Montáž externých žalúzií Z90

Ahojte. Prosim Vas je moznost namontovat externe zaluzie z-90 ked mame dom v takejto faze? Najlepsie by bolo, keby sa dali tie kastliky schovat pod omietku. Zateplenie bude este 25 alebo 30cm.
Odpovedať
@matkinamamina Vždy je možnosť namontovať externé žalúzie. Pod 25 cm zateplenie schováš čokoľvek, aj kastlíky na nepriznané žalúzia. Tie majú hĺbku 14 cm.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem. A je lepsie objednat tie externe zaluzie teraz pred osadenim, alebo nie je problem aj po osadeni okien dat zaluzie?
Odpovedať
@matkinamamina len doplním, 14 cm pri kastlíku plechovom hlíkovom, 17-18 cm pri kastlíku drevenom zateplenom alebo bez zateplenia, nezabudnúť vedieť či ovládanie ručne alebo elektrikou, treba poriešiť káble ak sa rozhodnete pre elektrické ovládanie.
Odpovedať
@matkinamamina Kastlíky na žalúzia sa montujú po osadení okien. Samotné žalúzia (do tých pripravených kastlíkov) stačí namontovať po zateplení - lebo oni sa nastavujú podľa parapetnej dosky. Ale nie je na škodu vybrať firmu na žalúzia už pred osadením okien, ak by mali nejaké technické požiadavky, aby sa to dalo zohľadniť pri osadení okien - napr. predsadenie, alebo vsadenie do steny. Ja som mal vybratú firmu na žalúzia už v štádiu, keď sme ešte riešili projekt. Podľa toho projektant riešil detaily prekladov okien a ich izolácie.
Odpovedať
@matkinamamina 1. Vyber si firmu od ktorej chces zaluzie a premysli si ci chces zaluzie ovladat dialkovym alebo vypinacom 2. Spytaj sa ake maju poziadavky ohladne montaze (napr. aky kabel im treba potiahnut). Vypinace a kable ti spravia elektrikari 3. Montaz kastlikov staci robit sucasne so zateplenim ked zaroven s nimi namontuju aj vodiace listy. 4. Nasledne mas predpripravu spravenu a samotne zaluzie mozes uz domontovat kedykolvek, aj neskor ked napriklad uz neostanu eurace a potrebujes dosetrit, pripadne kupit nieco dolezitejsie :)
Odpovedať
@chrobak7 @andyno @maros11 dakujem vam a prosim vas da sa urobit aj tak, ze niektore okna budu na dialkove a niektore na vypinac?
Odpovedať
@matkinamamina Dá sa. Tie na diaľkové majú pri motore ovládania prijímač. Žalúzie na vypínač ten prijímač nepotrebujú, k nim ale treba doviesť z vypínača 5 žilový kábel.
Odpovedať
taká hlúpa otázka ale na ručný pohon neexistujú? :D
Odpovedať
@matkinamamina ano da sa to. orientacne su tie na dialkove o cca 100€ drahsie ako keby boli na vypina (aspon podla ponuky co som mal ja)
Odpovedať
@andyno a mozem vediet kde si si daval nacenit? ja som posielala prave asi 10 firmam, tak cakam na odpovede
Odpovedať
@matkinamamina mne robila zaluzie aj okna rovnaka firma. ventani.sk.
Odpovedať
Zaujimalo by ma ci mate niekto zaluzie v preklade heluz? Maju roletovy preklad a vraj je aj na zaluzie...co je na tom pravdy? Nie je to lepsie ako klasicke kastliky?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dgerzo Možmo je to lepšie, ale je to aj drahšie. Napr. 3 metrový roletový preklad stojí cez 350 €. 5 nosných prekladov (na tú istú hrúbku steny) v rovnakej dĺžke ťa vyjde 150 €.
Odpovedať
@martina151515 Existujú. Ale to by si musela prevŕtať rám okna, aby si dostala dnu ovládanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina na diaľkové su cenove drahšie než ovládanie z mobilu. Vypínač je možné doplniť
Odpovedať
@martina151515 existuju ale do noveho domu by som to nedaval. tie manualne kluky su pomerne neesteticke :)
Odpovedať
Profilova fotka
Určite kľuky nie. Za nie veľkú investíciu môžte mať komfort ovládanie
Odpovedať
Profilova fotka
@smartcomfort mozte mi prosim napisat o tom ovladani cez mobil nieco viac? kludne aj IP dakujem
Odpovedať
@smartcomfort "Za nie veľkú investíciu môžte mať komfort ovládanie" je to možné nejakým modulom k ovládaniu vypínačom v miestnosti alebo to musí byť komplet systém? Potrebujem ovládať asi 13ks žalúzií.
Odpovedať
Ahojte viete mi povedať približne aká je cena za m2 vonkajších hliníkových žalúzii typu Z 90 (mechanické ovládanie žalúzii) obvolala som XY firiem a nikde mi nevedia ,respektívne nechcú povedať cenu za m2.........vďaka
Odpovedať
@evaslavo Cenu za m2 ti ani nevedia povedať. Je rozdiel, či kupuješ plochu 0,5 m2 alebo 6 m2, cena za m2 bude rozdielna. Však napíš rozmer žalúzie, počet kusov a neverím, že ti to firmy nenacenia. Lebo jedna vec je samotné lamely a k tomu ide ešte cena za kastlík, ovládanie, montáž... To je ako keby si sa spýtala, koľko stojí 1 meter koženej sedačky.
Odpovedať
Profilova fotka
@evaslavo pozeral som moju CP a priemerne to vychádza čisto len za žaluzie 75€/m2.
Odpovedať
@evaslavo VŽ sa nenaceňuju na m2, treba uviesť na predbežnú CP š. x v. okna + typ ovládania, a či ide o zaomietacie prevedenie alebo priznané. Ešte typ lamely Z 90/C 80 prípadne iné a predstavu o farebnom prevedeni. Rozmery môžeš poskytnúť z objednávky okien. Toto je tak individuálny produkt že to nieje jednoducho možné vyčísliť na m2. Viem o čom hovorím robím s tým.
Odpovedať
Profilova fotka
@22macka22 Ponukame viac moznosti ovladania zaluzii. Lacnejsie bezkablove s vyuzitim WiFi a RF signalu a potom profesionalne riesenie TapHome. Motory pre vsetky nase ovladania je mozne pouzit napr Somfy WT. Su to motory bez dodatocnych RTS alebo IO modulov. Pri 10 ks motorov to môže robiť úspory aj viac než 1000 €. Dodavatelom motorov byva zvycajne firma ktora zaluzie vyrobi a namontuje. Ovladanie je nasledne od nas.
Odpovedať
@stif0 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď ;-) tiež som zistila že cena sa pohybuje okolo 60€/m2 pekný deň
Odpovedať
@smartcomfort l @petus994 @chrobak7 Ako kde .......niektoré firmy vedia uviesť aj cenu za m2 ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evaslavo tu si to nahodte http://www.byvatmoderne.sk/katalog/pr...
Odpovedať
@evaslavo A to chceš kúpiť iba žalúzie bez kastlíka, ovládania a vodiacich líšt? Lebo tá cena je veľmi skreslená. Ja mám napr. na jednom okne žalúzia 2x1,5 metra a komplet toto okno ma stálo asi 500 €. Podľa tvojho výpočtu by to malo stáť 180 €.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?