Montaz na "pasky"

Akoze bol som teraz zaskoceny tym co som sa dozvedel a mam v tom hokej.. Montaz na pasky znamena co ? Lebo ja som bol v tom ze to je nejaka penova paska ktora sa nalepi na okno a potom sa sama "nafukne" a tesni.. https://www.youtube.com/watch?v=CX-AL... Teraz mi jedna nemenovana firma prezentovala ze montaz na pasky je ze sa z vonku okna aj z vnutra nalepi paropriepustna fotila (prepoji sa rám a fasada) a vnutro ramu sa vypenu normalne PU penov https://www.youtube.com/watch?v=Fk0A_... - co je vlastne to spravne?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@fotox3 v podstate obidvoje, ak je spravny material a postup :)
Odpovedať
Toto je montáž okien na pásky? Bol som v tom, že ide o postup, pri ktorom sa rám okna vloží do stavebného otvoru a lepiacou páskou sa prilepí o ostenie... a hotovo. Teraz si mi nasadil chrobáka do hlavy...
Odpovedať
@majkoj tak ale je rozdiel ci pouziju postup 1 alebo 2 - nieje to totozne - expanzna paska a nejaka vypenená parozabrana su dva rozdielne vieci aj ked vysledok je obdobny
Odpovedať
@beginner7 suche..
Odpovedať
@fotox3 Ano da sa povedat, ze aj prve aj druhe riesenie je o tom istom, ale nie je. To prve spominane riesenie je finacne narocnejsie a aj efektivnejsie. Ide aj modernejsie/vylepsene riesenie ako lepit pasky z vonka. V nemecku ti daju certifikaciu na pasiv iba pri penovej paske.
Odpovedať
@idom jasne cize je to asi efektivnejsie ako s tymi parozabranami a PU penou -len neviem ako je to potom s kotvenim.. lebo ak na srutku cez ram tak v pohode. ale ak na tie kotvi tak neviem ako to hraje potom s tou expanznou paskou..
Odpovedať
Profilova fotka
@fotox3 pytal si sa co je spravne a na to ti odpovedam, ze obidvoje. Su to rozne postupy pre dosiahnutie jedneho ciela.
Odpovedať
Mme osadzali teraz,toto je to prve riesenie.
Odpovedať
Na slovensku je len velmi male percento firiem co vedia co je montaz na expanzne pasky.vacsinou pouzivaju penu a ked im zakaznik zahlasi, ze chce montaz na pasky tak mu tam nalepia paropriepustne a paronepriepustne pasky.certifikat ma velmi malo montaznikov, vacsinou ho maju majitelia firiem. Ak clovek pozaduje montaz na pasky tak sa musi vemi snazit , aby nasiel taku firmu, ktora to vie robit a ma aj certifikat.inak cenu vedia struhnut o 300% predrazena ex. paska a cena montaze dvojnasobna. Tiez to teraz riesim a pozadujem montaz na pasky. Inak neni to to iste ako by sa to zdalo. Expanzne pasky maju vyborne protihlukove vlasnosti, ktore pur pena v ziadnom pripade nema. Kotvenie neni problem pri ex.paskach, vyplnuje sa to miesto este tmelom.
Odpovedať
@originalx kontaktuj firmu renczes. Prave oni mi tento sposob odporucili a maju k nemu vsetky certifikacie. p. Renczes si velmi zaklada aby vsetky moderne trendy mali medzi prvymi.
Odpovedať
@idom bohuzial drevenne okna nechcem. Ale dik. ☺
Odpovedať
Profilova fotka
Mne osadzali okna teraz. Mam to tak ako ukazuje obrazok nicku alanec. Okna su na kotvach, nie prevrtane ramy. Z vonku je expanzna paska, ale nie v celom priereze hlbky profilu. Len z exterieru do urcitej hlbky ramu okna. Dalej je priestor medzi ramom okna a ostenim vyplneny PUR penou a z interieru prelepene paronepriepustnou paskou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@fotox3 Ja som si robil montáž na pásky sám - jednoducho a lacno. Okná najskôr osadili montážnici okien na kotvy. Viď môj fotoblog.
Odpovedať
@alanec vidim pod paskou lepido - niveloval si nerovnosti ramu lepidlo aby ta paska bola pekne rovna ?
Odpovedať
@originalx super, toto je ono.. vedel som ze to nieje rovnake a ako pises skoro kazdy to dava na parozabrany co nieje to co som ja myslel ze je monzat na pasky a ani co som chcel.. Inak HESTA robi na tie expanzne pasky
Odpovedať
@fotox3 prave som sa vratil z coneca a tam som sa informoval ako sa maju montovat spravne okna. Jednal som aj s dodavatelom expanznych pasok illbruck.takze uz viem vsetky vyhody pri montazi na pasky. Ak nezozeniem certifikovanu firmu na montaz na pasky tak si okna namontujem sam, este ma aj zaskolia a ukazu ako sa to montuje, takze usetrim asi 2000€. ☺
Odpovedať
@fotox3 ano vsetko som zrovnal aby to lepsie tesnilo.
Odpovedať
@originalx robia aj hlinikove, alebo kombinaciu drevo-hlinik. Chod sa tam kuknut a pochopis. Kvalitou, technologiami su podla mna spicka na SK.
Odpovedať
@originalx Kde chceš ušetriť 2000€? Mne montovali na pásky illbruck vonkajšie/vnútorné dĺžka oblepeného obvodu okien 124m práca aj páska spolu za 550€ bez dph
Odpovedať
@idom videl som na conecu drevohlinik, je to krasne aj super, ale manzelka drevo do domu nechce, tak neriesime to.
Odpovedať
@kajo873 ex.paska-cca 750€ bez dph, montaz- cca 700-1000€ bez dph, doprava- 120-150€ bez dph. Obvod mam 49m a uctuju 60m, neviem z akeho dovodu, ale je to tak na viacerych cp. Kto ti montoval okna? Bol si spokojny? Mali aj certifikat na montaz na ex.pasky?
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx mne to ponúkali a dokonca nahovárali že to musím mať podľa nejakého zákona v skutočnosti stačí iba od izolovať montážnu sparu od vlhkosti a to stačí EPS z vnútra a samozrejme z vonka ;-) ušetrené ;-)
Odpovedať
@strapo neviem ci to kaze zakon, ale norma stn 733134 jasne hovori ake postupy sa maju pouzivat pri montazi okien. Ja usetrim inde 😀
Odpovedať
@idom volal som im a hlinikove nevyrabaju.dam im nacenit ten drevohlinik, lebo mam rad rodinne firmy. ☺
Odpovedať
@originalx Tak potom som sa sekol práca bola tých 550 bez DPH.. ale na 124m... Robila mi to firma Melodia z Trnavy.. Neviem či majú certifikát, ale keď som bol pri montáži vravel mi pánko že chodia pravidelne na školenia ako montovať s páskami aj s tými expanznými... A pri riešení CP mi navrhli sami že to montujú, a že je to treba podľa normy a tak..
Odpovedať
@kajo873 od melodie mam cp, ano maju aj certifikat. Inak nedohodol som sa s nimi, nuka mi to co nechcem a presviedca ma na ine.a gu kovanie mi nejak nevonia.ex.pasky moc nechcu davat. Inak je rozdiel montaz na penu+vnutorne a vonkajsie pasky, ako len na expanzne pasky.samozrejme, ze si len tolko platil.mne ani raz nenacenili to co som chcel, takze uz nechcem.ked niekto nevie citat a pocuvat, tak nech to nerobi. Neviem ako ti to vyratali, ked beru okna za 9€/m a hst portal 17€/m bez dph na pasky a penu.
Odpovedať
@originalx V cp mám pásky za 4,5€/bm montáž.. Čo ti núka čo nechceš? A GU kovanie ti prečo nevonia? Mám od nich skryté kovanie a spokojnosť. Zatiaľ sa drží aj na okne šxv 1200x2350 (montážny otvor) ... To je pravda že sme pár krát prerábali CP ale nakoniec som to dotiahol ku spokojnosti.
Odpovedať
@kajo873 ja mam v cp tieto ceny. Nechcem tu verejne nikoho ohovarat. Na kovanie gu som tu cital vela negativ. Mne robili asi 3x cp a ked som to cele skontroloval, tak vzdy dali nieco ine co som nechcel. Netrvdim, ze su zli, mozno su vyborni.
Odpovedať
@originalx Ja som len zvedavý že čo ti zle navrhli. Hovorím aj ja som CP mal dobre spravenú na x-tý krát. Hej negatíva? vieš mi povedať aké, aby som vedel odsledovať u mňa. Ja keď som vyberal myslel som že Maco a GU patria ku najlepší kovaniam.. no nevadí už sú tam...
Odpovedať
@kajo873 musel by som prelistovat tie cp, lebo uz som to zabudol co vsetko tam bolo, ale bolo toho vela. Tu si popozeraj forum, ludia sa tu stazovali na toto kovanie. Vyberam maco, siegenia, winkhaus, tie su rokmi osvedcene. Ja netvrdim, ze gu je zle, nemam skusenosti s nim, ale co som tu cital tak ho pre istotu nechcem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?