Môžem dať okná ak nemám strechu?

zdravim vás mešká mi dokončenie strechy a na jednej strane už mám foliu to je v pohode ale na druhej strane stavby este nemam dokončený krov firma ktora dodava okna a branu mi chce silou mocou uz okná osadit lebo ma uplne vybukovane iné terminy stane sa niečo oknám ak budú osadené na pásky zopár dní bez prekrytia strechou? nad oknami je samozrejeme veniec aj krov len to nieje zakryte ani pod fóliou. dakujem za názory.
Odpovedať
@peto2 Ja v tomto nevidím ziadny problém. Môže sa stať že ak odložiš montáž okien tak ti zaúčtujú poplatok za uskladnenie, lebo im to tam bude na sklade zavadzať.
Odpovedať
My to mame podobne, sice mame uz vsade na streche foliu ale skridlu este nie a mame uz aj okná, nevideli sme v tom problem :-)
Odpovedať
@fiancee19 @blackomt kebyže mam foliu tak to ani neriešim to uz je v pohode kebyže mam foliu. priamo na to prsat nebude ved nad oknom je veniec len sa bojim stekajucej vody aby nezatiekla do škár pod pásku a tak.
Odpovedať
Profilova fotka
Kludne chod do toho. Dnes casovo vsetko zmanazovat aby klapalo je skor zazrak a u mna sa tiez niektore veci robili za pochodu a malinko sa predbiehali niektore cinnosti jedna pred druhou ako som na zaciatku myslel ze sa pojde pekne postupne. Ta voda co hovoris to moze byt jediny mensi problem ale ani v tom by som nevidel problem ak mas uplne hole nebo nad oknami tak tam skus hodit OSB dosku nech aspon nieco zakryje.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemáte obavy, že Vám strechári pri práci okná poškodia... rozbijú...?
Odpovedať
@katarinas mam ale oni meškaju uz niekolko mesiacov - ich chyba upozornoval som ich ze uz budu okna aj pisomne ked rozbiju budu musiet zaplatit
Odpovedať
@peto2 nemusia nic ohnu ti loket, radsej im nezaplat dopredu aby si mal na kompenzaciu pripadnych skod.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 Držím teda palce, aby všetko dobre dopadlo.
Odpovedať
a mozno si spravia nadcas az do vecera a este mi tam tu foliu stihnu dat za 2 dni aj ked pochybujem ako ich poznam nebudem panikárit dopredu. prinajhoršom prehodim ponad veniec väčší igelit a upevním ho niekde na stenu zarovno okna alebo pod okno. len som chcel vediet ci mal niekto takuto situaciu a či mi nieco hrozi ak do okien náhodou zatečie.
Odpovedať
@peto2 nestresuj ved nedavas okna z cukrovej vaty ci? aspon ti ich umyje i z vnutra :-) Ked sa lepia pasky na neprievzdusnost, tak by jeden dazd mali vydrzat ;) Alebo pockaj a nie je co riesit.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa to vôbec nevadí, daj spraviť radšej teraz ako keby si potom mal neviem ako dlho čakať na okná. Tým oknám by sa nič nemalo stať, poprípade niečim prekry.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Ahojte, rekonštruujem cca 50 ročný tehlový dom a pristavujem k nemu 35m2. Na celom dome sa bude robiť veniec, meniť celá strecha a pôjde tam nový väzníkový krov. Myslíte že bude nejaký problém s oknami alebo pod., keď vytiahnem tú prístavbu až po strop, osadím plastové okná a veniec s krovom a škridlou dorobím budúci rok?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@qorosius a naco tam budes davat to okno aby si ho rozbil any nan prsalo snezilo?
Odpovedať
@sysell okná chcem ale vymeniť na celom dome na plastové a strechu s vencom budúci rok. Tak preto, aby mi dnu v zime nesnezilo a neprsalo.
Odpovedať
Ak chceš aby nepršalo a nesnežilo tak okenné otvory uzatvor naukladanými tehlami, alebo doskami a okná odlož do garáže.
Odpovedať
Ale ja tam bývam, chcem tento rok stihnúť vytiahnuť prístavbu až po strop, znížiť stropy v celom dome sadrokartónom a urobiť stierky. Preto potrebujem vymeniť okná na celom dome. Ale veniec so strechou už asi nestihnem, tak preto sa pýtam, či sa stane niečo s oknami keď sa až budúci rok bude robiť veniec so strechou.
Odpovedať
@qorosius a aký je problem kupit okna na dom teraz a na pristavbu az potom ked to budes mat spravene?
Odpovedať
@peto2 praveze to nie je ziadny problem. Moja otazka znie, co spravi s oknami vymena krovu betonovy vaznik? Ci ich to nejak neposkodi, napr. sa nebudu dat uz normalne zatvarat alebo podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
budem reagovat na uvodny prispevok... každy jeden dom (resp 99,9 percent domčekov) ma podhlad... najčastejšie 70 až 90 cm.... to si ozaj myslite že strechari nemaju ine na robote len hádzat umyselne škridlu resp. odrezky do okien? :D :D keby to okno chcem trafit narobim sa viacej jak ked zarezavam užlabie :D :D pozrite si vystavby bytoviek atd.... chalani šaluju druhe poschodie a na prvom sa už montuju okna.... hadam su neni tie okna z cukru že by im trocha vody uškodilo :)
Odpovedať
@qorosius ak nemáš nad oknom preklad alebo veniec tak samozrejme okno nedávaj. ak uz mas nad oknom betonovy preklad alebo veniec tak by sa nemalo oknu nic stat ci je tam strecha alebo nie. ja som tiez dorábal strechu az po namontovaní okien ved tuto diskusiu som vytvoril ja takze prvá otázka v tejto diskusii bola moja vsetci mi povedali ze v pohode môžem okna dat - a aj to bolo v pohode ale betonový veniec som uz mal pred montažou okien len strechu som nemal.
Odpovedať
@peto2 super tak dakujem za rady :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?