Montáž plastových okien. Čo je najlepšie?

Zdravím. Momentálne si dávam naceňovať plastové okná spolu s montážou. Rozhodujem sa, či zvoliť montáž na PUR penu s vnútornou a vonkajšou páskou, alebo montáž na expanznú pásku illbruck. Spočiatku som bol rozhodnutý pre montáž na expanznú pásku illbruck, ale ostal som nemilo prekvapený, väčšina predajcov plastových okien ma od toho odrádza. Dôvody uvádzajú rôzne, napr. možnosť prehnutia rámu pod tlakom pásky a pod. Zatiaľ jediný Slovaktual nemá nič proti expazným páskam. Rozdiel v cene nie je pre mňa podstatný, lebo je zanedbateľný. Aký je váš názor?
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine INTERNOM okna a oni robia s páskamy a teraz maju akciu do 13.9.2013... :-)
Odpovedať
@laco1 trapna reklama, ale asi sa jej neda zbavit. @calimero Myslim si, ze obe riesenia su rovnocenne a pokazit sa daju rovnako, takze vyber to, ktore ti lepsie vie partia spravit. Zasadne su tie pasky, ktore tam budu v oboch variantoch. Expanzne su predsalen nove a este nevies co to spravi a tiez som cital, ze ked sa spravne neodhadne ich velkost, tak mozu aj okna potlacit ako su silne. Je zaujimave, ze cenovo je to u teba rovnake. Normalne su sakra drahe tie illbrucky.
Odpovedať
Ďakujem. Aby som bol konkrétny, Slovaktual mi nacenil montáž takto: 1. 596 € - s použitím špeciálnych komprimačných pások illmod Trio 2. 497 € - s použitím špeciálnej fólie ME 500 TwinAktiv 70 mm EW s butylom + doplnky /pre interiér aj exteriér/ a špeciálnej certifikovanej PUR-peny "WELLFOAM"
Odpovedať
@calimero tieto ceny su s akym profilom? Kolko okien, akych? Aj balkonove dvere?
Odpovedať
@vlado35 profil HL Pasiv, 8 okien: 4 sklopné, 4 otváravo-sklopné, 1 sklopno-posuvné
Odpovedať
@calimero to su vlastne klasicke jednokridlove okna v pocte 8 kusov? a 1596,-Eur za toto vsetko aj s montazou???
Odpovedať
@vlado35 aha, ono to zle vyznelo. Písal som len o montáži, malo to byť takto: A. 596 € - s použitím špeciálnych komprimačných pások illmod Trio B. 497 € - s použitím špeciálnej fólie ME 500 TwinAktiv 70 mm EW s butylom + doplnky /pre interiér aj exteriér/ a špeciálnej certifikovanej PUR-peny "WELLFOAM"
Odpovedať
@calimero aha, ja som to zle precital. Ale zaujimalo ma, aku celkovu sumu ti urobili na tie okna, ktore si popisal.
Odpovedať
mna skor desi ten pojem certifikovana PUR pena, na co certifikovana, ze obsahuje polyol a izokyanat ako kazda pena, alebo neviem na co...? kazda by mala byt certifikovana... tie firmy to trochu prehanaju... su firmy, ktore maju v ponuke zvlast pasky a zvlast montaz a su take, ktore maju pasky+montaz...tu som celkom neporozumel, ako to je....ani o kolko beznych metrov sa jedna... pokial ide o systemy, napriek tomu, ze expanzne pasky su dost drahsie, montaz je ovela jednoduchsia... pokial ide o deformaciu ramov, tie by mali byt vystuzene a normalne sa tak nemôze stat. to by expanzne pasky museli mat taku silu, akoby nebolo okno vôbec potrebne fixovat...pokial ide o vymedzenie viacerych druhov pasky (igelit zo strany niektorych na trhu nepocitam) v jednom systeme s prihliadnutim na vyssiu parotesnost zo strany interieru, asi jedinymi na trhu su Winflex TriSave k dispozicii aj tu na PRO- opakujem, pokial nepocitam natiahnuty igelit na interierovej strane cez penovu pasku, ktoy ma zabezpecit mensiu paropriepustnost.... s membranovymi paskami je samozrejme viac prace, treba davat pozor na samolepiace verzie s butylovym lepiacim pasikom ( s vynimkou celobutylovych interierovych) kvôli tomu, ze nedokazu spolahlivo opisat vystupky kotiev a pri nespravnej priprave, pripadne nepriprave podkladu ( co sa deje tak na 95%) nie su spolahlivo a trvalo vzduchotesne... Spolahlivejsie su pasky s celolepiacou vrstvou na baze AC, pripadne lepenie lepidlom, pricom na trhu je uz aj verzia systemoveho jednoducheho kontaktneho lepenia, pricom sa stetcom v dvoch vrstvach za sebou nanesie lepidlo na ostenia a v principe za lubovolne dlhy cas (1 hodina az 1 den) sa pasky vyprofiluju na svoej miesto pritlacenim o ostenie. Lepidlo je na baze tajek SA disperzie, ktora je trvalo a velmi dobre lepiva....
Odpovedať
@vlado35 Dostal som taketo ponuky: Slovaktual - profil HL Pasiv, kovanie Maco, montáž na pásky (ext.+int.), hliníkové dvere: 4595 € Fenestra - profil Rehau Geneo, kovanie GU, montáž na pásky (ext.+int.), dvere Rehau Geneo: 3997 € MC Plast - profil Rehau Geneo, kovanie Siegenia Titan, montáž na pásky (ext.+int.), dvere Rehau Geneo: 4723 €
Odpovedať
co je to rehau geneo, ktory to je profil...lebo pod oznacenim geneo uz toho bolo dost povedane..
Odpovedať
@sevcik321 otazka je, ake je napriklad Uf profilu Rehau Geneo aj s kovovou vystuzou. Lebo vo Fenestre mi bolo povedane, ze pokial ma okno aspon jeden z rozmerov vacsi ako 1,5m, musi ist dnu kovova vystuz. Tym sa podla mna dost degraduju tolko vychvalovane termoizolacne vlastnosti Genea. Taky Slovaktual HL Pasiv alebo Salamander BluEvolution maju vystuzeny standardne kazdy profil, teda Uf uvadzaju uz aj s vystuzou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Este otazka k montazi. Ako prosim poriesit exterierovu stranu osadenia okien v pripade, ze sa dom bude zateplovat az niekolko mesiacov po osadeni okien? Exterierovym paskam vraj skodi UV ziarenie.
Odpovedať
Alebo polozim otazku inak. Je mozne exterierovu pasku nejako bezpecne osetrit bez toho, aby stratila svoje paropriepustne vlastnosti? To nikto neriesil takyto problem a vsetci hned zateplovali alebo davali omietky?
Odpovedať
@calimero Pol roka boli na slnku, kym sa zateplilo. Nezmenili na pohlad nic. Ani sa neodlepovali, ani len nevybledli..
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero membranova vonkajsi paska je obvykle UV odolna po dobu 3 mesiacov... Spara sa da prekryt viacerymi spôsobmi od osetrenia krycou paskou s UV odolnostou cez zapracovanie a prekrytie spar tzv. zalomenym ostenim - ciastocne prekrytie ramov okien s EPS, az po zabednenie okrajov okien na dlhsiu dobu drevenymi ramami z dosak...
Odpovedať
@drasnican1 ďakujem za fundovanú odpoveď. Okná sa budú lícovať zarovno s vonkajšou stranou muriva. Zatepľovať sa bude asi až za rok tak, že polystyrén sa bude lepiť s presahom cez rám. Páči sa mi, ako to robil @mio23, keď použil expanznú pásku medzi EPS a rám, čím zachoval paropriepustnosť: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m... Problém je v tom, že zatepľovať sa bude až o rok, takže špáry potrebujem nejako ošetriť. Dodávateľ okien mi odporúča externé pásky po montáži natrieť nejakým klébrom, aby na ne nesvietilo UV žiarenie. Ja sa toho však obávam, aby som nejako nenarušil paropriepustné vlastnosti. Vedeli by ste mi odporučiť nejakú kryciu pásku s UV odolnosťou na oštrenie špár? Tak isto by ma veľmi zaujímal váš názor na tie expanzné montážne pásky, ktoré sa dávajú namiesto PUR peny. Napriek vyššej cene sa mi celkom páčia, ale ako som písal vyššie, dodávatelia okien ma skôr od takéhoto riešenia odhovárajú a uprednostňujú samostatnú vnútornú/vonkajšiu pásku. Nakoniec to vidím tak, že pásky si asi kúpim a nalepím sám a montážnej firme dám iba osadiť okná.
Odpovedať
@calimero ohladne mojich skusenosti s paskami http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d... ...Nakoniec to vidím tak, že pásky si asi kúpim a nalepím sám a montážnej firme dám iba osadiť okná. (najlepsie riesenie)
Odpovedať
@drevostavba presne tak to budem robit aj ja :-)
Odpovedať
@karol333 treba byt ale pritom ak to budu osadzat...a poriadne im pozerat na prsty...popripade ich postrasit ze sa bude robit bloower door test a ked to bude zle budu to prerabat :)...ale urcite by som ten test urobil...
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero doporucujem Vam drzat sa poslednej vety, co ste napisal... dôvod toho, ze firmy nechcu montovat expanzne pasky môzem povedat iba zo svojej skusenosti, kedze ich predavam... expanzna paska vyjde o nieco drahsie ako obe membranove pasky...z hladiska montaze su ale pre firmy ovela jednoduchsie aplikovatelne, ked ich zastrihnu presne, tak sa ta montaz neda vlastne ani pokazit, samozrejme za predpokladu, ze sa vyberie spravne rozmedzie expanzie pasky podla vzniknutej pripojovacej skary.... Expanzne pasky maju este jednu nevyhodu, vlastne to nie je ich chyba, ze pri montazi okien na kotvy ( nie cez ram okna) pasky kotva vychyli expanznu pasku a to miesto sa musi potom utesnit vhodnym tmelom... preto su expanzne pasky viac vhodne pre okna drevene, kotvene k osteniu cez stred ramu... Mio pouzil na zalomene ostenie ( pri styku ramu a EPS ) pasku Combband 600.... Na svojpomocnu montaz pasok je najvhodnejsi Winflex vonkajsi 70mm x 40 metrov s lepidlom Winfix biely 600 ml. S lepidlom sa da velmi dobre lepit aj okolo kotiev... butylove pasky totiz vystupenu kotvu tazko opisuju ....Ked budete potrebovat nieco blizsie, kludne mi napiste spravu... majte sa pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?