Máte na francúzskych oknách interiérové žalúzie?

Ahojte mate niekto na francuzskych oknach interierove žaluzie?....ako ste spokojni??...manipulacia?...alebo radsej volit nieco ine? Dakuejm za kazdu Vasu radu a názor
Odpovedať
@karpatanka ahoj mame jedno francuske okno v jedalni a mame interierove zaluzie. spokojnost super ako na inych oknach plnia svoj ucel, manipulacie je presne taka ista ale len pozor kde vam navrtaju ten drziacik tej snurky gulickovej, ak vam to daju moc nizko s abudete k tomu stale zohybat. radsej ench to daju do pohodlnje urovni pre vas. nam to dali 50 cm nad zem a to je dost od veci. ak mate male dieta tak POZOR, tie zaluzie su neskutocnym lakadlom a aj ta snurka...mame rocnu dceru a velmi oblubuje tu snurku a buchat do zaluzii...no proste obcas masaker.
Odpovedať
máme a úplná pohoda, neviem v čom očakávaš problém pretože u nás zatiaľ nenastala žiadna situácia, ktorá by si vyžadovala nejakú špeciálnu fintu :-) Máme to posuvné aj s vonkajšou posuvnou sieťkou a je to zatiaľ absolútne v poho. Samozrejme zatváranie si vyžaduje grif pretože je mierne komplikovanejšie ako klasika otváracie. Nemyslím že sa treba niečoho obávať, jediné čo sme nakoniec nechceli boli francúzske až na úrovni podlahy. Všetka tá chrobač a bordel z terasy teraz aj bez námahy zostáva pred prahom napriek tomu že je skôr symbolický.
Odpovedať
@zamotek posuvnu zaluziu mate??....nemozes hodit nejake foto??...od akeho vyrobcu to mate??
Odpovedať
Zle som napísal alebo zle pochopené :-) Nie posuvnú žalúziu, tie sú iba vonkajšie a šiaôene drahé. Máme klasické vnútorné žalúzie na francúzskom okne 200x230 a na terasu máme posuvné sietky proti hmyzu. S otváracími by sa to bilo jako sviňa :-) Je to pohodlné a neskutočne to ušetrilo miesto v jedálni.
Odpovedať
@zamotek asi zle pochopene....:)... a kto vam robil tie sietky?
Odpovedať
Profilova fotka
@karpatanka mame vsade fr. okna ( cca. 2m sirky vsade) a vsade zaluzie, nijako sa to s nicim nebije, dali sme ich matne strieborne a zatial spokojnost :) sietku mame otvaravu smerom von, zaluzie su na oknach z vnutornej strany... v pohode.. Jo, akurat pri vytahovani zaluzii uplne hore daj pozor, aby si netahala snurku moc k sebe, lebo su dost tažke ( vzhladom na to, ze su az po zem a nie ako bezne okno) a moze ti to z tade vyskocit hore... u nas to decka v izbe pravidelne takto zasekli hore a museli sme ich naucit, ze nech to nevytahuju, len otacaju zaluzie , alebo nech to pri vytahovani hore neťahaju k sebe ked stoja meter od okna :-D
Odpovedať
@katrin21 a akej farby mate okna?
Odpovedať
Profilova fotka
zvnutra biele, zvonku zlaty dub.. preto sme dali strieborne zaluzky.... neutralne :)
Odpovedať
@katrin21 : videl som, máte to pekné ale tým bitím som myslel posuvné dvere a otváracie sieťky na nich. Ten metrový polomer otvárania sieťky na tej terase by bol asi priekak :-)
Odpovedať
@karpatanka : cez známeho, je to plast zvonka antracit a vnútro biele. Žalúzie sú všade smotana podľa farby stien.
Odpovedať
Profilova fotka
@zamotek my mame posuvne dvere a sietku otvaravu von, neviem, co by sa tam malo byť :) Otvaraju sa smerom ku stene, takze uplne v pohode a hned sa zacapnu :) a v izbach kde su normalne dvere bude tiez otvarava sietka, nie posuvna,, nebude sa to biť :) skoda, ze nemam foto... Navyse otvarava sietka ma obrovsku vyhodu - okopovu lištu , ked nesiem veci na terasu, tretiu ruku na odsuvanie sietky by som nemala... takze pekne kop a je otvorene :)
Odpovedať
poradte dobreho dodavatela na sietky a na žaluzie :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katrin21 : no veď hej, ja viem, Biely Kostol som prešmejdil :-) Takto.....uznaj že všewtko v dome robíme pre nejaký pocit. Teda až na pár hlupákov čo to robia pre image a aby sused závidel :-) No a ten náš pocit bol, že k posuvným dverám patreí posuvnmá sieťka :-) Horší z tých pocitov bol len ten, keď mi kamarát pošepkal cenu ale nebolo to vyslovene na kolaps :-) Okrem toho u rodičov mám pri sieťke ako ty iný pocit a to ten, že každé posedenie na terase je o .... kecaní a .....plieskaní sieťky keď všetci chodia ako s nasoleným ...onéééééé :-) No ale najpodstatnejšie je že naši psí by to otváranie sieťky okamžite zneužívali pretože je ich doménou každé ráno nás čakať pred terasou s nemou výčitkou, kedy sa konečne otvorí a budú vonku. A yorkiho čo si vie posúvať sieťku sme ešte nevideli :-) A tým apriori nevyjadrujem názor, že tvoje riešenie je zlé. Iba je neprijateľné pre nás.
Odpovedať
Profilova fotka
@zamotek ved ano, je to vec nazoru,.. mna zaujimala hlavne praktickost a cena.. posuvna sieta je ovela drahsia, uz tak ta obycajna s okopovou listou na nase dvere 105x230 stala 130e a to som dlho zhanala, kto mi to aspon za taku cenu urobi.... bezne chceli 150e .... preto tie sietky zatial mame len na 1 okne, kde to bolo najnutnejsie... ALe som spokojna, nechcela by som z toho praktickeho hladiska tu posuvnu... potom su aj take harmonikove, tie maju znami, su super , lebo nepotrebujes miesto na zasuvanie.... To buchanie sietky nejako nevnimam, nam nejako nebucha, skor ju zatvarame :) Psa vnutri nemame a macka ju neotvorila nikdy, takze :) a ked, da sa pridat viac magnetova to uz by sa musela viac zaprieť :) Cize pre nas to bolo a je vyhovujuce, ale samozrejme, pre vas nemusi, ved to je jasne :) pohoda :) Nech sa karpatanka rozhodne, co jej vyhovuje
Odpovedať
Profilova fotka
@karpatanka ahoj, aj my mame zaluzie na francuzskych oknach, je to pohode - vyska okna je 2m a sirka takmer 3m.
Odpovedať
@katrin21 : moja reč, navyše by som sa cítil blbo ak by sa niekto rozhodol podľa mňa a potom mi to vyčítal. Také ja fakt nemusím :-) Inak praktickosť oboch druhov je zrejme porovnateľná, len ide o uhol pohľadu. Niekomu vadí že sa obzrie a dvere ako máte vy sú close, iný to ocení. Mne vyhovuje že keď niečo prenášame zostane to tak ako chceme a zatvárame až po potrebných manévroch. Lenžeeeee......sú situácie keď sa zasunúť sieťka s pohárom v jednej ruke a Keltom v druhej skrátka nedá :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@usacek79 @katrin21 Zaluzie ste si si objednavali dodatocne alebo pri objednavke okien ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sabike dodatocne, mame od inej firmy ... tunajsi a spokojnost, aj ini susedia maju od tych, co my.
Odpovedať
Profilova fotka
@sabike pri objednavke okien, mali za celkom dobru cenu.. A siroke spektrum odtienov, kedze ja som nechcela obycajne biele (mame take smotanove..)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj :), potrebovali by sme poradiť, máme tri francúzske okná. Z toho dve sú atypické (zrezané). Boli sme sa pýtať v predajni kde sme kúpili okná, aby nám spravili cenovú ponuku na žalúzie. Je však problém s tými atypickými oknami. Povedali nám, že na tie okná sú vhodné žalúzie s tzv. "dvojitým ovládaním", odporučili nám značku Climax, EKO. (pridávam aj obrázok). Chcem sa preto opýtať, mal niekto podobný problém? Je tam možné aj iné riešenie? Pretože toto sa mi moc nepáči. Ďakujem pekne za všetky rady. :)
Odpovedať
@katrin21 Ahoj Katrin, môžeš mi prosím Ťa do súkromnej pošty poslať meno firmy,od ktorej máte žalúzie a sieťky? PÁČI Páči sa mi vaše riešenie ;-) Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam tiez zaluzie ale keby to robim este raz tak si dam uz automaticke...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
mame okna vo farbe orech + strieborná -platinová klučka: akú farbu máme dať inter. žalúzií: tmavohnedú alebo ako kľučka platinovú? nemyslíte ze tie tmavohnedé urobia väčšiu tmu? Ď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?