o tieto mám najvačiši zaujem rozhodjem sa už len podla kvality profilu a kovania Potom o dost drahsie su GL Sys. IGLU ENERGY ale 7 komor profil je asi predimenzovany.. HESTA Eforte - 6 kom. je nieco mezdi predoslimi dovam.. Dakujem
Odpovedať
1
2
5
@jolaus100 Ja mam od Inconu tie ako pises ty Prestige AD s rovnym kridlom. Su velmi pekne a mam ich skoro dva roky a ziaden problem. Kovanie mam Winkhaus, ale Maco je tiez OK. V skratke, som spokojny...
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 Ja by som sa na tvojom mieste vykašlal na plastové a priplatil si za drevené alebo rovno za hliníkové stojí to viac ale plastové oná majú životnosť 20-25 rokov a hliníkové ti vydržia navždy. Čo sa týka výberu dosť dôležité sú aj hodnoty U pre zasklenie a rám uvažuj aj s týmto určite by som išiel do trojskla
Odpovedať
pri hliníku tie hodnoty rámu dobré nedosiahneš, a tvoje tvrdenie o hliníkových oknách ktoré vydržia navždy.... hliníkový profil vydrží, ale s najväčšou pravdepodobnosťou za cca 20 rokov pustí kovanie, takže navždy nieje nič. A ak zvažuješ investovať trošku viac, išiel by som do drevohliníku, tam je ale cena s plastom nezrovnateľná.
Odpovedať
@martosko No vidíš, ja by som si zase za takéto niečo nepriplatil :) Za 20 - 25 rokov budú technológie niekde úplne inde, rovnako ako aj parametre okien ... Takže v prípade potreby by som radšej teraz ušetril a po tých rokoch okná vymenil (ak to bude naozaj treba - lebo životnosť 20-25 rokov mi príde ako vycucaná z prsta )
Odpovedať
Teraz citam ako je to s kvalitou kovania a viackrat sa ukazalo toto poradie: SIGENIA, Winkhaus, MACO - s poznamkou ze vela zavisi aj od technika, co je jasne.. OK, tak ako sa pise o 20 r tu budu ine technologie a radsej vymenim za nieco ine ako mat funkcne ale uz tech zaostale a aj tak opotrebovane okna ( kovanie nevydrzi aj ked ram ano..)
Odpovedať
@martosko prave to ze ccem ist do 3 skla len sa bojim toho ramu aby to vydrzal ako zistim napr u profilu salamander streamline 5kom ci ma vobec zmysel davat 3sko? Diky
Odpovedať
Profilova fotka
@kvalitneokna Neviem odkiaľ máš informácie o o hliníkových oknách ale napríklad schuco má profil s prerušením tepelného mosta a U hodnota rámu 0,7 a to je len profil 90 mm ešte ponúkajú profily 112 a 120 mm To s tým kovaním máš pravdu to ma nenapadlo. @lubk0 Ja to zase beriem tak že nie som taký bohatý aby som kupoval lacné veci pár krát som si to vyskúšal a mne je jednoduchšie zaplatiť raz a mať pokoj. Ešte som uvažoval s tým že za 20-25 rokov bude človek dosplácavať úver alebo už nebude zarábať aby si mohol dať okná znova vymeniť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 google píše že pri šírke 76 mm U = 1,3 http://www.lmjsalamander.sk/okna/sl-p... takže to nespĺňa dnešné požiadavky
Odpovedať
Lebo tu všetci dávaju profily 0,98. Hlavne že je hliník ;-)
Odpovedať
@martosko jaaaj to ako myslis tepelny odpor aky ma ram? Ja som skor myslel to ze som pocul ze niektore ramy nevydrzia 3sklo z konstrukcneho hladiska - po case praskaju a lamu sa toto som chcel vediet
Odpovedať
@martosko Nikto tu nerieši "lacné" veci :) To možno v prípade, ak by dotyčný hľadal najlacnejšie plastové okná bez ohľadu na ich konštrukciu a kvalitu ... Plastové okná sa dnes dajú plne servisovať a vedia ti na nich spraviť čokoľvek, preto si nemyslím, že je potrebné ich za 20 rokov meniť :)
Odpovedať
použival som na oknach MACO aj Sigeniu titan a myslim si že su uplne porovnatelne, niečo bolo lepšie na Maco a niečo na Sigenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jolaus100 Tak to bi ti mal vedieť vyrátať predajca okien čo sa ešte dá vyrobiť a čo nie ale ak by si chcel veľké presklenia na plast by som zabudol. @lubk0 Jasné máš plastové okná tak si ich obhajuješ, ja som len chcel ukázať inú alternatívu ktorú by som si zvolil ja a prečo, síce je možné servisovať okná ako auto každé dva roky STK ale ja by som ich radšej osadil a mal pokoj. A ešte otázka ak máš aj plastové dvere nevšimol si si že sa v lete zatvárajú horšie ako v zime.
Odpovedať
@martinmatko a otazka nejakej dlhodobej fnkcnosti? Alebo este nemate tak dlho aby sa to dalo zhodnotit? Mne len o to ide aby dobre pritahovalo okna cize tesnost a dlhodoba spolahliva prevadzka
Odpovedať
@jolaus100 myslis ze su dake vobec zle? keby boli tak uz skoncia, vsetky su dobre nic sa neboj. doma mame 2 rozne kovania takmer 20 rokov a nic im neni a olej za zivot nevideli ani raz, totalne na ne serem. Nerobte z toho vedu.
Odpovedať
@martosko @kvalitneokna preco priplacat za drevohlinik? Ja mam cp na drevohlinikove okna lacnejsiu ako na plastove.
Odpovedať
@sysell no nerobil by som ak by sme doma u rodicov nemenili okna po 8r ktore boli deklarovane ako kvalitne ( uz neviem co boli zac) a prave kvoli kovaniu.. netesnili a kovanie nepritlacalo atd.. nechcem rovnaku chybu na novostavbe, tak len preto
Odpovedať
@jolaus100 uržba okien - kovania: - najdoležitejšie je dat pozor aby pri montaži sa ti nedostal prach (omietky ,sadrovy prach, stavebne lepidla atd) zvlašt pozor pri omietani. na kovani je napisane že mazat raz za rok. ale kludne stači aj raz za tri roky. (ja som na svojich ešte nemazal a mam ich 15rokov-drevene a kovanie ROTO- kovinoplastika a funguju ako hodinky.) interval mazania zavisí aj v akom prašnom prostredi byvaš ako ako často okno otvaraš-vyklapaš. a tesnost okien zavisi od kvality-masivnosti profilu, presnosti spracovania, kvality tesniacich gum- najlepšie silikonove. zvlašt u plastovych oknach je doležita pružnost tesnenia lebo plastove profily su podstatne slabšie ako drevene - vlnia sa. a samozrejme od montaže. mal by to montovat človek co vie ako to ma byt namontovane(podla normy). Vyhybaj sa na oknach čomukolvek čo je polske. z mojich skusenosti čo je na oknach (a v celom dome) polske stoji za h.... polske sa davaju len do sutaži koli cene. na solidny rodinny dom taketo vyrobky nepatria. ale zas ani slovensky vyrobca neznamena že bude lepši ako polsky, kludne možu byt aj horši v porovnani cena kvalita. všimaj si material - na dobre okna treba použivat nemeckej kvality.
Odpovedať
@martinmatko ukaz mi okna na ktorych nieje nieco polske. Vsetky okna su bud z polska, alebo maju komponenty z polska. Nemecka kvalita sa na slovensko nedovaza.
Odpovedať
@originalx to nie je pravda, na večšine plastovych okien su veci polske alebo su z polska, na drevenych sa da poliakom lahko vyhnut ale to su ine ceny okien. ale vyrobca ked chce si lahko kupi nemecky material ale je trochu drahši a u okien sa nahana cena ako všade. ale ked sa zakaznik na to nepyta tak načo by to tam daval aby mu to predražilo? mne sa napriklad vždy zdalo že v čechach sa daju kupit okna tak rozumnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je take slovenske, stazovat sa na kvalitu, ale stale hladat najlacnejsie :)
Odpovedať
@martinmatko co nieje pravda? Ved mi napis vyrobcu ktory nedava polske komponenty. Ja pol roka vyberam okna a ani jeden mi nevie splnit moje obycajne poziadavky, lebo vacsina si dava okna vyrabat v polsku a ten ostatok vyraba z polskych komponentov. Zaujimave je, ze cesky predajca mi ponukol lepsiu cenu ako slovensky na tie iste okna vyrabane na slovensku.
Odpovedať
@majkoj nehladam najlacnejsie. Ano stazujem sa, lebo su tu neschopni.. To mas ako, ked si ides kupit superb vo vybave a nukaju ti bielu fabiu v zaklade, lebo ju kupuje vacsina.
Odpovedať
@originalx no neviem teraz...ja som len montoval okna drevene a aj plastove. Vyrabal som drevene a sebe na dom si robim drevene s dubom, aj ked material ma na ne vyšiel bez prace isto podstatne viac ako keby som si objednal hotove plastove. ale to by bolo na inu debatu, nie do tejto temy
Odpovedať
@martinmatko ked drevenne tak jedine dubove. Ziadne smejdy meranti, alebo smrekove. Zaujimave, ze na drevohlinik mam lepsiu cenu ako na plast.
Odpovedať
@originalx ak maš lepšiu cenu na drevohlinik ako na plast tak nechapem čo vobec uvažuješ o plastovych. ale neverim tomu popravde že ju maš, to je nemožne ak su to solidne okna, cena materialu nepusti. sebe som robil smrekove 10cm +2cm dubove dokopy 12cm (euro120) , lebo smrekove drevo je lepši izolant a dub je zas krajši pre mna v interiery. robil som kedysi aj z meranty ale to je drevo oničom.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx je ti jasne aky je rozdiel v tepelnom odpore smreku a dubu ? Ozaj si myslis, ze vsetci su blbci a smrek davaju koli cene ? :)
Odpovedať
@martinmatko 5600€ eurohranol 78 mm drevohlinik, 6500€ eurohranol 92 mm drevohlinik, 3sklo, cinkovany smrek. Vyroba velky meder. Plastove okna nechcem ani zadarmo. Davam hlinikove, ale zhanam solidneho vyrobcu.
Odpovedať
@majkoj neviem aky je rozdiel v tepelnom odpore, ale viem co je smrek a co dub.smrek je blato a dub je naveky. Ale u mna drevo neni material, takze neriesim. ☺
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx len aby si sa nezaradil rychlo do temy, mam mokre okna co s tym :)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?