Nastavenie prítlaku okna

Dobry den, potrebujem poradit s nastavenim pritlaku na okne. Mame velke plastove okno a problem je, ze nam cez neho prefukuje. Na okne je 5 nastavitelnych excentrov. 3 na pravej strane okna (tam je aj klucka), 1 excenter hore a jeden dole. Ak nastavim na excentroch vacsi pritlak, tak vsetky strany, kde su excentre prilnu dobre. Problem je na lavej strane okna, kde je okno uchytene. Odtial nam dost prefukuje. Okno dobre netesni na tejto strane. Na tejto strane su 3 kovove uchytenia s ramom. Da sa na tejto strane nejako nastavit vacsi pritlak? Pomocou spodnej casti viem okno iba posunut do stran, ale ako nastavit aj na tejto strane vacsi pritlak? Da sa to?
Odpovedať
Bolo by dobre napisat ake kovanie je tam, kedze nie vsetky umoznuju rovnake moznosti nastavenia
Odpovedať
Kovanie je Winkhaus.
Odpovedať
Co tak kontaktovat tych co ti montovali okna?
Odpovedať
@tomas1901 Dakujem za radu, ale neviem koho kontaktovat. Nastahovali sme sa nedavno a okna su tu uz asi 7 rokov.
Odpovedať
Aha, tka potom sa skus spojit nejakou firmou v tvojom okoli, a poprosit ich si by ti nedosli dostelovat okna, ale to si asi budes musiet zaplatit.
Odpovedať
Lebo ja som to tiez skusal, a poviem ti ze bola to fuska. Je lepsie ked sa ti na to pozrie nietko kto stym robi a bude to mat hned urobene.
Odpovedať
@tomas1901 Dakujem, vie mi niekto poradit aj inak ako: ze sa mam obratit na niekoho ineho?
Odpovedať
@slimka mozno Ti to pomoze: http://www.winkhaus.cz/uploads/files/...
Odpovedať
@slimka Najprv zisti či nieje problém v príliš posunutom krídle do strany od pántu ku kľučke. Vtedy tesnenie nemá kde doliehať na rám a vznikne tam fuga. Posúva sa to tým imbusom dole čo si spomínala a o rovnaký kus treba posunúť aj horným imbusom.Ten nájdeš ak otvoríš krídlo o 90stupňov na vrchnej hrane krídla od rámu smerom do miestnosti. Krídlo treba dostať do vodorovnej polohy. Ťažko sa to popisuje,niekedy sa aj ja natrápim z nastavením.... Ak to nebude ono tak ozaj len firmu-existujú aj dodatočne montované prítlaky s nastavovaním ale prestáva fungovať poloha vetračky!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Určite odporúčam zavolať si odborníka, ktorý sa špecializuje na servis okien, keďže nepoznáte dodávateľa okien. Prípadne oslovte najbližšieho dodávateľa okien s tým, že uvediete akú značku kovania majú okná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
urcite sa do toho nepustaj sama lebo to este viac rozladis. Ja ked mam problem zavolam si servisaka z firmy co montuje okna v Jasovej a on pride a ma to za chvilu hotove.
Odpovedať
Profilova fotka
:-p Presne toto su plastove okna za NAJLEPSIE ceny...a teraz ked treba pomoc????kde?koho?nemaju cas :-D -kovanie je rovnake ako u plastových tak aj drevených oknach...odporucam postupne!!!!postupne nastavovat excenter na kridle,nakolko ked vsetky utiahnete naraz,nebudete vediet ktory robieva ten problem.Popripade ak ste v blizkosti spisa,nastavim Vam to zdarma ked bude cesta okolo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Ahojte, riesim pritlak okna. Plastove okna, cca 15 rocne. Kovanie Foris. Nastavim excentre na maximalny pritlak, ale pritlak nie je dostatocny. Klucka sa otaca lahko. Aj ked je okno zatvorene tak ho stale nejaky ten mm viem este rukou dotlacit. Cez okno mierne prefukuje len zo strany kde je klucka. Zvysne tri strany ramu tesnia. Viete poradit co s tym?
Odpovedať
@dwh So samotným oknom už veľa nenarobíš, keď máš nastavaný max. prítlak. Jedine vymeniť tesnenie za hrubšie, aby doliehalo na rám - napr. tu: https://www.remab.sk/silikonove-tesne... , alebo vlepiť penové tesnenie do vnútra na tú stranu, kde prefukuje. Napr. takéto: https://www.superobchod.sk/samolepiac... https://www.obi.sk/tesnenia-dveri-a-o... https://www.mateza.cz/e-shop/pryzovy-... Prečítaj si tento článok, pomôže ti zorientovať sa: https://urobsisam.zoznam.sk/navody/ud...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?