Namontované okná a stráženie pred krádežou

Ahojte dnes sme namontovali okna, dvere a garazovu branu. Vsetko oko ma byt. Len pre istotu tam manzel zostal a na noc sme si zaplatili cloveka na strazenie. Ani nie o deviatej v ulicke pred nami zaparkovala dodavka. Muz hned zalarmovat suseda ci nahodou nema aj on straznika. Samozrejme o nicom nevedel tak sa zalarmovala policia. Ked sa tam dopravili a prezerali auto tak v aute mlady ficik dodavka uplne vypratana len vylozena kartonom a na otazku co tam robi tak vraj si moze robit co len chce. Po prelustrovani dokladov sa vsetci zobrali prec tak som zvedava ci nam do rana neukradnu okna aj so straznikom.Je mozne, ze to bola volavka na nase okna???? Ani sa mi nechce verit, ze su takyto smradi a nevadi im ani to, ze je tam majitel domu. Ako ste to riesili vy???
Odpovedať
1
2
hned po osadeni okien sme objekt zabezpecili a napojili na straznu sluzbu
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka A co stoji take napojenie na straznu sluzbu?
Odpovedať
@tinaja ako prebehla noc, vsetko OK? @mom3 je to rozne... polda toho, kde to je, co vsetko od nich ocakavas, to sa asi neda zovseobecnit
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja fuu tak toto sme vcera riešili a dneska si mi len po prečitani tvojho príspevku potvrdilo že treba zabespecit dom pred zlodejom. :-)
Odpovedať
@maminnka @marek06 no aj dnes tam bude straznik. Bud tyzden davaju okna aj susedia tak sa asi dohodneme a zaplatime si spolu cloveka, co tam bude strazit pokym nebudeme mat vsetci alarm. Ten smrad isiel prec spolu s policajtami a cez noc tam vraj uz neprisiel ale neviem ci sledovali obdalec ci sa tam nieco deje lebo ten chlap tam chodil na obhliadku obcas blikal obcas trubil aby vedeli, ze tam niekto je. Uplne na hlavu padnute aby sme sa cele noci strachovali ci nam neponicia dom. A to sa tam mam stahovat no pravdu povediac nemam vobec chut. Najprv som chcela oplotenie pozemku len pletivo ale po tomto asi dam ostene droty dookola alebo uz neviem ako sa branit pred vagabundami. Vcera mi este ten pan, co nam dodaval okna hovoril, ze mame take atypicke okna, ze si nevie predstavit, ze by ich niekto chcel ukradnut ale zjavne to bol omyl. Neviem ci je niekto tak vytazeny na nas alebo len kradnu co vidia ale dost ma to stve a mam strach ako to bude pokracovat dalej. Az buduci tyzden sa bude davat alarm tak to budeme musiet dako este vydrzat a hlavne ideme rychlo urobit spalety aby to mali tazsie. Drzim palce snad zajtra nebudem pisat, ze sme bez okien ;-)
Odpovedať
@tinaja myslim, ze po nastahovani uz tento problem mat nebudete.co tak pozeram su to hlavne neobyvane novostavby na ktore sa taketo partie zameriavaju.znamym tak tiez ukradli novonamontovany kotol. :-| rozhodne by som ale dala aj nejake zabezpecovacie zariadenie.neuvazujete o tom?
Odpovedať
@finis ahoj ano bude sa montovat alarm aj cidla na okna len sme to nestihli do sviatkov skoda. Maju uradne hodiny len v pondelok a prave v pondelok sme dostali rev.spravu od el.kt. sme natahali do domu. Uz len treba aby to spustili a to vraj az v stredu. Vo strvrtok pride krsny a budu robit v dome elektriku tak bud. tyzden by to malo uz byt aj s alarmom. No uvidime tiez to nie je najlacnejsie riesenie platit kazdu noc 40 euro ale keby sme sa vcera ulakomili tak dnes mame len oci pre plac. Nahodou nevies ako je to ked je stavba poistena aj zavreta len este nie je alarm je aj takato kradez uznana v poistovni???
Odpovedať
@tinaja ahoj.myslim, ze zavisi od podmienok ako su nastavene v konkretnej poistke. osobnu skusenost nemam.drzim vam palce.
Odpovedať
Ako sa vlastne kradnu ukotvene okna? To na to idu s karbobruskou? Musia zobudit polovicu ulice ...
Odpovedať
@kriloter mozno by to tak bolo lenze toto je nova lokalita a najblizsi dom je 500metrov takze na nestastie sme zacali stavat medzi prvymi tak este nikto tu nebyva. Verim, ze si tie okna uchanime drzte nam palce. Snad nam uz v nedelu urobia spalety neviem ci to bude pre nich tazsie snad uz daju pokoj. ]-(
Odpovedať
treba urobit co najskor spalety a vnut.omietky, pekne zapucovat. to sa uz nikomu nechce rozbijat. Povedal by som, ze u vas ich najviac lakala ta garazova brana. My sme tiez premyslali o tomto, ked nam namontovali okna, nastastie mame dobreho suseda, ktory keby sa tam nieco len suchlo, tak kminov pozabija-a myslel to bez srandy. Ale aj tak sme naplanovali vsetkych majstrov (elektrika, voda, omietky) s hodinovou presnostou, tak sa v kuse makalo a do tyzdna boli okna relativne v bezpeci. Stavba je poistena, nevyzadovali alarm, ani uplne oplotenie, len nech je dom uzamknuty.
Odpovedať
ako sa robia spalety na okna s interierovymi paskami? davali ste niekto eps pod parapet??
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ladislavr ahoj no aj u nas to bolo naplanovene len neratali sme, ze chcalni pojdu domov o par dni skor takze sme sa trochu preratali. Takze okna sa davali vo stvrtok hlavne kvoli tomu lebo manzel chcel na stavbe zostat strazit ale je tam taka tma, ze hrdinstvo islo bokom. Chcel aby na dalsi den bolo volno aby dospal noc. No ale kedze sme to nakoniec riesili cez toho pana tak vlastne sme sa uponahlali zbytocne. Tak garazova brana by ma mrzela aj ked neviem ci by sa uspokojili kedze sme tam este nenamontovali motor uz viem kvoli comu. Dnes som pofotila dom aby mi aj poistovna verila, ze bol uzavrety pre istotu a nech mame aspon spomienku keby nas precurali zlodeji. Spalety pojdu chalani urobit asi az zajtra alebo v nedelu a potom uz elektrika po sviatkoch a alarm. Hned ako toto urobia tak sa omieta. Dufam, ze to este ten tyzden uchranime. Som zvedava, ci sa aj dnes pokusia smirovat. Je to na plakanie kde to zijeme.
Odpovedať
@tinaja kym sa zlodejom nebudu za kradez odtinat ruky (myslim to vazne) a policajti sa budu len sparat v nose, tak to bude presne takto. budem vam drzat palce aby ste vsetko nasli tak, ako ste to tam nechali. Ozaj, nejakeho strasneho psiska tam nemozete pustit?
Odpovedať
no len aby tam potom ten pes aspon nas pustil ;-) Namiesto toho psa tam mame toho chalana, kt ma rovnaky nazor na odtinanie ruk len on to asi aj robi takze ked tam pride uz tam nepachneme pre istotou. Asi keby tam vcera bol a poriesil toho smrada v dodavke tak by si dnes netrufli takto ho len policajti trochu prevetrali ale asi to s nimi nic neurobilo.
Odpovedať
Inac, ja sa tiez obavam kradeze okien, ale spolieham sa na to, ze ked budu okna poriadne ukotvene , netrufnu si ich ukradnut, kedze naokolo su susedia ... tuk tuk tuk na drevo :-)
Odpovedať
Mne ked namontovali okna, tak som si hned vecer zarobil poriadku davku klebru a presiel som zvnutra vsetky okna cez pasky a kotvy. Prvu noc to bolo este makke, tiez som moc nespal. Ale dalsi den to uz bolo zatvrdnute. Minimalne by im to vyrazne skomplikovalo demontaz, pretoze nebudu vediet, kde presne su kotvy a sroby. Museli by na to ist tou karboskou. Bez toho by bola demontaz otazkou par minut. Staci na to obycajny akusrobovak, pri kazdom okne vysrobovat par srobov z kotiev a pilovym listom prebehnut spary a prerezat pur penu. Na kazde okno musia stacit 2 minuty. Ale na druhu stranu, ked tam uz pridu a nemozu zobrat ramy, tak zoberu aspon okenne kridla ...
Odpovedať
@pivec nerobi sa toto normalne az pri omietkach? som laik, neviem, pytam sa..
Odpovedať
@vedko Ano. Bohuzial normalne az pri omietkach ...
Odpovedať
@pivec vdaka..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte.Dám sem aj moju skúsenosť.Staval som dom presne medzi dvoma už stojacimi damami.Nám namontovali okná (tiež na objednávku,trocha atypické).Myslel som si , že keď som medzi obývanými domami, tak nám už nič nehrozí. 3 dni na to nám sused prišiel ráno povedať , že nám ukradli v noci okná.Keď som prišiel na stavbu zistil som, že sa im podarilo za jednu noc zobrať polku okien a 2-je vchodové dvere. Tak sme to tam začali strážiť.Jednu noc keď som strážil akurát ja, prišli páni majstri ešte raz.Prišli si pre zostatok.Bola to velmi zvláštna situácia.Pretože sme sa pozerali jeden na druhého.Ako ma zbadali hneď ufujazdili.Sedeli v naštartovanom aute pred domom.Hneď som volal políciu.(opísal som im aké to bolo auto a atd.)Aj tak sa nič neudialo.Inak po krádeži mi policajti všetko nafotili, spisali zápisnicu a tak.Po dvoch týždnoch nám namontovali nové okná.Hneď na druhý den po namontovaní mi volá polícia, že mi našli moje okná.Naozaj to boli moje okná.Ale boli v dosť zlom stave.(ošúchané, rozbité sklá,nemali ani klučky).Takže vinníka mali.Poisťovňa mi zo škody 7.000€ dala iba 950,-€.Inak už hrubú stavbu som mal poistenú na 170.000 €. POISTOVNA ČSOB. Hned som ju zrušil. Takže všetkým odporúčam , strážiť alebo alarm. Inak alarm si môžete dať , aj ked nemáte ešte elektrinu. Ahojte a veľa šťastia. Tinaja , odkial si ? a aka firma ti montovala okná?
Odpovedať
ludia, to nemyslite vazne,,,to uz sa fakt kradnu aj okna???to kam spejeme??
Odpovedať
@jarkova Aj u nas boli minuly tyzden "dlhoprsti". Zlozili pletivo a zobrali si obrubniky a zamkovu dlazbu. U nas to mal len niekto iny zlozene, lebo mame oplotenie, ale ani to nepomohlo. S tymi vasimi oknami, to je na sfilmovanie :-(
Odpovedať
Mno ja vlastnim 3 pitbulov dal som ich k novostavbe pri brane su dost divoky tuším ani letaky nám račej nedávajú... :D
Odpovedať
Profilova fotka
Uz sa zacinam obavat, ako to zabezpecime my, ked dame okna. My budeme mat predsadene okna - to by sme asi hned museli davat aj zateplit... Asi tam budeme musiet prespavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkova Aka firma vam montovala tie okna?
Odpovedať
Profilova fotka
aj mňa hneď napadla firma, ktorá dodala okná. Myslíš, že niekto obieha tvoj dom, kedy si namontuješ okná? takto vedia, že už ich určite máte. Je to hrozné, keď si predstavím, že začíname stavať. Naše krásne Slovensko.
Odpovedať
@mom3 predsadena montaz sa tiez da urobit tak, aby bol dom hned strazeny. U nas pred par dnami boli naraz oknari aj zabezpecovaci, vecer ked vsetci odisli, okna boli osadene, pasky zalepene, na vsetkych oknach magnety a zapojene do zabezpecovacky. Chce to len dobru pripravu a nacasovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka Mozes mi, prosim ta, do IP napisat, ako ta zabezpecovacka s magnetmi funguje? Do akej miery je ta zabezpecovacka alebo alarm ucinna?
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka Aha, teraz si spominam, ze ste to mali napojene na straznu sluzbu. No neviem, ci si to v AT budem moct dovolit...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?