Mám obvodové steny hrúbky 37,5 cm, pórobetón. S čím a v akej šírke podmurovať výšku pod dvere?

Mám obvodové steny hrúbky 37,5 cm, pórobetón. S čím a v akej šírke podmurovať výšku pod vchodové a balkónové dvere? Ďakujem
Odpovedať
@wladivostok Mozes pouzit porobeton povedzme hr. 150mm, alebo lepsia volba je pouzit XPS. Zalezi na tom, co to ma byt za dom a ci je potrebne "nahanat" kazdy watt v podobe step. strat. . Pouzita hrubka muriva vsak nie je vhodna.
Odpovedať
@dominik_boksansky Ak by som šiel do toho pórobetónu a dvere budem osádzať 5 cm do vnútra otvoru dverí (teda nie zarovno s obvodovým murivom), je potrebné ten 15 cm pórobetón lícovať s obvodovým murivom? Alebo ho tiež utopiť o 5 cm. Podotýkam že budem dvere dáva´t na pásky a penu. Ďakujem.
Odpovedať
@wladivostok da sa to aj utopit. Vhodne osadzat dvere a okna zarovno s murivom, Ak to utapas, potrebne zateplit ostenie ak vobec so zateplenim uvazujes, lebo pri tychto hrubkach porobetonu vyrobcovia zavadzaju, ze nie je potrebne zateplovat.
Odpovedať
@dominik_boksansky Áno budem dom aj zaštepovať. Len práve nechcem spraviť chybu pri podmurovaní. Dvere a aj HST portál budem utápať 5 cm do vnútra obvodového muriva. Pôvodne som myslel že to podmurujem 30 cm pórobetonom. Ako by si mi to teda odporúčil?
Odpovedať
Ja mam tiez 37,5 ytong, na podmurovanie idem pouzit ytong 25cm s tym, ze to zalicujem s vonkajsou stranou muriva :-) idem to tiez zapustit cca 6cm dovnutra :-)
Odpovedať
Ja v tom mam trosku hokej. Staviam z tehly 38cm a tiez neviem cim podmurovat. Na poschodi bude parapet balkonovych dvery sluzit ako naslapovy schodik na logiu kedze tam mam 20cm eps+ poter Tam by som to aj riesil s xps. Ale pod hs portal ktory ma trosku vacsiu vahu pouzit skor itong?
Odpovedať
@wladivostok tak v tvojom pripade bude postacovat povedzme 15 cm porobetonovu tvarnicu utopenu oproti murivu zarovno s ramom dveri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?