Máte fotografie okien s takto širokým ostením?

Dobrý deň, vlastním starší rodinný dom zo sivých poróbetonových tvárnic - rok výstavby 1980. Hrúbka stien je cca 45 cm. Pôvodné špaletové okná chcem vymeniť za plastové okná s trojsklom a následne realizovať zateplenie polystyrénom hr. 18 cm. Rozmery okien sú 180 cm x 150 cm, malé krídlo 60 cm a veľké 120 cm. Vnútorné ostenie (špalety) by bolo potom široké 30 cm a vnútorný parapet pravdepodobne 35 cm. Neviem si však predstaviť tak široké ostenie pri danom rozmere okien. Nenašiel by sa tu človek, ktorý by mi mohol sprostredkovať fotografie okien (180 x 150 cm) s takýmto širokým ostením??? Vopred veľmi ďakujem. :-) Obávam sa toho, ako by to v reálu vypadalo a či by to nebolo divné na pohľad....
Odpovedať
@janci29 nebolo, moje steny (niektoré) majú po zateplení 68cm pri ohľade na dom mi to nikdy ani nenapadlo aby to vyzeralo nejak zvláštne.
Odpovedať
Profilova fotka
@janci29 Je to celkom v pohode. Aspoň máte priestor na parapetoch pre kvety (u nás je ešte aj to málo ...). A ktorý pohľad máš na mysli - zvnútra alebo zvonku ? Nafotím a pošlem ti (ja mám drevené).
Odpovedať
Profilova fotka
@janci29 Rekonštruoval som dom z r. 1937, múry som mal cca 45 cm široké a takisto som dával na fasádu 18 cm (Baumit Open). Nové okná sa dávajú až na vonkajšiu hranu muriva. Vnútri tak vznikne priestor pre prekrásne 35 -40 cm parapety vo vidieckom štýle. Fotky, čo dávam, spred roka - takže bez dekorácií... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@leonardom Dobrý deň, môžem poprosiť aký máte rozmer okien? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@dada73 šírka: 95 cm výška: 105 cm Ide o repliku pôvodných okien, takže je to priznané funkčné dvojkrídlo. Samozrejme, pôvodné tzv. kastlíkové dvojokno s jednoduchým zasklením bolo nahradené jednoduchým sedemkomorovým plastovým rámom s trojitým zasklením. Pravé krídlo mám otváravo - sklopné, aby mohlo fungovať ako vetračka.
Odpovedať
@leonardom výška je 105cm? zdá sa vyššie..
Odpovedať
@janci29 mám presne také okno tiež som menil kaslíkové, vnútri je asi 25cm parapet akurát na kvety
Odpovedať
Profilova fotka
@dada73 SORRRRRRRRY...! 155 cm 😉 😉 😉
Odpovedať
@leonardom je to krásne, aj vzhľad a pomer okien, veľmi sa mi to páči
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?