Môžu sa dávať okná na zimu do novostavby?

Poradte mi, ak viete. Tento rok by sem chceli dokoncit hrubu stavbu a nevieme sa dohodnut, ci je dobre dat hned na stavbu okna a zacat v zime robit elektriku, kurenie, atd. alebo je lepsie pockat na jar a nechat stavbu poriadne prezimovat. Nemate niekto skusenosti? Chceme dat plastove okna. Nekrivia sa, ak by sme ich dali do neprezimovaneho domu? Moj nazor je taky, ze teraz su uz ine a kvalitne materialy a ze stavba by nemala velmi sadat .
Odpovedať
Stavba sada vzdy. Skor by som pockala a dala okna az na jar. Tiez sme to tak urobili.
Odpovedať
Ivanka82, ak nemáte stavbu "pod nosom" a aj pracovať by sa tam zime chodilo sporadicky, to je ako pozvánka pre zlodeja. Žiaľ, dnes sa zo stavby kradnú aj osadené okná...
Odpovedať
práveže my mame stavbu pod nosom, teda hne vedla svokrovcov a okrem toho je to v strede dediny. Nam ide len o to, ze pokial pojde vsetko dobre tak do konca augusta by sme mohli mat hrubu stavbu hotovu a nevieme, ci s dalsimi vecami cakat jo jari, alebo este by sa dalo nieco spravit.
Odpovedať
Ja by som teda dala okná a v zime pokračovala s ostatnými prácami. Pokiaľ bude mrznúť, stihne tehla ešte aj vymrznúť. A určite by som chodila každý deň vetrať.
Odpovedať
Profilova fotka
nejde o krádež okien.. stavba by sa mala nechať cez zimu "vymrznúť" - doslova ide o vyschnutie stavby, keďže pri stavbe je použité obrovské množstvo vody, ktorá je viazaná v konštrukcii stavby a keď si osadíte okná, tak si tú vodu v dome uzatvoríte - to znamená, že schnúce procesy neprebehnú - na to nestačí len vetrať!!!... následne sú z toho plesne, vysoká vlhkosť v dome (zdraviu škodlivá), v horších prípadoch erózia muriva, narušenie statiky (časom)..teda budete musieť kúriť, kúriť a kúriť, aby ste vlhkosť z domu dostali :-| prípadne investovať následne peniaze do odstránenia vlhkosti muriva (a nie sú to malé položky).. neviem,či vám to za tie problémy stojí, ja by som tú jednu zimu radšej obetovala..my si na toto dávame veľký pozor..napr. keď nám robili potery v dome, odporúčali nám, že keď nám stavba neponáhľa, tak nech to necháme vysušiť kľudne aj pol roka (a to aj nechávame) - jasné, že sa dá podlaha robiť už pri určitom % vlhkosti, no my tomu radšej dávame čas.. samozrejme, že je to iné pri tzv. "suchých stavbách"
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
sirenijka - Dnes o 15:00 Chcela by som poradiť s plastovými oknami. Akurát sme prikryli stavbu a rozmýšľame nad oknami. Je vhodné ich dať teraz alebo máme počkať do jari. ďakujem za každú radu katrin21 stavia dom - Dnes o 15:07 my sme davali v zime v januari.. no problem :.-))))))
Odpovedať
Profilova fotka
My sme stavali z tehly Heluz brusene a tam ide taka specialna heluz malta, nanasa sa v 3 milimetroch, nasa stavba vraj nemusi vobec vymrznut.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dali igelity na okná.. pozri album a v pohode robíme na stavbe ďalej pokiaľ nebudú mrazy, okná dáme až tak možno v 02/2010
Odpovedať
Ja nechavam stavbu prezimovat uz od septembra.Mam tam kurenie,elektriku a vsetky mozne rury co treba.Je tam poter.Stavba je pod strechou.Jedine co som nedal okna nad ktorymi si teraz lamem hlavu.Dam ich ale az po mrazoch.
Odpovedať
Profilova fotka
bmw: to sa vážne nebojíš že Ti niekto povytrháva káble, poberie rúry,.... Je toho teraz všade plno. ]-(
Odpovedať
jankazb, to iste napadlo aj mna :-) lebo v lokalite, kde stavame my sa teda zacali vykradat stavebne budy dost casto :-(
Odpovedať
Profilova fotka
wewe: poslala som Ti omylom IP , mala byť pre bmw. Sorry
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
bmw: teraz som správne zaradila a poslala IP pre Teba ;-)
Odpovedať
my sme dali okna teraz pred zimou, s vetranim problem nebude, lebo strecha je neizolovana a cez dreveny strop bude prefukovat..........a dali sme poplasne, takze dufame, ze to bude ok.
Odpovedať
ahojte.my sme stavbu nechali prezimovat a okna sme chceli dat teraz na jesen ale este stale nam neprisli ;-(
Odpovedať
Prosim Vás, moze mi niekto poradit ako mam postupovat pri odstupeni od zmluvy a naslednom vrateni penazi?ide o tie okna, ktore sme si objednali este v septembri a po nekonecnom cakani som sa dovolala priamo do vyrobne okien a tam mi oznamili ze tie okna mi este ani nezacali robit lebo ten autorizovany predajca co som si ich u neho objednala im este ani len neposlal zalohu ;-( tak mi je teraz z toho do placu a neviem ci tie okna alebo peniaze este niekedy uvidim.
Odpovedať
takisto to aj ja planujem ale az narok
Odpovedať
Nech vytrhaju ked su zaliate betonom.Navyse stale je niekto na stavbe a dom je v zastavanej oblasti.Mam zahradu a otec je tam skoro stale.Skor by mi ukradli tie okna aj s poplasnym.Koho by napadlo,ze je tam elektrika natiahnuta.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
nam budu montovat buduci tyzden do novostavby, planujem tam prve 2-3 dni prenocovat. Bude sice zima ale aspon taka mensia istota. ;-( Horsie bude ked tam tych lumpov v noci nacapam. To si neviem ani predstavit
Odpovedať
@bungalov866 A co ti pomoze, ze tam budes 2-3 noci byvakovat? My ked sme osadili okna a dvere, tak hned dalsi den sa montoval alarm. Zopar PIR cidiel, neskor sa dorobili ostatne.
Odpovedať
Nevidim dovod neosadit okna. Ja som osadil. Vsetko mam na vetracku, ale ked som po praci robil krabice/drazky na elektrinu, stacilo privriet okna, pustit muziku a teplo sa obliect. Nemat okna, tak v zime v prievane tam nespravim nic.
Odpovedať
Okná založené 12.12.2016. ;-)
Odpovedať
@kejsix tie okna veru urobia vela aj ked na prvy pohlad sa to nezda. Je dobre ked uz ide zima aby okna boli na svojom mieste ked clovek tam chce nieco pomalinky robit :-)
Odpovedať
Dali sme okna, samozrejme ... a dnu pekne do stredu krb a pekne sa to kuri, aby bolo teplo, ked sa budu robit rozvody v januari ... cakat na jar, to nie ... rozvody uz na jar budu, stavba usadnuta ... bude sa robit dalej
Odpovedať
@fedor16 ved jasne ze spravi. Hlavne ked sa vonku vecer razom ochladi, vnutri to zdaleka tak necitim. A to nemam zaizolovanu strechu v podkrovi, len pomurnice (nefuka okolo nich dnu).
Odpovedať
@kejsix je preto najvhodnejsie ked pridu prve mrazy aby uz dom mal okna, aby ked tam clovek chce nieco robit, aby sa dalo. Lebo ked nebudu okna tak sa tam veru tazko nieco bude robit :-)
Odpovedať
ja rozmyslam rovnako, neviem ci dat okna, alebo pockat 2 mesiace, ono tie 2 mesiace zas nie su az taka tragedia, pokial sa prace nenatahuju, a bolo by ich tam zbytocne davat, ked sa prace natahuju. Cize pokial je ciste zdrzanie 2 mesiace, tak jedine ak sa clovek vyslovene ponahla ? ako by ukradli okna, ked su tam vsetky aj s dverami? rozbili jedno, a odniesli ich? ako by sa to dalo osetrit? sused na to nebude nonstop davat pozor, alarm? kamera ? poistenie ? pasca na medvede ? plyn v vzduchotesnom dome ? lebo ono ukradnut hoci aj cely dom sa da za 1 noc, ize je jedno podla mna, ci je to 5 dni nestrazene v zime, alebo 1 noc na jar. ten kto chce si pocka v kriku na jednu hodinu po polnoci a ide na vec, cize nedava mi to logiku, preoc by sa s tym odmontovanim trappil prave v -5C alebo -10C v zime a v noci. mam ich chut osadit a to z dovodu: 1. v zime maju asi menej objednavok 2. predsa len mozem aspon co to urobit v interieri 3. nedokazem nic nerobit, stve ma to ale zas -1. chcem to osadzat sam, kedze na pasky, ale v zime pri -5C robit je drsne.
Odpovedať
este som zabudol, aky alarm davate do domu? nechce sa mi platit 1000eur za jablotron, skor tak 100eur, nieco co narobi hluk, pripadne nieco co moze byt napojene aj na policiu (mam ju 250m od baraku). SMS alarm - ja tam viem byt za 35 minut z postele, ale rizikom ze ma dialnicna kobra chyti, no mozno pomoze paradoxne. to je napad... ale zas na lade sa mozem rovno aj zabit. za 35 minut hadam neodmontuju okna.. ale ak sa tam dostane do interieru nieco ako mala zver, vtak, tak tam mozem ist zbytocne. cize napada mi poplach cez SMS/telefonat + IP kamera (na ktoru nedosiahne tak lahko)...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Dnes boli osadené okná. Cez zimu ich nechať zatvorené, alebo aspoň na poschodí nechať na vetračky ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?