Madlo verzus guľa

Profilova fotka
Potrebovala by som poradiť čo si vybrať na vchodové dvere. Budeme mať hliníkové dvere a páči sa nám dizajn s madlom. Problém je však neskúsenosť s týmto prevedením. Bojím sa, že madlo sa po čase "vykýve" a bude probém s výmenou. Aké máte skúsenosti? Čo si vybrať? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@ladynaamah ako sa vykyve ked je uchytene v dvoch bodoch krizom cez dvere? to uz ta gula sa skor vykyve :D mame ho 3roky a nic mu nie je, ani len naznak uvolnenia... odkial mas info ze problem s neskusenostou?
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto Neskúsenosť mám ja :) Poskytovateľ nám prezentoval, že madlo je len zvonku a vnútri je klasická kľučka, preto tá obava.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladynaamah my mame madlo aj vnutri aj vonku :D to je zase dalsi jednoduchy predavac :D ktory predava iba to co jemu vyhovuje najskor
Odpovedať
vyber si co sa ti paci. nam c.3 a vnutri klucka.
Odpovedať
určite pre mňa madlo, dodáva to dverám luxusnejší vzhľad ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto Andy neviem aké máš skúsenosti ty, ale otvárať dvere zakaždým kľúčom keď ideš von alebo zámkovou vložkou na gombík je menej praktické ako keď stlačíš iba kľučku. Keď máš valčekový zámok, tak je to určite pohodlnejšie. Preto sa zvykne používať najčastejšie kombinácia madlo/kľučka. Ak máš madlo/madlo tak je to aj dosť veľký tepelný most, keď vravíš o tom, že je to obojstranne prepojené. Keď máš madlo/kľučka, tak štandardne sa montuje madlo ako jednostranné do krídla dverí. Vtedy musíš mať však vyosené madlo, aby si vedel bezproblémovo otvárať dvere a mať prístup k zámkovej vložke (dvere sú štandardne du otváravé). Akonáhle máš však vyosené madlo, tak spoj dostáva celkom zabrať a áno nejaké uvoľnenie môže nastať. Ja osobne odporúčam kolmé madlá do plochy dvernej výplne v kombinácii s kľučkou. Madlo dokonca môže ladiť s dizajnom dverí. Ty to máš podobne spravené na svojich dverách až na to, že máš madlo/madlo.
Odpovedať
osobne treba pozerať aj na to, kde a ako sú tie vchodové dvere umiestnené - ak sú priamo pred vchodom z ulice - vtedy je madlo opodstatnené, ale ak sú smerované do dvora (nejak z boku) alebo inak, tak madlo je zbytočné - stále otvárať dvere kľúčom - keď som na dvore by ma nebavilo -ale my máme dom dosť odsadený od cesty -takže preto bude kľučka. Madlo bude na bráne - nie na vchodových dverách - tam postačí kľučka- je to podľa mňa praktickejšie.
Odpovedať
Presne ako pise xr22. Ak mate dvere do ulice, tak madlo alebo gula, ale ak to nie je nutne z bezpecnostneho hladiska, ja som jednoznacne za klucku aj zvonka. Je to neuveritelna otrava mat vzdy kluce po ruke ked clovek beha dnu a von 100x za den. My mame dom utopeny v zahrade, takze sme dali klucku a nelutujem. Susedia maju gulu a je to otrava..
Odpovedať
Profilova fotka
je tu aj tato moznost: ked mate madlo, cez den si mozete prepnut na tzv. den noc funkciu kedy staci dvere silnejsie zatlacit a sa otvoria..
Odpovedať
Profilova fotka
Tú deň noc funkciu si môžete pozrieť aj tu na videu: https://www.youtube.com/watch?v=NO_lI...
Odpovedať
Profilova fotka
Dostala som cenovu ponuku na madlo a cena ma vytocila do biela tak mi dali novu ponuku vyosene madlo+klucka, co sa mi moc nepaci z dovodu, ktore spomenul @hainburgtomas. Navyse cena je stale dost vysoka takze asi vyhrava druha moznost, a to gula. Sice je vchod z boku domu , nie od cesty ,ale mame spojeny dvor a sme blizko cesty tak nech je to aj bezpecne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@mimms ako sa vola ten zamok s funkciou den a noc? Lebo oknari to vobec nepoznaju a chcel by som to na vchodove dvere s madlom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@originalx nepytaj sa oknarov ale dverarov... 8-) technicke udaje, popis najdes tu..: http://termodvere.sk/technicke-udaje/
Odpovedať
@mimms ten zamok je elektricky?
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx ano, ma dve funkcie.., el. otvaranie dveri.. a mozes ho takztiez mechanicky prepnut na denny rezim, kde staci dvere po uzavreti len zatlacit a sa otovria... ale susede mozes denny rezim, nechat prepnuty aj po zotmeni... :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?