Nesprávne zakreslené okná v novostavbe?

Zdravím. Prosím vás o radu. Kúpili sme byt v novostavbe, ktorá je aktuálne vo výstavbe. Všetko vyzerá byť v poriadku, ale prekvapilo ma, že montujú francúzke okná a v projekte sú naznačené akoby odťahovacie a neviem či to je, len všeobecný znak pre francúzke okná alebo to aj tak má byť, že majú byť odťáhavacie, lebo reálne tam montujú klasicky otváracie do strany. Pripájam foto, ako to je v projekte. Ďakujem
Odpovedať
@mariankovac80 no developer znizuje svoje naklady na com sa da. V projekte je posuvne okno. Mas dve moznosti. Neprevziat byt a trvat na tom co je v projekte a zmluve (ak sa tam o vyhotoveni okien vobec pise v specifikaciach) alebo prevezmes aj s otvaracimi oknami. Tych veci, co pojdu na najlacnejsiu variantu bude v tom dome vela... ako v kazdom podobnom
Odpovedať
@mariankovac80 projekt kreslí posuvné dvere, treba ešte pozrieť technickú správu alebo výpis výplní otvorov, kde sa to ešte presnejšie špecifikuje, ale zrejme spravili zmenu oproti projektu. Otázne kto ju odsúhlasil (kto má podľa zmluvy tú možnosť), znižujú tým cenu. Treba to namietať v prvom rade cez stavebný dozor, lebo ten zodpovedá za kontrolu dodržiavania realizácie podľa PD, následne to riešiť aj s developerom, lebo realizátor je jeho partner.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Budem to riešiť.
Odpovedať
Ešte som nenapísal, že v tej špecifikácii, že čo je súčastou bytu je uvedené "okná plastové s izolačným trojsklom otváravo sklopné." To znamená, že sa to trošku bije...v projekte je nakreslené odťahovacie a píše sa otváracie, neviem ako to chápať.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariankovac80 myslim ze co je napisane v špecifikacii je smerodajne...
Odpovedať
@mariankovac80 mas 2 typy posuvnych systemov - PSK a HS, oba su posuvne, PSK je o dost lacnejsi ako HS, no a najlacnejsie je francuzske okno, ktore sa neodsuva ale len otvara prip. vyklapa! ak tam mas mat posuvne, tak by som na nich trval!
Odpovedať
@mariankovac80 jasne, ze to ries, ked ste tam raz mali mat iny system otvarania, tak trvaj na tom, aby to aj bol! Nenechaj sa len tak oklamat, snazia sa na tomto pekne usetrit!
Odpovedať
Vďaka za odpovede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?