Ma zmysel montaz len vonkansich pasok na okna?

Profilova fotka
Kedze okna uz mam nejaku dobu osadene ale stale nemam zateplene tak premyslam ze aj ked sa nedali pasky zvnutra pre rozne dovody ze by som dal aspon vonkajsie pasky... Myslite ze to je nezmysel?
Odpovedať
Ja som dal vonkajsie pasky len z toho dovodu abe nezvetrala pu pena . Lebo uz zacala zvetravat a kedze som dal pasky tak na nu neposobi UV ziarenie. @y2k
Odpovedať
Profilova fotka
Mne pena uz davno zvetrava...asi preto mi teraz cez jedno okno zacalo tahat Tie pasky by som daval tiez ako prevenciu proti fukaniu okolo ramu.... Ja len ze ci netreba aj tie vnutorne pasky
Odpovedať
@y2k zmysel davaju hlavne vnutorne pasky, vonkajsie su castokrat nepotrebne. Ale aspon ochranis penu pred uv ziarenim.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav: neochranim :-D Uz to mam takto 3 roky, dodatocne uz jej to asi nepomoze... Ale zas som ju neorezaval tak ma co zvetravat A preco vacsi zmysel maju vnutorne?
Odpovedať
@y2k Ja by uz nedavala.Ked budes zateplovat penu vyskrab a daj novu.Tak to robili aj nam ked nam robili chlapi fasadu.Tie pasky su dost drahe a su to uz teras zbytocne vyhodene prachy ked si uch nedal hned pri montazi okien.
Odpovedať
@y2k Vnutorne maju vacsi zmysel v tom aby sa nedostaval vnutorny vlhky vzduch do PUR peny, kde zkondenzuje a ta prestane izolovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd ako sa dostane vonkajší vzduch do uzavretého balónika? Pena sa vytvára zväčšovaním uzavretých bublín, tam sa para nedostane. Sú aj priepustné peny ale to je iný dôvod.Po vonkajšej a vnútornej omietke vznikne uzavretá vzduchová vrstva (keby tam nebola prena)a tá izoluje lepšie ako pena.
Odpovedať
Profilova fotka
no mne asi soudruzi urobili chybu na tom jednom okne kedze mi fuci medzi vnutornou parapetou a ramom okna... dufam ze vonkajsim zateplenim a vymenou tej peny sa to eliminuje
Odpovedať
@y2k Neboj .Ved pred mozno 5 rokmi nikto nevedel ani co su to pasky na okna.A ty co si davali okna ked este ani pasky nevyrabali tak co teras maju si davat teras vsetci okna s paskamy.Kto ich ma samozrejme ze si to chvali.Ja ich ties nemam a penu som nezakrivala ani lepidlom ani polystyrenom.Ked sa bude zateplovat tak ju vyskrabeme a dame novu.A tie pasky su aj velmi drahe.Ale ked si to ludia davaju tak su dobre.Vsetko sa meni a projektanti projektuju.Ved mne prijektant v roku 2015navrhol vatu na plafon 36cm .A keby my teras roby projekt tak my spominal ze by my musel uz dat aspon 45cm.Take su normy.
Odpovedať
@y2k nema zmysel, ramy treba prekryt aspon 2 cm izolacie
Odpovedať
@y2k Vonkajsie pasky v podstate nemaju vyznam. Dolezite su vnutorne. VOnkajsie pasky su paropriepustne vnutorne paronepriepustne.
Odpovedať
@peto99 Aj ja som to tak chcela aspon 2cm polystyrenu zakrit a penu ochranit pred svetlom ale akosi po roku som sa este k tomu nedostala.Tak uvidim ci sa nam bude chciet toho roku sa s tym pobavit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som penu prekryl lepidlom
Odpovedať
vraj vonkajsie nemaju vyznam, to mi potvrdili uz viaceri..vnutorne su dolezite...
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99: to je v plane samozrejme aj ked tam pojdu parapety tak to uvidim ako to vlastne pojde
Odpovedať
@jan45 všetko sedí, pokým to nezačne praskať uvolňovať sa a prepúšťať @y2k zabraňujú prechodu pary do konštrukcie a chladnejších zón.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav súhlas, preto za dôležitejšiu pokladám apu lištu
Odpovedať
@jan45 ale ti nie su parotesne.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ani nemôžu byť, sú na vonkajšej strane a tam by boli nevhodné. Na vnútornej to je potrebné len ak sú napojené na fóliu napr. pri drevostavbe.
Odpovedať
@jan45 vonkajsie nemusia to je jasne, myslel som ze sa bavime o vnutri na co som aleloval, vonku staci prekrytie izolaciou s apulistami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?