Nerezova Fabka?

Zdravim Vas Hladam nejaku nerezovu vlozku do dveri. Chcel by som aby mala aj ten "cuplik" z vnutronej strany aby som tam nemusel vkladat klucik. Potrebujem aby bol CELO NEREZOVY resp jeho vacsia cast bola z nereze. Mam problem na dverach. Ked je vonku zimna a vo vnutry teplo tak sa mi kondenzuje vlhkost na tej vlozke. Nevadilo by mi to kebyze nemam drevene dvere. Pripadne poradte iny meterial ktory je rovnako zly vodi tepla ako nerez. Dik za kazdu radu.
Odpovedať
@alanko5 nerez je zly vodic tepla? :)
Odpovedať
@gashtaan no porovnaj to s mosadzou ktora je v zamkoch bezne a potom pis....
Odpovedať
Ak by mal niekto este podobne otazky tak tu mate tabulku kde je napisana tepelna vodivost. Podotykam hladam nejaku vlozku do zamku ktora ma podobnu alebo horsiu tepelnu vodivost ako nerez. http://www.cejchy.cz/mosaz-nebo-zelez...
Odpovedať
@alanko5 ani sa mi to hladat nechce... ved to je absurdita ocakavat, ze nerezova vlozka bude tak "izolovat", ze na interierovej strane nebude mat teplotu pod rosnym bodom.
Odpovedať
@gashtaan nebude to mas pravdu. Ale cim vacsia vodivost tym viac a lahsie sa tam bude zrazat. Proste, prosim ta nereaguj tu ked nechces pomahat a len mudrovat....
Odpovedať
@alanko5 mosadz ~120 W/m.K
Odpovedať
@alanko5 no dobre, pardon, uz som ticho.
Odpovedať
@alanko5 vlhkosť bude asi v každej kovovej vložke na najchladnejšom predmete vždy kondenzuje a v zime možnosť zamrznutia, ja mám v zime dvoje vonkajšie dvere,vtedy sa vlhkosť netvorí,
Odpovedať
@alanko5 Keď vymeníš mosadznú fabku za nerezovú sa niečo zmení??? Ver tomu že nič.. Mal to aj brat na dome kým nedal namontovať mechanický kódový zámok..
Odpovedať
@technik007 ako taký zámok otvoria deti? v dome bežne chodia vonku i malé deti na záhradu či terasu
Odpovedať
@duzu Tá kombinácia sa dá aj vyradiť a používaš to bežne-otočná kĺučka-alebo dáš si bežnú..Ja som to kombinoval na senzor..a to už nie je problém vôbec...Škoda že už predal brat dom bol by som Ti ukázal ako to pracuje...Myslím foto..
Odpovedať
@technik007 doma to nemám ,ale používajú sa v úschovniach,ako funguje senzor ak vypadne prúd? čím sa otvoria vtedy dvere?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu V robote mame el. zamky na dverach a su autonomne, ide to aj bez prudu su tam baterky, vydrzi to urcitite viac ako rok. @alanko5 Neviem ci existuje nerezova vlozka ale pochybujem, nerez sa vie pekne zahryznut do seba, muselo by sa to stale mazat, aj ked je horsi tepelny vodic ked je vonku -10 a je to tam 24h ta zamka aj tak premrzne. Asi len zvysit teplotu alebo ak ta to moc sere ozaj len daky elektrionicky zamok.
Odpovedať
@sysell v práci sa má o to kto starať a slúži pre mnoho ľudí kde sa často otvára zatvára, ale mať to doma?
Odpovedať
@duzu Ako otvoríš dvere pri výpadku???Je tam zálohová batéria ktorá sa neustále dobíja zo zdroja tkzv.prepínač napätia.Ten sa automaticky prepojí na batériu pri výpadku a pri naskočení siete zase do nabíjania zál.zdroja. Keby to všetko zhavarovalo tak to urobíš kódovaním...Je tam jeden fígel ktorý nebudem rozvádzať prečo ale aj tak sa to dá mechanicky a obídeš západku..Ale to je krajný prípad...Batéria vydrží /závisí samozrejme od kapacity/ určite veľa /4-5/dni.Neskúšal som to len na batériu.. Má to malý odber..Najväščí prí spúšťaní povelu zo senzoru/otlačok prsta/ súčastne el.magnetu na pritiahnutie kotvy. ;-)
Odpovedať
Ak sa pouzije mosadz tak {TERAZ SI VYMYSLAM CISLA} pri teplotnom rozdiele 15 stupnov zacne kondezovat Ak sa pouzije nerez tak pri teplotnom rozdiele 17 stupnov zacne kondenzovat. Teda chcem to oddialit, nezabranim tomu to je jasne. Ak to zmenim tak kondenz budem mat namiesto 150 dni len 80 dni {ZAS CISLA LEN TAK Z BRUCHA} Jedine ze by niekto vyrobil vlozku s plastovym oddelovacim pruzkom alebo niecim takym. Ja mam elektornicke dvere a viem ich otovirt aj bez elektorky ale iba zvnutra, zvon potrebujem kluc. No dieta mi tie dvere urcite neotvori pretoze ten "panic controll" je skutocne tazke zatalcit. Hladam co najlepsie riesenie no cisto na elektroniku sa spoliehat nechcem. Aj ked mam na to zalozny zdroj pripraveny.
Odpovedať
@duzu Pozri sa na to tak.. ;-) Môžme zohriať jedlo aj na sporáku a nemusíme zapnúť mikrovlnku...Je to na každom čo chce mať doma aký komfotr a pohodlie..Prečo niektorý majú mobil za 100./tisíc/ E??? Myslíš že ten za 100E alebo menej nepôjde?? Je to vec že to niekto chce mať za každú cenu...Mne stačí mobil aj za menej...Zavolať, SMS,MMS,foto..Viac nepotrebujem..
Odpovedať
@sysell hmm no tak to bude asi dovod preco to neviem najst. Nevedel som ze nerez takto reaguje {myslim ze sa do seba zahryzne} Prosim Vas mate niekto nejake dalsie navrhy? Uz som uvzaoval aj o tej "polovicnej" vlozke no tam neivem doriesit ten detail pre deti aby si vedeli lahko odomknut dvere zvnutra.
Odpovedať
@duzu prave sa nema o to kto starat, ide to tam stale bez akejkolvek udrzby. Doma je mnoho ludi? Myslim ze tu sa dvere otvaraju ovela castejsie, ako ja to neobhajujem, neviem ani ake vsetky riesenia maju ani ako sa riesi porucha a pod. len vravim ze je aj taka moznost. A myslim ze to tu ide odhadujem zo 5 rokov bez akejkolvek udrzby.
Odpovedať
@sysell Máte to namontované ako guľatá klučka/otočná/ a ide na číp?? Priložením sa spustí servomotor umiestnený v zámku a keď do istého času to neotvoríš sa znova zablokujú dvere. KEĎ sú zablokované dvere-zámok- tak sa kľučka točí dokolo a nezaberie na otváranie. A keď máš dvere otvorené dlhší čas spustí poplach... :-) :-)
Odpovedať
@technik007 Ako pises, na oboch stanach klucky, vnutorna ide stale, vonkajsiu zapne asi elektromotor, inak ide naprazdno. Len tam nie su ziadne poplachy.
Odpovedať
ľudia ja žasnem, prečo robiť veci jednoducho ked to ide zložito, čím je zariadenie zložitejšie vždy sa tam nájde čo sa poškodí a vec nefunguje, komfort je pre mňa to čo funguje jednoducho , dnes je kopa zariadení , že potrebuješ napr na ovládanie spotrebičov pomaly vysokú školu, niekedy stačilo vyp- zap @technik007 pochy bujem že máš jednoduhší mobil ako ja ten môj by vraj nechcelo ani decko vie len tel a SMS pre mňa je to nutné zlo ktoré ma všade otravuje, zlaté časy ked ma v práci nik nenašiel aj deň žiaľ pominuli
Odpovedať
@sysell No že tam nemáš poplachy to sa dá nastaviť podľa potreby a miesta. Dá sa nastaviť čas, /zap.-vyp./ a poplach. Potom to už ovládaš čípom a ten je nakombinovaný tak komu /osobe -majiteľovi čípu/ aká priorita sa dá podľa toho sa chová. Otváraš len určité dvere do miestnosí a do iných máš vstup zakázaný.Veľa spôsobov.. :-)
Odpovedať
Som rad ze sa tu riesi reklama na nejake firemne dvere a iPhony, smarphony a ine phony... =) Prosim posunme sa dalej viete nieco dalej poradit? =) =) Ak nie Prosim Nespamujete potom clovek keoty by aj chcel poradit musi citat cele vlakno ktore riesi telefon....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?