Musi byt okno delene?

Mame na dome planovane okna do otvorov na kupelke (125x75cm) a na obyvacke (150x75cm). Musia byt delene alebo by mohli byt aj ako jeden kus ak by boli otvaravo sklopne a otvarali by sa napr. dole teda panty by boli na spodnej strane? Co je.lepsie delit alebo nie? Myslim ze aj tak vacsinu casu budu len na sklopenie ako vetracka. Len z hladiska svetlosti a jednoduchsieho pristupu pri umyvani... Dakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary zbytocne to budes delit ked chces vyklapacky z toho urobit ;-)
Odpovedať
@matrin1980 My mame na kupelke jedno vecsie sklopne a aj tak je stale na vetracke.
Odpovedať
@matrin1980 ako nie len vyklapacky. Ale aj doma otvarame kupelkove okno len ked sa umyva. Inak.je na vyklapacku... je mi jasne ze to okno bude tazsie ked bude cele. Ale bude zas viac svetla...
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary otvaravo sklopne su take kde mas jeden pant hore a druhy dole, vyklapacie su take kde mas dole oba panty,,,tak ze ktore chces??? na otvaravo sklopne je sirka 1500 uz dost,ale ked budes pouzivat len vetracku tak ovisnutie ta moc nebude trapit a ked ho budes pri otvorenom zatvarat pomozes tomu nadvyhnutim, ale delit urcite nedelit ked ze to viac menej bude vyklopene ;-)
Odpovedať
@matrin1980 chcem take aby sa dalo aj sklopit (vetracka) aj uplne otvorit. To je otvaravo sklopne. Priznam ze o pantoch nemam sajnu.. ;) Oknar nam ich doprucil delit ale bojim ze to uberie vela svetla.. Tiez ich moc nechcem delit... A potom by musela byt klucka hore na okne alebo by mohla byt aj zboku na nom aby som na nu dociahla?
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary na vyklapackach je klucka hore, a na otvaravovyklopnych na boku,,, daj take ako sa pacia,len pri takej sirke je problem pri otvarani ze casom ovisnu
Odpovedať
@matrin1980 dakujem...
Odpovedať
@bovary Presne tak ako pise martin1980.Aj mne to oknari poradili zeked je vecsie okno ze sa to moze po case skrutit.A preto mam klucku hore a okno mam stale na vetracke sak je to kupelka a tam je dobre stale menit vzduch.
Odpovedať
@srlinka ale mas ho aj otvarave ked ho chces napr. umyvat? Ako ratam ze ked sa budu otvarat uplne tak 5x do roka tak je asi moc... Nasi maju este stare drevene okna na pivniciach a su tam aj len otvarave take 150x75. Ako pri otvoreni je citit ze to okno je tazke ale inak stale funguju. A vetracka je len klinec do steny a zabrzdi okno.. ;)
Odpovedať
@bovary Ano je otvarave.Na boku mam take haciky a poistku s ktorou si odistim ten hak a dam ho dole na parapet a umyjem a dam zase hore tak ako som ho dala dole.A dam znova na vetracku.Aj tieto su pri otvoreni taske ale si ho pridrzim aby my nahodou z pantov sa nevitrhlo lebo dnesna vyroba neni taka ako maju vasi .Prvej bolo mnoho veci kvalitnejsich ako dnes.
Odpovedať
@srlinka foto by sa nenaslo? ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Mám v kuchyni, kupelni a technickej 200x80 v celku a v pohodě 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja tiez mam v kupelke 120x60 v celku a zatial v pohode.Ale ked sme chceli vecsie tak nas odhovarali ze sa moze skrutit.Tak neviem kazdy ti povie inac ale ja som radsej neriskovala.
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary stačí ti sklopné, ak budeš chcieť umyť, hore je taká páčka, ktorá sa uvoľní a okno dostaneš do vodorovnej polohy. V takomto prípade sú závesy iba na dolnej strane. Máme tak v technickej aj v garáži. Normálne sú iba na vetračku, pri otvorení je hore štrbina. Ak chcem umyť, sklopím do vodorovnej polohy.
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka moji nadejni svokrovci maju taketo priblizne velke. Maju ho uz desat rokov, kedze tolko tam aj byvaju a chvalia sa ho. Je sice tazsie ale za ten cas vraj nenasli nejaku vadu. Ze by sa skrutilo alebo nieco.
Odpovedať
@mabuc Sak ja som si preto dala taky rozmer aby som nemala starosti A vecsie som nechcela mohla som ale som neriskovala.Teraz by som mala pokoj a po niakych rokoch nechcem mat starost s oknami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?