O koľko % sú eurookná drahšie ako plastové?

Priblizne o kolko % vyjdu drahsie EUROOKNA oproti PLASTAKOM? nejake vacsie vyhody Eurookien oproti plastovym? (okrem toho, ze to je prirodny material a posobi teplejsie)
Odpovedať
nás vyšli eurookná o 30% drahšie oproti CP, čo sme mali na plastové vo farbe dreva. Eurookná máme s profilom 92 mm a trojsklo 4-18-4-18-4 - takže momentálne asi topka. Dôvod je práve ten, že je to drevo - prírodný materiál...
Odpovedať
Profilova fotka
mne včera prišla ponuka na okná a drevené sú o 40% drahšie ako plastové, obojstranne fóliované..
Odpovedať
@smajliicka Za ten čas čo si vytvorila túto tému si si mohla na internete nájst toľko článkov že by si to neprečítala do rána.
Odpovedať
@meky1991 za ten čas čo si napísal tento príspevok si sa mohol nad sebou radšej zamyslieť. Fakt mám pocit, že tu chodíš len rýpať. Ak nemáš dostatočnú kapacitu, aby si to pochopil, tak ti to napíšem: toto je fórum, sem chodia ľudia pre rady. A sú ľudia, čo im vedia odpovedať k veci. To, že ty to tak nevidíš neznamená, že každý je taký obmedzený. Tvoja odpoveď je na nezaplatenie fakt.
Odpovedať
Profilova fotka
@smajliicka Ja som si nedal nacenit plastove. rovno som si dal nacenit drevene a mam ich. Daj si ale nacenit viacero vyrobcov, lebo aj tam vedia lietat tisice za to iste :)
Odpovedať
@smajliicka treba porovnávať porovnateľné profily s obdobnými vlastnosťami. Ak som si porovnal cenovú ponuku na rehau geneo 3, foliovane + predely ako sme chceli a drevené eurookná, ktoré sme dali, tak ten rehau bol lacnejší cca o 15 %ˇ V prípade iných plastových okien, by bol rozdiel asi ešte vyšší.
Odpovedať
@yakkuza Ďakujem za reakciu.Tvoja odpoveď na otázku aké výhody má drevo oproti plastu "drevo-prírodný materiál" je hodná presne tohoto fóra kde píšu len ženy na materskej čo nemajú doma čo robiť.Pretoo sa posnažím odpovedať trošku fundovanejšie keďže aj ja mám drevené okná,presnejšie drevohliník.Výhody dreva oproti plastu sú jeho takmer zanedbatelná tepelná rozťažnosť oproti plastu,ďalej možnosť výroby okna vo vačšom rozmere,Vačšia odolnosť proti vylomeniu alebo vypáčenie.Nevýhody sú cena,údržba,treba sa o ne starať.Preto ak drevo tak v kombinácii s hliníkom.Tvoja odpoveď typu tehla je tehla toto fórum neskutočne obohatila :-D
Odpovedať
@meky1991 ja vidím, že tebe to googlenie ide, preto teraz toľko dobre radíš. A som rád, že ti to docvaklo :) Snáď si sa zamyslel aj do budúcna...
Odpovedať
@yakkuza Nabudúce než sa pokúsiš ma zotrieť tak si prečítaj po sebe svoju fundovanú odpoveď a uvidíš,radšej si kusneš do jazyka :-D To čo som napísal je z vlastnej hlavy,pretože som si prešiel výberom okien,a topka nie je tvojich 92mm v dreve ale 94mm v drevohliníku :-D Mier
Odpovedať
@meky1991 tak som sa zmýlil. Charakter nezmenis. Ale snažis sa brácho... Nič ja už tuto debatu kvitujem.
Odpovedať
Čo???😂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od viperko:

@smajliicka Ja som si nedal nacenit plastove. rov…
@viperko ako si spokojny s tymi drevenymi od SLAVONA po rokoch ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nepozeraj sa na cenu, ja som sa pozeral na cenu a velmi toho lutujem, Preto neodporucam fenestru zm a ich plastove kvazi okna..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od smajliicka:

Priblizne o kolko % vyjdu drahsie EUROOKNA oproti…
@smajliicka ja mám cenové ponuky plast 10k€,drevo 20k€ a drevohlinik 30k€ 40m2,jeden portál(4x2,35)jeden fix(3x2,35)3xnormál okno(1,5x2),4 x podlhovaste (1,5x0,65) ,jedno normál (0,8x1,25), 4 malé z toho 1 fix (0,6x0,65) bez vchodových dverí. Takze nieje to 30%.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dusantt:

Nepozeraj sa na cenu, ja som sa pozeral na cenu a…
@dusantt A v com mas s nimi problem? Mam od nich okna od januara tak nech viem. Vdaka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter_durfina:

@dusantt A v com mas s nimi problem? Mam od nich…
@peter_durfina mam relativne male okna (1x1m a mensie) - pokrutili sa mi kridla, netesnia, nedoliehaju (prefukuje, aj na max pritlaku), musel som to reklamovat, dosli tam nahodit ocelovy pas, samozrejme mi neuznali reklamaciu, takze som musel platit zo svojho. Velmi zly zakanzicky pristup. A bezne vchdodove dvere za 1700eur, to je najvacsi odpad dveri, aky som kedy mal moznost zazit, to uz naozaj uplny lowcost aluplast 4000 je podobny. Ani po reklamacii (v tomto pripade uznanej), ich nevedeli poriadne nastavit. Nedoliehaju - v zime to pouzivam ako rekuperacne vetranie, medzi tesnenie na kridle dveri a ramom bezproblemov strcim hruby tvrdy papier, bez akehokolvek odporu. To uz po ich nastaveni. Dalsia vec je, ze zakazka bola "daleko" od ich sidla, cize si uctuju dopravne (pri reklamacii) ako keby mi to vozia pomocou limizuny. A "nemame cestu okolo" som pocuval tiez neraz.. Jednoducho, katastrofa. Rozhodne by som uz nesetril na oknach nabuduce, ked som videl u kamarata ake ma okna, tak tie moje (rehau geneo) mi pridu ako aliexpress, pricom tie jeho boli ako z vesmirnej lode. Ich montaznici (samotna montaz okien vo stavebneho otvoru) boli tiez na sposob Pat&Mat. Toto je moja skusenost s nimi..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dusantt:

@peter_durfina mam relativne male okna (1x1m a me…
@dusantt Vdaka za odpoved. Chvalabohu zatial taketo problemy nemam, vsetko je tesne a ramy sa nekrutia a to mam aj vacsie okna ako ty co si napisal.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od antonio_pavlak:

@viperko ako si spokojny s tymi drevenymi od SLAV…
@antonio_pavlak uff, uz sem ledva chodim pozriet.. Slabona fajn, na ramoch nie je vidno ziadne opotrebenie alebo poskodenie slnkom, dazdom.. Mal som mensi problem so sklami, kde nieco tieklo v strede medzi sklami, ale vyreklamoval som a vymenili. Skla im dodavala externa firma, tak sa niekde stala chyba. Bolo to na dvoch. Urcite ale odporucam, kamaratovi montovali tento rok tiez v PK
Odpovedať
Profilova fotka
Ooo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?