Máme dávať pásky okolo okien?

Profilova fotka
Davat alebo nie interierove a exterierove pasky okolo okien?Aku maju funkciu?Niektori monteri tvrdia,ze su to vyhodene peniaze.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Samozrejme ze davat... Minuly tyzden som prave opravoval na jednom dome okna kde nedali... Komplet popraskane... Vyskrabat, zaakrylovat, premalovat... Za rok za dva to bude zas.... Monterov ktori tvrdia ze su to vyhodene peniaze treba hnat kade lahsie...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dávali tieto, lepili sme si ich my.
Odpovedať
@tomiadka a tie pasky mas na akych oknach? Profil? je to trojsklo? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 je jedno, ake okna to su. pasky patria na vsetky
Odpovedať
Profilova fotka
je to dvojsklo, známy má trojsklo, ale je to trochu ťažké a na veľkých balkonových mu to už trochu klesá. Možno majú iní s tým lepšiu skúsenosť, ale dali sme radšej dvojsklo, lebo tiež máme dosť veľké okná. A aj tie sme predelili. Tie pásky sú super vec, nie je to až tak cenovo náročné. Skôr práca je drahšia ak to nalepujú oknári, preto sme si to nalepili my, podľa správnych pokynov. Myslím, že to pomôže najmä v zimnom období, keď sa pri oknách zvyknú robiť také čierne plesne. Lepili sme aj pod parapety.
Odpovedať
Nám veru dávali
Odpovedať
Najprv som nechcel, ale asi je dobre, ze tam su. Vela ludi od fachu mi potvrdilo, ze pasky maju svoj zmysel.
Odpovedať
@kubo56 no neviem...do noveho postaveneho domu okna iba s dvojsklom? V dnesnej dobe? To uz aj do panelakov skor s trojsklom. A nehovorim, ked uz okna, tak aj so stredovym tesnenim! Ale hlavne, ze je paska...
Odpovedať
@maluchm Samozrejme, ze ano!!! Teda ak nestavas na kseft :-D Pri dobre zateplenych novostavbach s kvalitnymi 3sklami a dobrymi ramami je kazdy malicky nezvladnuty detail velky problem. Okenne ramy, hlavne v mieste napojenia na obvodove mury, su najvacsou slabinou kazdeho obvodoveho plasta. Tam treba ist jedine na 100%!
Odpovedať
určite treba dať. Montérom sa ich nechce montovať, preto to tvrdia.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomiadka co stali tie pasky prosim ta a kde sa daju kupit?ako sa lepia?
Odpovedať
@maluchm https://www.google.sk/#q=okenna+paska
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@vlado35 @matorado davaju sa tieto pasky aj na stresne okna? z vonka ich uz asi nedam, ale aspon zvnutra by som dal... diky
Odpovedať
daju sa nalepit aj ked su uz okna osadene? nevedel som o nich a ani monteri nic nehovorili
Odpovedať
@colliers ku strešným oknám máš mať prilepenú parozábranu podkrovia, takže už to tam je.
Odpovedať
toto je skopírované z iného starého fóra a mala by to byť po troch rokoch už samozrejmosť: Od 1.1.2010 platí nová norma STN 73 3134, ktorá rieši Styk okenných konštrukcií a obvodového plášťa budovy.O vážnosti, ktorú norma prisudzuje montážnym prácam,svedčí i uvedená citácia z nej: Konštrukcie obvodového plášťa, ako okná – dvere – fasády, sú konštrukcie v neoddeliteľnej súvislosti s ich napojením na nepriehľadnú časť obvodového plášťa, alebo na nosnú konštrukciu samotnej stavby. Hodnotiť okná – dvere – fásády má zásadný význam iba po ich zabudovaní , a to v na seba nadväzujúcich krokoch ... návrh – výroba – montáž – servis. Hodnotenie všetkých materiálových vstupov, ako i hodnotenie takýchto konštrukcií pred montážou, tvorí základ hodnotenia po montáži. Norma STN 73 3134 však predpisuje taký spôsob montáže, kde tepelná izolácia montážnej škáry musí byť z interiéru chránená parozábranou a z exteriéru hydroizoláciou. Týmto je od 1.1.2010 navodený stav, keď štandardný spôsob montáže „na penu“, bez hydroizolácie a parozábrany, ktorý sa v súčasnosti v SR realizuje podľa odhadu z 60-80%, je postavený takpovediac mimo zákon a je teda nelegitímny. Preto, ak zákazník bude z nejakého dôvodu (najskôr finančného) trvať na montáži „štandardnej“ a teda nezodpovedajúcej požiadavkám platnej normy, musíme ho nato v Zmluve o dielo upozorniť, ako i na riziká s tým spojené. Montáž v súlade s platnou normou, ktorá spočíva v zabraňovaní prestupu vlhkosti do montážnej škáry pomocou hydroizolačných a parotesných pások Vám samozrejme ponúkame. Jedná sa o účinnú ochranu PUR peny z exteriéru pred pôsobením UV žiarenia a zatekaním „vodotesnou“,ale zároveň „paropriepustnou“ fóliou a z interiéru proti vzdušnej vlhkosti nasadením „parotesnej“ fólie.
Odpovedať
môžete mi niekto dať tip na album tu na MS, kde nájdem postup lepenia týchto pások?
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk skus toho pana v izotes.sk on ti poradi ako to tam olepit.Tiez som bral od neho.Dufam ze to nebude povazovane ako reklama a ze tato info ti pomoze!
Odpovedať
@tomaslucka díkes ,skúsim
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk jednoduchy navod http://www.bubo.estranky.sk/fotoalbum...
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko norma je dobrá vec, ale som zvedavý, ako zabráni páska prestupu pary do muriva po a vedľa svojho obvodu. Žiaľ, je to nepríjemné, ale ani normy nevystihujú vždy realitu, najmä ak sa realizujú vytrhnuté z kontextu. K nám to prišlo z Nemecka, ale tam táto páska slúži na spojenie fólie, ktorá pokrýva celé steny drevostavieb a prelepí sa na okno, je teda opodstatnená, pri murive rovnakú funkciu splní dobré vypenennie alebo napučiavacia páska. Kiežby sa sila chemickej lobby prejavila aj pri presadzovaní koreňových čov.
Odpovedať
Osobne mi zmysel dava co pise @jan45. Ale zaujima ma nazor resp vysvetlenie ci a preco ma vyznam davat napr vonkajsie pasky ak ma clovek okno osadene zarovno s murom a prekryje ram okna polystyrenom pri zateplovani.
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu pokial mas poriadne APU listy z von a nema sa ti tam ako dostat voda tak ziadny. Znutra ale vyznam maju hlavne co sa tyka vzduchotesnosti, pretoze pena casom bude mat "medzeri", kedze okno pracuje. @jan45 ani jedno ani druhe casom rovnaku funkciu mat nebude. Pena casom bude prepustat vzuch a kompresna paska nevyplni spolahlivo medzery. Tak presne okna a otvory nebudu.
Odpovedať
@jan45 pozri , my montujeme okná len občas u svojich zákazníkov v rámci celkových prác,a tie pásky zväčša dávame, ak nás tlačí rozpočet, aspoň dávkujeme penu malým tlakom na viac húseníc a povrch len zatlačíme zarovno so škárou aby sme ju neprerezali...Tá pena má iba hrúbku rámu, niekedy ani tú nie a je pórovitá alebo lenivým montérom s tupým nožom zväčša roztrhaná a vytrhaná, takže tá páska by mala byť akože poistka...neseriózni majstri ju odmietajú, lebo nezvládajú profesionálne ani jednoduchú montáž .
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko Zákazník je lobingom tlačený zaplatiť za pochybné utesnenie špáry väčšinou ani nie jedného metra štvorcového na svojom dome okolo 500€. Do neba volajúca sprostosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko popísal ste to dobre, aj majkoj zdôvodňuje pásky pre ochranu proti prievzdušnosti, súhlasím, ale dobre urobené omietky s lištami nalepenými na rám splnia tú istú podmienku. Je viacero technológií povrchových úprav muriva a podľa toho sa volí aj technológia osadzania.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to by ale museli byt taketo APU listy http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... a to percento takych na SK tipujem mizive :) @antonmesaros sprostost je akurat ked "odbornici" tvrdia ze je to sprostost.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj správne, sú aj jednoduchšie, ale princíp je rovnaký, sieťka nemusí byť kovová
Odpovedať
Profilova fotka
ja pasky davat zrejme nebudem...zvnutra mi pridu spalety v podobe polystyrenu ktore zakryju miesta kde by mali byt pasky....zvonka pride tiez polystyren, nakolko okna su zarovno steny momentalne...bude sa este zateplovat okrem toho mam nerovny povrch, tehla, takze by to tam asi ani moc nedrzalo... bude to ok?
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k myslim ze dlhodobo nie :), ja som omietol spaletu aby pasky drzali. Treba si uvedomit, ze okna dilatuju, plastove viac. Takze casom kazde malo pruzne riesenie odide.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?