Máte skúsenosti s Fenestra Zlaté Moravce?

Ahojte, máte niekto skúsenosti s obchodným zástupcom Fenestry zo Zlatých Moraviec? Je to p. František Havetta. Dal veľmi zujímavú cenovú ponuku na Rehau Geneo, až "príliš zaujímavú". Tak neviem, či to bude ok, alebo ostatní pracujú s neskutočnými maržami. Jeden je o 2 tis. eur drhaší, druhí o 4. :-o V zivnostenskom registri mi naslo dvoch živnostníkov s týmto menom (obidvaja s okresu ZM), jeden z nich dĺži socpoist 4300 eur, ale nie je to tento, i keď mi trochu vadí, že živnostenské oprávnenie má len od 1. feb. 2010... Inak, zatial sa mi s ním dobre komunikovalo, ochotní a pod.
Odpovedať
1
2
7
tiez sme od nich dostali zaujimavu ponuku a okna za velmi dobru cenu...zatial sme rozhodnuti pre slovaktual,ale zvazovali sme aj nad tymito oknami...mame cas este rozhodnut sa,kdeze len od pondelka zaciname tahat mury...ale ak sem napise niekto nejaku skusenost a dobru,tak sa uvidi
Odpovedať
@jimmyfx Konkrétne s týmto predajcom skúsenosť nemám, ale máme okná na byte od Fenestry asi 5 rokov a maximálna spokojnosť. Aj keď sme mali aj lacnejšie ponuky, ale obávali sme sa nekvalitných profilov a izolačného skla. Muž chcel len z Fenestry, lebo vedel že majú kvalitné sklo z Nitraskla ( známy im ho vozí na kamióne) ;-) Do domu pôjdu okná len od nich. :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez osobne s tymto konkretnym zastupcom nemam skusenosti, ale poznam vela ludi co tam pracuje (vacsinou majstri). Len same chvali som pocula od ludi, kt si od nich brali okna Takze by som nevahala.. co ale neveriim, ze slovaktual dal lepsie ceny ako fenestra. Slovaktual je neskutocne drahy.
Odpovedať
@red_kika tak to je pravda...slovaktual je o dost drahsi,aj ked cenu nam spravili aj so zlavou,ale ten rozdiel tam je
Odpovedať
Profilova fotka
@evus tak potom preco ste sa rozhodli pre nich??? ani kvalitou niesu nejaky extra super
Odpovedať
@red_kika byvame momentalne v podnajme a mame tu slovaktual okna a ja som tu s nimi maximalne spokojna,co sme byvali v predoslom byte tak tam boli tri druhy plastovych okien a ani jedno okno poriadne
Odpovedať
@red_kika a este co sa tyka vzhladu...slovaktual okna maju krajsi tvar,ramy su oblukovejsie
Odpovedať
Profilova fotka
@evus tak ja mam okna od Aneko, takze vzhlad od ani jednych ma nejak netrapi ;-)
Odpovedať
@red_kika kazdemu sa paci nieco ine ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evus presne.. ja som sa pytala hlavne kvoli cene, ze preco slovaktual 8-)
Odpovedať
@red_kika achaaaaaaa :-D ...no my ich chceme hlavne koli tomu,ze sme s nimi spokojni...mame este cas rozhodnut sa ake okna,ak ma niekto presvedci o tom,ze je nieco podstatne lepsie a za priatelnesjiu cenu,tak urcite budem rozmyslat...zatial som na slovaktual okna nepocula nic zle,co sa tyka kvality a tych ponuk na okna prislo neurekom,tak sme sa vacsinou priklonili k slovaktualu...mozno sto ludi sto chuti a niekto bude tvrdit uplny opak :-)
Odpovedať
Nám Slovaktual nacenili cca. rovnako ako od Fenestry, i keď s 10 % zľavou z Coneca. Je približne rovnaké, nejaké stovky hore dole.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jimmyfx brali sme od nich okna, s Havettom som sa aj osobne stretla. Je to fajn clovek, v pohode sa s nim da dohodnut. Takze urcite sa neni coho bat ;-)
Odpovedať
Aj my máme okná od Fenestry ZM. Osobne sme sa stretli s p. Havetom - maximálna spokojnosť, ochota, ústretovosť. Okná máme zatiaľ len od marca na nocostavbe ale sú pekné a zatiaľ ok. A cena? Oproti Fenestre NR na tie isté okná boli o 4 tis. E lacnejší - Ono je to o tom akú má kto maržu, ochota výjsť v ústrety zákazníkovy atď. Mali sme viac cenových ponúk (aj od známich) ale jednoznačne vyhrali ZM.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my máme tiež okná od Fenestry ZM. Aj Reahau geneou. S p. Havetom - uplna spokojnosť. Všetko ako bolo dohodnute bolo aj dodržane. Montáž uplne v poriadku. Ani mi ešte nebyva tak neviem viac dodať.
Odpovedať
@jani74 Ono je cena o tom, co vyrobia tu a co nie. :-(
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Máte tam tiež to kovanie G-U? Na webe sa o tom píše všeličo, aj dobré aj zlé, tak som troška na vážkach, či to bude ok. Máte s tým niekto skúsenosti? To nevo. Vedel by si napísať trocha viac o tej výrobe u nás, resp. inde. Ak dobre viem, tak výroba okná znamená poskladanie okna. Čiže veľmi zjednodušene do profilu sa dosadí sklo, nalepí sa tesnenie, osadí sa kovanie + kľučky. Sklo má fenestra určite z Nitrasklo, kovanie je G-U (nemecké/turecké?), tesnenie asi nezáleží, takže jedine profil môže byť vyrobený nie v SR. Ale ak je pod značkou Rehau, tak nepredpokladám, že by s tým bol problém, i keď bol vyrobený nie v SR. Alebo pod výrobou inde ako v SR myslíš skladanie okna a obchodní zástupcovia Fenestry len montujú okná? Neobhajujem Fenstru, práve naopak, chcem sa dozvedieť čo najviac, aby som potom neľutoval. Napíš pls. keď vieš viac.
Odpovedať
aj my máme okná od Fenestra ZM - sme velmi spokojní a pritom ich máme už 11 rokov, sú spoľahliví a všetko dodržali.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
aj my máme okná od p.Havettu fenestra sk .Je to maximálne seriózny pán a čo sľúbil tak aj splnil :-) . Je to o prístupe a ochote komunikovať. určite odporúčam aspon stretnutie a informujte sa o tom čo máte v ponuke.my sme už doplnili len výplň a to bolo všetko. Cena bola navýšena len o cenu výplne do dverí. Budete spokojní.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bol primo vo fenestre, nie so spominanym panom, ale kolegina bola rovnako prijemna a vysvetlila. Informovali sme sa tiez na Geneo. Vo fenestre bolo vsetko OK. No po konzultacii s kamaratom, ktory ma priamu skusenost ako z montaze tak i osobnu uz nemam presvedcenie o tomto profile 100percentne. Pri vacsich plochach (ktore potrebujem riesit ja) je udajne problem s tym, ze okna prilis reaguju na teplotne rozdieli, je problem ich nastavit, pocut ako celi ram pracuje (puka,praska,natahuje sa, stahuje sa) pri stupani a klesani teploty. Bavil som sa aj s clovekom nezaujatym-ten mi na rovinu povedal, ze geneo bez vystuhy je skor len markeing aby zaujali zakaznika niecim novym a aj ked sa pri vacsom formate pouzije vystuha je to slabe. Ale poznamenal, ze je to i o tom ake okno riesim. Ak je ro vacsi format a trojsklo tak je to podstatny rozdiel pri mensom formate a dvojskle. Takze osobne si myslim, ze treba urcite zvazovat a obcas aj ta cena dost napovie. Zaujmave nakoniec pre mna bolo zistenie ked v uplne inej firme mi moje okno vacsieho formatu predelili stlpikom, lebo ze pri tom rozmere su okna bud vlepovane do ramu alebo su dodavane ako solo objednavka k ramu co nie je dobre a to mi v ziadnej inej firme nikto nepovedal ani na to neupozornil. Tak a teraz co? Je to o tom, ze predame vam to co chcete a co chceme no a casom sa s tym ja budem musiet zmierit, zit s tym, otravovat ich s reklamaciou alebo v tej dalsej firme ma oblbuju aby boli zaujimavejsi? Riesim okna pre NED konkretne geneo (ktore uz je asi mimo hru) a blue evolution-dilema ktoru ma zrejme kazdy a kazdy si ju aj sam rozuzli po dlhsom zvazovani. Uz aj hlinik je v hre koli tym vacsim formatom-uvidime. Drzim palce kazdemu pri rozhodovani.
Odpovedať
Ja doporucujem brat Havettu z Fenestry s rezervou. Je ochotny, to ano, narozprava toho vela, to ano. Ci je vsetko uplna pravda, co povie, je na diskusiu. Ale kazdopadne on sam okna montovat nechodi. A montazne partie ma fenestra aj lepsie aj horsie. Mne sa okna nenamontovali na prvykrat kompletne. Boli u mna na navsteve niekolkokrat. Teraz som riesil zopar reklamacii a to vam poviem, ocakaval som ovela lepsi pristup. Uz to nie je to co to bolo pri predaji. Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju, ze ano. Kazdopadne sa pri reklamaciach nenechajte odbit, oni nakoniec vsetko opravia, ale trva im to dlho. Nechcem im krivdit, s inymi firmami je to mozno horsie, ale ochota pri reklamaciach je uplna ina ako pri predaji. Pravdupovediac neviem ci by som s dnesnymi skusenostami este raz volil fenestru a profil geneo, ale to je tiez na diskusiu ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec Fenestru poznam dost osobne a nebojte sa nepracujem pre nich.Viem ze si zakladaju na kvalite. Bol som aj vo vyrobe a a boli by ste prekvapeny ake technologie pouzivaju.Vsetko len moderne stroje. Takze ja by som sa Fenestry vôbec nebal... A reklamacie?S tym je problem asi vsade...
Odpovedať
myslim si ze to tak funguje vsade, ze ked vtacika lapaju... my sme napodobne pochodili v Slovaktuale v BF-Stave v BA. Okna super, kvalitne, drahe, s parozabrannymi paskami, vyplatene a montaz????? jedna OBROVSKA katastrofa!!!!!! zbytocne to tu vsetko rozpisovat, je toho tolko,ze by som zabrala celu stranu a postoj spolocnosti???? len klamu a klamu :-p maju problem s montermi, a sami si to aj priznali, lenze to bolo tak vsetko, uz boli u na s3x kvoli odstraneniu reklamacie a posledny krat sme ich poslali radsej domov, uz sme nemali nervy sa s nim hadat a dotahovat sa, ukazovat im ako sa ma co opravit a kde co zle spravili ]-( nakoniec sme si zavolali ludi z firmy fenestra aby nam opravili parozabrane pasky a s ich pracou sme boli max spokojni. takze je to fakt komplikovane vybrat spravne a dobre a niekedy ani to, ze je niektora firma vacsia a drahsia nezarucuje bohuzial kvalitne odovedenu pracu :-( co je smutne.
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec feeha, diik za info, prave na montaz som sa chcela opytat. Havetta je v nasom top vybere tak uvidime. tiez sa trochu bojim toho nevystuzeneho plastu (mame aj dvojo balkonovych dveri 2,8 x2,3 m, z toho jedny posuvne) a kedze by to mal byt ned, chceme montaz na pasky. ked tu odflaknu bude to dost blbe.. s cim konkretne si mal problem?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomco je na tom blue evolution alebo pasiv HL od slovaktualu lepsie co sa tyka tej vystuze a pevnosti?
Odpovedať
aj mi sme mali jednu reklamáciu , tie sú všade. otázka je ako sa k reklamácii spoločnosť postaví. P.Havetta nám vysvetloval že sú veci ktoré on ovplivniť nevie , My sme mali konkrétne problém zo sklom. Museli sme čakať na nové a to nám bolo následne vymenené. Bolo to vymenenené a to je pre mňa dôležité.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer. Dodnes som nevenoval žiadnu pozornosť podobným fóram. Odkaz na príspevky mi poslal môj známi aby som si prečítal niečo o sebe. Chcem poďakovať ľudom ktorý sa vyjadrili pozitívne a aj tým ktorý sa vyjadrili negatívne . Ideálne by bolo keby ti spokojný písali svoje pripomienky o priebehu celej zákazky nám na e-mail a ešte viac by som ocenil aby nám napísali hlavne Tí ktorý spokojný neboli čo sa im nepáčilo a čo by zmenili. Vtedy sa vieme v svojej práci zlepšovať. Na to slúži aj preberací protokol , momentálne je na ňom aj hodnotenie a pripomienky na montáž. Budem teraz reagovať na Príspevok Pivec. Je pravda že toho veľa narozprávam , všetko z toho ale čo poviem je pravda. To že poskytnem čo najviac informácii si myslím že je dobre .Pokiaľ chce od nás zákazník nezmyselne okno ktoré viem že nebude fungovať tak mu navrhnem iné riešenie .Snažím sa naviesť človeka na také riešenie aby bolo dlhodobo funkčné, správne a tým si nerobil sebe zle . Samozrejme okná nemontujem , nemôžem robiť všetko ale 1,5 roka som chodil na montáže , potom som pracoval 2,5 roka vo výrobe , následne ako vedúci výroby 4 roky. Obchodu sa venujem 3 roky takže by som mal čo to vedieť. Hľadal som zákazníka ktorému sme montovali okná na niekoľkokrát ale takého som nenašiel pretože pokiaľ nemáme niečo na zákazke vyrobené tak prekladáme po konzultácii zo zákazníkom celú montáž . Tento prípad sa stal v roku 2011 - 6 krát a to bol posun cca do týždňa .Na zmluvu dávame vždy presný termín montáže takže zákazník vie pri podpise zmluvy kedy mu okná prídeme namontovať . takže neviem .Príde mi toho strašne veľa naraz -- montáž na niekoľko krát ,niekoľko reklamácii atd.... Nič konkrétne , to môže písať aj konkurencia. Samozrejme nejde to vždy 100 % pretože predaj a výroba sú 2 rôzne veci. predajca predá, výroba pokazí a kto má problém?????? Predajca. Ale pozrime sa na to aj z 2 strany , všetky reklamácie a nezhody ktoré sa nám dostanú na stôl sa snažíme odstrániť tak aby bol konečný spotrebiteľ spokojný , a to môžem povedať z čistým svedomím že sa mi darí. Niektoré trvajú dlhšie niektoré sa dajú riešiť hneď. Príspevok od charliej je presným príkladom. Myslím že si svoju prácu robíme svedomito a dobre. ĎAKUJEM Havetta
Odpovedať
@frantisekhavetta mne dnes vasa firma vysla velmi v ustrety, takze okna sice od vas este nemam, ale pravdepodobne budem mat :) Velmi ocenujem, ze este predtym, ako mi predate atypicky vyrobok, ho fyzicky vyskusate vyrobit (bez istoty, ze zakazku dostanete), ci to vobec viete dodat za dodrzania pozadovanych parametrov. Toto je skor vynimka na slovenskom trhu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomco ja som už predal strašne veľa domov GENEO 3 a ešte nikdy som nemal problém s praskaním takže tento problém nemôže byť v okne ktoré nemá výstuž. Materiál REHAU Geneo je sklo laminátová vláknina ktorá má menšiu roztiažnosť ako plast a väčšiu pevnosť. Samozrejme ten kto nedôveruje len laminátu môže si dať do okien aj výstuže. potom neverím že bežný plast z výstužou je silnejší ako laminát s výstužou. Akokoľvek sa rozhodnete tak montáž je aj tak najdôležitejšia .FH
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka Slovo atyp už sam v slove má problém , je velmi dôležite byť pri týchto konštrukciach opatrní. Ja som sa v minulosti pár krát popálil preto si teraz dávam obrovský pozor na technické riešenie.predám len to čo viem že bude fungovať. FH
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?