Neodteká voda z rámu okna

V okennom rame nam stoji voda a neodteka kanalikmi prec do exterieru Skusal som ich precistit drotom, ale nedari sa to prepchat, akokeby neboli tie otvory v rame prepojene s tymi vonkajsimi , vid. foto. Mate podobnu skusenost? Okna Salamander Blue Evolution. Este nebyvame, okna sme prave cistili.
Odpovedať
skus prefuknut parnym cisticom alebo tlakovym vzduchom, podla toho co je v rame, tak tam celkom dost pliesni mohlo narast
Odpovedať
Pravdepodobne máte odvodnenie zo spodu.Treba prevŕtať s tenkým vrtacikom (3mm). Cez ten otvor v ráme opatrne a zvislé vŕtať kým nepotecie voda
Odpovedať
Nemáte ich ešte v záruke? Opýtala by som sa predajcu predtým ako by sme začali vŕtať.
Odpovedať
@mishkabb v záruke už nie su @lopatko mám vŕtať z exteriéru do otvoru a potom zhora, kým sa diery nestretnú? Keď tam sparam drôtom, sú tam dosť veľké komorky, len akokeby neboli medzi sebou prepojené.
Odpovedať
Profilova fotka
V tých otvoroch sa páči kadeakému hmyzu .Potom sa to poupcháva. Tie otvory nie sú vedľa seba mali by byť. Skúste čo najlepšie povysávať prefúknuť, naliať vody a sledovať či odteká. Nemôže sa vrtať len tak krížom krážom.
Odpovedať
Len zhora. Treba prvŕtat jednu priečku vo vnútri,stroj bol žne nastavený a neurobil to
Odpovedať
@mesarosanton môže sa vŕtať,robím s oknami a robím to bežné. Pri odvodneni zo spodu sa to stáva často.
Odpovedať
@lopatko skúsim na jednom otvore a jednom okne a uvidím. Ak to bude fungovať, máš u mňa pivo :-)
Odpovedať
Ked mam dierku ako na prvom obrazku zhora ale na vonkajsej strane nemam, je to problem ? Asi viem odpoved len to potrebujem potvrdit od cloveka co s oknami pracuje.
Odpovedať
@panak pravdepodobne máte odvodnenie zo spodu,ale keď parapet namontovaný do prvej drážky to ju nevidno a voda tečie medzi parapetou a oknom.
Odpovedať
@lopatko Budem to musiet poriadne preskumat :-(
Odpovedať
@lopatko Tak mas u mna to pivo ;-) Prevrtal som a krasne voda odtiekla von cez tie otvory. Jedno velke DIK.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lopatko ja este parapety nemam ale skontroloval som. Ano, mam odvodnenie zo spodu takze na to netreba zabudnut pri montazi. Je to tam krasne vidiet a su tam dve drazky takze ked sa to nasadi zle tak to bude robit presne to co pises.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@panak dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť, ktoré z možností je lepšie - odvodnie zo spodu alebo z predu, ďakujem
Odpovedať
@marian3385 bohuzial poradit co je lepsie neviem. V byte mam z vonjajsej strany vyfrezovane otvory a na tom plastove krytky. Na dome mam uz zo spodu ale este nemam parapety. Estetika je asi to co hra rolu pri vybere. Funkcnost neviem posudit. Len pri tych schovanych na to netreba zabudnut a zlou montazou by sa mohli uzatcorit a tak nebudu plnit svoju funkciu ako to bolo pravdepodobne u autora tejto temy. https://www.arokna.cz/produkty/okna/v...
Odpovedať
@panak veľmi pekne vám ďakujem za informáciu. Môžem sa ešte opýtať, kedy budete dávať na dome parapety?
Odpovedať
@marian3385 ťažko povedať
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?