Maximálna hrúbka extrudovaného polystyrénu na uchytenie okna

Zdravim Vas, chcel by som poradit od skusenejsich stavbarov. V rohu miestnosti budem mat betonovy stlp (vid. obrazok) a potreboval by som poradit, aku maximalnu hrubku XPS mozem nalepit na dany stlp z oboch stran, aby som mohol este stale bezpecne upevnit do stavebneho otvoru okno. Dakujem za rady, pripadne pripomienky.
Odpovedať
Mate s tym dakto skusenosti? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ to poriadne prilepíte tak hrúbka nieje obmedzená.
Odpovedať
@dom2013 Záleží na spôsobe uchytenia rámu. Buď kotvou cez rám,alebo pracňou-plech.pásik. Vzhľadom k tomu,že okno chcete montovať na vonkajšiu hranu múru a bude zateplené v línii s múrom, tak tam nemá kde byť nejaký výrazný tepelný most odporúčam 50mm XPS. Pri rámovej kotve 200x10mm to vychádza takto-šírka rámu cca 60mm,montážna škára 10mm,XPS 50mm a účinná hľbka zapustenia kotvy v múre 80mm. Tá hľbka kotvy v múre je minimálna podľa výrobcu 30mm ale to stačí tak v betóne,určite nie v ytongu. Ten pórobetón komplikuje uchytenie kotvou na hranu múru,pretože pri hrúbke rámu okna 80mm sa vŕta diera na kotvu len cca 4cm od kraja tvárnice a môže sa odlúpiť,treba byť opatrný a vřtať bez príklepu. Ak použijete pracne toto riziko nehrozí,pretože sa vŕta oveľa ďalej od okraja.Použite natľkacie hmoždiny 8x100mm. Takže jej dľžka bude 50mm v XPS a 50mm v tvárnici..
Odpovedať
Dakujem velmi pekne za info. @dodok Hrubsi XPS planujem iba na tej strane, kde bude betonovy stlp. Tam dam teda 50mm, na opacnu stranu iba 20mm. Potrebujem hlavne eliminovat mozny tepelny most pri tom betonovom stlpe. Dakujem este raz za podrobnu odpoved.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?