Motorizované plastové rolety - napojenie na motor

Zdravim vsetkych, som tu dlhsie nebol :-) Dokoncujem zateplenie a vyvstala otazka, ci zaluzie, alebo rolety, alebo ako tienit. Bol som u znamych a kamaratov, ktori maju jedno, alebo druhe a nakoniec sme sa doma zhodli na roletach. Maju ich aj na rakuskych bytoch a domoch cez ulicu, tak to nebude ani tak kricat. Kopa ludi tu nema ani jedno, no tepla ukazali, ze tienenie je potrebne. Velke plochy nebudem tienit, kratkodoby plan je prestresena terasa (0 - 1,5m od steny plech, dalsich 2,5m lexan), (velmi) dlhodoby je zimna zahrada. Otazka na tu pritomnych - riesil niekto dodatocne napojenie pohonu zaluzii na motor, alebo priamo vymenu za motor? Na internete su rozne motorizacie v cenovych kategoriach od 40 do 200e, no plastove rolety neponuka ziaden vyrobca/predajca s elektrickym pohonom (jediny dovod mi pride kanibalizacia drahsich hlinikovych variantov).
Odpovedať
@bozsky_kaja Dodatočne to nenapojíš. Buď tam je motor od inštalácie, alebo nie je. Prečo ti napadlo, že motor dávať dodatočne? Ak sa nevieš rozhodnúť, urob si predprípravu - daj nad okná kastlíky s úchytmi a rolety (aspoň tak píšeš, že tie chceš, ale potom zase uvádzaš žalúzie) dáš neskôr. Ja mám žalúzie - 6 som dal hneď a nad 5 oknami mám tú predprípravu - kastlíky a naťahané elektrické káble. Ak bude potreba dať žalúzia, stačí len kastlíky odokryť a nainštalovať samotné žalúzie.
Odpovedať
@chrobak7 Ako som pisal vyssie, chcel by som dat plastove rolety a do tych ziaden z vyrobcov/predajcov nechce davat elektromotor. Vsetci ukecavaju na drahsie hlinikove a samozrejme davaju najdrahsie SOMFY motorceky. Kablov mam natahanych viac, nez je treba. Co sa tyka dodatocnej montaze, kedze sa tie plastove nastavuju jednym tiahlom, nevidim dovod, preco by sa tam nedal pridat navijaci motorcek, ktory by namotaval ten motuz.
Odpovedať
@bozsky_kaja plastové rolety sú ťažké. Aj tam by mohol byť pes zakopaný. Tiež mám ponuky len na hlinikove, ale cena je približne rovnaká ako žalúzie, tak u nás vyhrali žalúzie. 6ks cca 1800€
Odpovedať
@roboza vahou to urcite nebude, su bubnove motory s taznou silou cez 30kg
Odpovedať
@bozsky_kaja hmmm... Motor pre hliníkové rolety do 8,5m2 má silu 13nm čo je 1.3 kg. (112€ cena) Plastové rolety čo mám na balkonovych dverách na byte môj syn nezdvihne. Len vysvetľujem ako som ku takej myšlienke prišiel.
Odpovedať
@bozsky_kaja pozri toto.http://www.minirol.cz/getattachment/Produkty/rolety/predokenni-rolety-minirol/Predokenni-rolety-pohony-a-rizeni.pdf.aspx ten motor je fakticky zabudovany v takom šesthranovom valci na ktore sa potom navija roleta. A ked chces elektricke ovladanie tak odporucam Hlinikove lamely,tie su plnene pur penou a tak lepsie izoluju a su al odolneksie ako plastove. Na plastovych sa po case začne lámať profil kde sa lamely spajaju.
Odpovedať
@roboza moje budu vsetky do 2m2. pozri napr. tento motor https://velkoobchod.conrad.sk/trubkov... @1gugu Ja viem, ako je ten motor, ale kedze to do plastovych nechcu davat, je k nim len tiahlo, tak by som pripadne dal motorcek navijak toho tiahla. potom by som nemusel riesit nic od vyrobcu. neviem, ci sa chapeme. moji rodicia maju na dome plastove z roku 1997, az na 1 kus z 19 vsetky funguju bez problemov, len su manualne. Dalsia vec je, ze na ich instalaciu musi clovek prederavit okno a to v pasivnom dome nie je ideal.
Odpovedať
@bozsky_kajamam skúsenosť s plastovými na byte aj u rodičov som mal. Teraz mám má dome hliníkové na elektrický pohon a už by som nechcel plastové ani zadarmo. Však motor sa dá aj zvlášť kúpiť tak experimentuj. Ja určite by som nespekuloval nad plastovým pokiaľ toa byť na elektrinu a ešte na nový dom.
Odpovedať
@1gugu to by som nebol ja, keby som nespekuloval :-D :-D :-D
Odpovedať
@bozsky_kaja v prvom rade musis vediet ci mas hriadel v rolete z ocele alebo plastu.. Potom rozmer a tvar hriadele.. Dalej vahu lamely plastovej na meter 2. Bude treba skratit hriadel aby si tam mohol pohon vlozit a uchytit na bocnicu rolety.. Je moznost aj solarneho napajnia.. To co chces ty je motoricky navijac pasky.. Da sa to kupit.. Robi to rademacher ale asi to nedas na tvoje plastove rety.. A jedna velmi podstatna vec.. Motoricka roleta nie je vec na rok ci dva preto by som tam, nepchal rozne cinske a podobne sracky aby ta to nakoniec nestalo viac ako to drahe somfy 😉😉
Odpovedať
@roboza 13 nm pohon nema taznu silu 1,3 kg 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?